
Pastiera Napoletana
Pastiera Napoletana on traditsiooniline Itaalia kook, mis Pärineb Napolist. Seda küpsetatakse just lihavõttepühade ajal. Pastiera on muretaignapühjal pirukas, mis on täidetud ricotta juustu, keedetud nisuterade
Pastiera Napoletana on traditsiooniline Itaalia kook, mis Pärineb Napolist. Seda küpsetatakse just lihavõttepühade ajal. Pastiera on muretaignapühjal pirukas, mis on täidetud ricotta juustu, keedetud nisuterade
Vaja läheb: 9 muna 100 g majoneesi 1 tl teralist sinepit maitsetsamiseks soola ja purustatud musta pipart 50 g punast kalamarja rohelist murulauku Keeda
Vaja läheb: 1 l köögiviljapuljongit 1 loorberi leht 3 nelki 400 g puhastatud (luudeta ja nahata) lõhefileed 200 g 30 % hapukoort 2 sl sidruni
Prantsuse köögist pärit lihavõtte pirukas hakklihast ja keedetud munadest. Vaja läheb: 4 muna 800 g seahakkliha 500 g pärmilehttainast 100 g toorsuitsusinki 2 sibulat 50
Vaja läheb salatile: 4 kõvaks keedetud vutimuna 500 g väikeseseid kartuleid, puhastatatud ja poolitatud 0,5 tl soola 150 g rediseid 1 sl kappareid 20 musta
Mõnusad kollase sidrunimaitselise glasuuriga sidruniküpsised. Vaja läheb: 125 g võid, toasooja 160 g suhkrut 1 muna 1 sl sidrunikoort 2 sl sidrunimahla 0,25 tl soola
Maapähklikreem ja banaanid on üks mõnus kooslus, mis sobivad omavahel imeliselt. Jagan teiega retsepti tagurpidi küpsetatud karamellisest banaanikoogist. Vaja läheb: Koogi katteks: 4-5 banaani
Datlipudingu retseptiks sain inspiatsiooni viimasest reisist Dubaisse, kus datlid olid kogu aeg olemas ning need maitsesid imeliselt. Siin on tegu mõnusa magustoiduga, mida on lihtne
Kogus: 3-4-le sööjale Vaja läheb: 250-300 g porgandeid 2 sl röstitud kõrvitsaseemneid 0,3 dl astelpajupüreed 2 sl toiduõli 2 sl astelpaju marju 100 g salatijuustu
Vahel leiab häid ideid küpsetamiseks ka kriminaalromaanidest. Üks minu lemmiksari, mida hea ja kerge lugeda on Joanne Fluke poolt kirjutatud raamatud ning mis sisaldavad ka
Mõnus kanakarri mille valmistamiseks kasutasin Instant Potis aga ka tavalises potis õnnestub see karri hästi. Lihtsalt läheb veidi kauem aega. Kogus: 3- 4 le Vaja
Kogus: 8 tükki Vaja läheb: Astelpaju püree: 300 g külmutatud astelpaju marju 100 g suhkrut Pane potti külmutatud marjad ja keeda neid kuni marjakestad on
Mõnusad pehmed kuklid Brioche saiast vaarikamoosi ja vaarikakreemiga. Sellest kogusest saad 12 vastlakuklit Vaja läheb: 250 ml käesooja vett 25 g pärmi 3 sl käesooja
Kogus: (ca 28 tükki Pastataignale läheb vaja: 65 g nisujahu 00 35 g durumnisujahu – semolina 1 muna Pane kaussi jahud ning sega need omavahel.
Kogus: 8 leivakest Vaja läheb: 4 viilu musta leiba (kandilist) 1 sl võid, leiva praadimiseks 50 g heeringafileed (ilma õlita) 1 tk keedetud peet (ca
Need küpsised on pehmed ja vaarikamoos ning valge šokolaadi glasuur lisavad neile küpsistele mõnus maitsenüansi. Vaja läheb: 300 g toasooja võid 60 g suhkrut 75
Mõnus taipärane kanasupp maapähklivõi ja kookospiimaga. Aasia toidu armastajatel lööb see supp kindlasti silma särama. Valmistasin seda suppi Instant potis, mis oma omadustelt on kiirkeedupott,
Banaanileib on mõnus nii magustoidu kui vahepalana ning valmib reeglina kergesti. Küll võtab pisut rohkem aega küpsetamine. Vaja läheb: 100 g rosinaid 5 sl heledat
Kogus: 6 suupistet Vaja läheb: 6 viilu baguette ( ca 1,5 cm paksused) 1 sl võid (saiaviilude praadimiseks) 50 g suitsutatud kanafileed 100 g külmutatud
Kogus: 18 kookospalli Vaja läheb: 150 g klassikalisi küpsiseid (Kalev, Selga) 50 g kookoshelbeid pallidesse + 30 g pallide katmiseks 100 g kondenspiima 100 g
Kogus: 16 rulli Vaja läheb: 250-300 g peenikesi verivorste 1 sl võid verivorstide praadimiseks 150 g kuumsuitsupeekoni viile ca 50 g pohlamoosi 400 g pärmilehttainast
Kogus: 8 suupistet Vaja läheb: 8 tk mini röstsaiaviilu 100 g külmsuitsulõhet 50 g majonees 100 g tuunikala konservi vees (nõrutatud) 100 g toorjuustu Kaunistamiseks:
Kõik tsitruselised sobivad imeliselt talvistesse ja jõuluaegsetesse magustoitudesse. Apelsin annab kirka maitse ja mõnusa tekstuuri. Retseptis on kasutatud tervet, keedetud apelsini, mis purustatakse köögikombainiga ühtlaseks
Köögiviljavorm, mis eristub tavalistest ahjuvormidest seetõttu, et köögiviljad on enne ahjupanekut kergelt läbi praetud ja see annab neile kergelt karamellise maitsenüansi. Kastmes olev juust,
Kogus: 20 küpsist Vaja läheb taignale: 200 g suhkrut 100 g toasooja, pehmet võid 1 muna 1 munakollane 2 tl riivitud sidrunikoort 3 sl sidrunimahla
Muretaignapõhjal porgandipirukas, kuhu on maitseks lisatud juustu ja sibulat. Põhi on krõbe ja võine. Täidis kergelt magus ja mõnusalt juustune. Pirukas maitseb hästi nii soojalt
Muffinid, millele annab maitse sidrun ja mahlasuse suvikõrvits. Suvikõrvitsat soovitan riivida koos koorega, siis jääb muffin mõnusate rohekate täppidega. Kogus: 6 mufffinit Koostisosad: 80
Peet ja porgand annavad kotlettidele kergelt magusa maitse ja teevad kotletid mõnusalt mahlaseks. Maitseks on lisatud veidi tšillihelbeid, et anda kotlettidele ka pisut vürtsikust. Kastmeks
Suviselt värviline ja mõnusalt särtsakas peedisalat ei jäta kedagi külmaks. Selle salati võid varem valmis teha ja hoida külmkapis enne serveerimist. Salatis on kasutatud tsitruselist,
Kerge ja maitseküllane salat, mis valmis lihtsalt ja kiirelt. Vaja läheb: 1 väiksem värske kurk 2 küpset viigimarja 2 sl heledat siirupit 200 g Valio