Tšillimoos ingveriga
Üks igavest mõnus tšillimoos või kaste, milles on tugevat teravust ja magusust ning küüslauku ja ingverit. Vaja läheb: 800 g puhastatud ja tükeldatud paprikat ca
Üks igavest mõnus tšillimoos või kaste, milles on tugevat teravust ja magusust ning küüslauku ja ingverit. Vaja läheb: 800 g puhastatud ja tükeldatud paprikat ca
Itaaliast pärit ja viinamarjadest valmistatud kook. Retseptis on kasutatud tumedaid, magusaid ja ilma seemneteta väikseid viinamarju. Viinamarjad on selles koogis ka üheks peamiseks koostisosaks. Itaalias
Suvine hispaaniapärane tomatisalat on valmistatud lihtsatest koostisosadest ning valmib umbes 10 minutiga. See on mõnus suvine salat, mis sobib nautimiseks läbi aasta aga parim on
Vürtsikas ja maitsekas salat, mis sobib hästi grillitud liha kõrvale. Siin on maitseks tšillit, ingverit, seesamiseemneid ja röstitud seesamiseemneõli. Kõik see kokku annab ühe
Lihtsate koostiosadega värviline suvine salat, mis sobib hästi grillroogade kõrvale. Salatile annab mõnusalt magusa maitse magus mais ja vürtsika noodi tilliga sinepikaste. Retsept on mõeldud
Kas olete märganud, et argipäeva õhtul napib ideid kiire õhtusöögi valmistamiseks? Mul välja pakkuda üks imeliselt kiire retsept, mis sobib sügisesse ja miks mitte ka
Inglise klassika, mis sobib imeliselt ka meie Eesti suvemaitseks. Selles retseptis on kasutatud palju suviseid maitseid maasikaid, vaarikaid ja mustikaid ning kõik see on peidetud
Õunakook kus on rohkelt õunu ja mida tuleks kindlasti serveerida koos vanillijäätisega. Koostisosad: Tainas: 160 g jahu 0,5 tl soola 100 g võid 5 sl
Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2 sööjale 2 muna u 5
Mõnus suvine pasta kukeseente ja värske suvikõrvitsaga. Maitseb enamasti hästi kõigile ja pealegi on valmistamine imelihtne. 4 sööjale 250 g spagette 400 ml vahukoort 3
Rabareriga saiavorm sobib hästi kevad-suviseks magustoiduks ja valmib kiiresti ning selle saab ka ette valmis teha. Saiavormist jagub 6-8 sööjale. Vaja läheb: 300 g
Mõnusad suvised koogikesed, mis valmivad kiiresti ja maitsevad imehästi. Ploomide asemel võib kasutada ka aprikoose, nektariine ja virsikud. Ühesõnaga kõiki neid vilju mida suvel meile
Pisut teistmoodi rabarberikisell, mida saab serveerida magustoidupokaalist ning millele annavad mõnusa maitsenüansi röstitud metspähklid. Selles magustoidus on kissel pigem hapukas ja juurde serveeritud vahukoor magusam.
Rabarber sobib hästi ka soolaste roogade valmistamiseks. Kookospiimaga kokku annab rabarber mõnusa mekiga panniroa. Sellest kogusest jagub 3-4 sööjale. Vaja läheb: 4 spl toiduõli 2
Tõeliselt lihtne magustoit, mis valmib lihtsalt ning maitseb eriti hästi soojalt ja serveerituna koos jäätisega. Sellest kogusest jagub 6 sööjale Vaja läheb: 3 dl odrahelbeid
Suvine eelroog või väike amps suveõhtusse. Valmib kiirelt ja on maitselt kergelt magus ja vürtsikas. Retsept kahele Vaja läheb: 4 Ciabatta – viilu
Edasiarendus kuulsast Itaalia Tiramisust. Kohvi asemel kasutasin leotamiseks värskelt pressitud apelsinimahla ning mascarapone asemel kodust ja tuttavat metsmaasikakohupiimakreemi. Kook valmib kergelt ja kiiresti. Koogi võid
Värskendav suvine arbuusijook piparmündi ja laimiga. Ideaalne jahutav jook kuuma suvepäeva. Serveeri jooki pokaalidest ja soovi korral lisa ka jääd. Retsept kahele Vaja läheb: 300
Suvine salat köögiviljade ja kanamaksaga. Kanamaks valmib kiirelt ja jääb väga mõnusalt hõrk. Oluline on kanamaksa mitte üle küpsetada. Salat on kahele. Vaja
Imeliselt kevadise maitsega tuuletaskud, kus on kohupiima ikka ohtralt. Sellest kogusest saab 9 tuuletaskut. Koostisosad keedutaignale: 100 g jahu 75 g võid 175 ml vett
Kevadeti on rabarber esimene, mida omast aiast noppida saab. See rabarberikook on minu üks lemmikutest, mida ikka ja jälle kevadeti teha. Taigen: 300 g
Öeldakse, et Lamingtonid on leiutatud Queenslandis, Austraalias 1900-ndatel. Oma nimetuse on need saanud Lord Lamingtoni järgi, kes oli Queenslandi guverner. Üks tema kokkadest arendas selle
Retsept aastast 1864- Makaroni, Italiamalt, küpsetada Need makaronid murtakse sõrmepikkusteks tükkideks, pestaks siis nad ärra, seataks neid külma wee ja rohkest solaga kema ülles. On
Küpsised on ikka hea valik. Eriti siis kui küpsiste sisse panna šokolaaditäidist ja peale röstitud maapähkleid. Sellest kogusest saab 9 suurt küpsist. Vaja läheb: 110
Võiga kihitatud pärmitaigen ja rosina-kohupiima täidis. Täpselt õige magustoit munapühadeks. Kõige paremini maitsevad need saiad soojalt ja koos külma piimaga. Sellest kogusest saad 16 saiakest
Passion on mõnus hapukas ja meeldiva maitsega. Mousse on kerge ja meeldivalt õhulise konsiatentsiga ja tordi värv on mõnusalt ja kevadiselt kollane. Vaja läheb tordipõhjale:
Aasiapärases kastmes veiseribid, mis sobivad serveerimiseks praetud riisi ja ahjus tehtud porganditega. Vaja läheb: 1,2 kg veiseribi 3-4 spl jahu praadimiseks toiduõli 35 g Hoisin
Retsept aastast 1864 – Õunamoos küpsetada teist wiisi Koritakse 25-30 sured, küpsed, weiniappud tuiõunad, leikataks neid 4 jausse ja südamed wälja, ja keedetaks neid õige
Tainas: 450-500 g jahu 50 g suhkrut 1 tl soola 230 ml piima (käesoe) 100 ml toiduõli 50 g pärmi 1 muna Mannapuder: 500 ml
Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja: Munavalgete vahustamiseks: 4 munavalget 85