Retseptid

Koogid

Pastiera Napoletana

Pastiera Napoletana on traditsiooniline Itaalia kook, mis Pärineb Napolist. Seda küpsetatakse just lihavõttepühade ajal. Pastiera on muretaignapühjal pirukas, mis on täidetud ricotta juustu, keedetud nisuterade

Loe edasi...
Eelroad

Täidetud munad- minu moodi

Vaja läheb: 9 muna 100 g majoneesi 1 tl teralist sinepit maitsetsamiseks soola ja purustatud musta pipart 50 g punast kalamarja rohelist murulauku   Keeda

Loe edasi...
lihatoidud

Le Pâté de Pâques berrichon

Prantsuse köögist pärit lihavõtte pirukas hakklihast ja keedetud munadest. Vaja läheb: 4 muna 800 g seahakkliha 500 g pärmilehttainast 100 g toorsuitsusinki 2 sibulat 50

Loe edasi...
Lihavõtted

Prantsuse stiilis kartulisalat

Vaja läheb salatile: 4 kõvaks keedetud vutimuna 500 g väikeseseid kartuleid, puhastatatud ja poolitatud 0,5 tl soola 150 g rediseid 1 sl kappareid 20 musta

Loe edasi...
Küpsised

Glasuuriga sidruniküpsised

Mõnusad kollase sidrunimaitselise glasuuriga sidruniküpsised. Vaja läheb: 125 g võid, toasooja 160 g suhkrut 1 muna 1 sl sidrunikoort 2 sl sidrunimahla 0,25 tl soola

Loe edasi...
Koogid

Maapähklivõiga banaanikook

Maapähklikreem ja banaanid on üks mõnus kooslus, mis sobivad omavahel imeliselt. Jagan teiega retsepti tagurpidi küpsetatud karamellisest banaanikoogist.    Vaja läheb: Koogi katteks: 4-5 banaani

Loe edasi...
Magustoidud

Datlipuding

Datlipudingu retseptiks sain inspiatsiooni viimasest reisist Dubaisse, kus datlid olid kogu aeg olemas ning need maitsesid imeliselt. Siin on tegu mõnusa magustoiduga, mida on lihtne

Loe edasi...
Küpsised

Rosinapisarad

Vahel leiab häid ideid küpsetamiseks ka kriminaalromaanidest. Üks minu lemmiksari, mida hea ja kerge lugeda on Joanne Fluke poolt kirjutatud raamatud ning mis sisaldavad ka

Loe edasi...
Pearoad

Kanakarri

Mõnus kanakarri mille valmistamiseks kasutasin Instant Potis aga ka tavalises potis õnnestub see karri hästi. Lihtsalt läheb veidi kauem aega. Kogus: 3- 4 le Vaja

Loe edasi...
Koogid

Rosinatega banaanileib

Banaanileib on mõnus nii magustoidu kui vahepalana ning valmib reeglina kergesti. Küll võtab pisut rohkem aega küpsetamine. Vaja läheb: 100 g rosinaid 5 sl heledat

Loe edasi...
Koogid

Kookospallid

Kogus: 18 kookospalli Vaja läheb: 150 g klassikalisi küpsiseid  (Kalev, Selga) 50 g kookoshelbeid pallidesse + 30 g pallide katmiseks 100 g kondenspiima 100 g

Loe edasi...
Pearoad

Köögiviljavorm juustu ja küüslauguga

  Köögiviljavorm, mis eristub tavalistest ahjuvormidest seetõttu, et köögiviljad on enne ahjupanekut kergelt läbi praetud ja see annab neile kergelt karamellise maitsenüansi. Kastmes olev juust,

Loe edasi...
Köögiviljad

Porgandi-juustu pirukas

Muretaignapõhjal porgandipirukas, kuhu on maitseks lisatud juustu ja sibulat. Põhi on krõbe ja võine. Täidis kergelt magus ja mõnusalt juustune. Pirukas maitseb hästi nii soojalt

Loe edasi...
Magustoidud

Suvikõrvitsa sidrunimuffinid

Muffinid, millele annab maitse sidrun ja mahlasuse suvikõrvits. Suvikõrvitsat soovitan riivida koos koorega, siis jääb muffin mõnusate rohekate täppidega.   Kogus: 6 mufffinit Koostisosad: 80

Loe edasi...
Pearoad

Peedi-porgandikotletid hakklihaga

Peet ja porgand annavad kotlettidele kergelt magusa maitse ja teevad kotletid mõnusalt mahlaseks. Maitseks on lisatud veidi tšillihelbeid, et anda kotlettidele ka pisut vürtsikust. Kastmeks

Loe edasi...
Salatid

Marokopärane peedisalat

Suviselt värviline ja mõnusalt särtsakas peedisalat ei jäta kedagi külmaks.  Selle salati võid varem valmis teha ja hoida külmkapis enne serveerimist. Salatis on kasutatud tsitruselist,

Loe edasi...