2022 toiduväljakutse retsept nr. 12 – Gomasio – tuunikala rilette

Jaga retsepti

2022 toiduväljakutse retsept nr. 12 – Gomasio

Gomasio on segu röstitud vürtsidest ja soolast (fleur de sel), mida kasutatakse väga laialdaselt Jaapani köögis. Raputa vürtsisegu tooretele köögiviljadele, salatitele või wokiroogadele.

Koostisosad:

seesamiseemned, fleur de sel, mustad seesamiseemned, Jaapani marineeritud ploomiga (Ume) maitsestatud seesamiseemned, shiso (perilla) aroom.

Selle maitseaineseguga valmistame ühe mõnusa riletti tuunikalast.

Vaja läheb:

150 g kvaliteetset tuunikala konservi

150 g toorjuustu

2 tl Comasio maitseainesegu- võid asendada röstitud seesamiseemnetega

pisut soola maitsestamaiseks

Sega kõik koostisosad omavahel ning jäta segu ca 1 tunniks maitsestuma. Serveeri riletti koos värske Ciabatta ning lutserni idudega.

vaata veel:

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku