Sidruni-moonikook sidrunivõide ja toorjuustu kreemiga

Jaga retsepti

Kevadine sidrunikook. Kõik säravad maitsed on kokku saanud üheskevadises koogis.

Koogipõhja koostisosad:

100 g mooniseemneid

75 g suhkrut

1 tl vanillisuhkrut

3muna

100 g jahu

25 g võid

0,25 tl soola

Pese hoolikalt mooniseemned, pane need kaussi koos kuuma veega ja lase seista ca 1 tund. Kurna seemned, et need oleksid täielikult kuivad. Pane seemned koos suhkrutega keraamilisse kaussi ning hõõru seemneid suhkruga. Lisa ühekaupa munakollased mooniseemnete-suhkrusegusse ja hõõru segu ühtlaseks. Lisa soolaga segatud jahu ning sega ühtlaseks. Kõige lõpuks sega taignasse ettevaatlikult vahustatud munavalged.

Jaga saadud taigen kolme võiga määritud küpsetusvormi (läbimõõt ca 22 cm). Küpseta kooke ahjus 180 C juures ca 10 minutit. Võta koogipõhjad ahjust ja lase täielikult jahtuda. Eemalda vormist.

Sidrunivõide valmistamiseks läheb vaja:

4 suurt munakollast

135 g suhkrut

1 sl sidrunikoort

80 ml sidrunimahla

näpuotsaga soola

85 g võid

Pane potti vesi ning lase sellel keema tõusta. Aseta potile kauss munakollaste suhkru, sidrunikoore, sidrunimahla ja soolaga.

Vispelda segu plastist vispliga kuni segu pakseneb, see võtab aega ca 12 minutit. Võta kauss pliidilt ning lisa või kuubikutena. sega kuni või on sulanud ja pane siis sidrunivõie purki ning kata pealt toidukilega. Jahuta täielikult. jahtused sidrunivõie pakseneb. Säilita sidrunivõiet külmkapis kuni 5 päeva.

Toorjuustu kreem:

200 g  toorjuustu

200 g toasooja võid

200 g tuhksuhkrut

2 tl vanillisuhkrut

1 sl mooniseemneid

1 sl riivitud sidrunikoort

Vahusta toasooja võid koos toasooha toorjuustuga kuni see muutub mõnusaks vahuseks. Lisa tuhksuhkur ja vanillisuhkur ning vahusta veel 2 minutit. Kõige lõpuks lisa sidrunikoor ning mooniseemned. Pane kreem külmkappi jahtuma ca 2 tunniks.

Koogi kokkupanekuks määri esimesele tordipõhjale õhuke kiht toorjuustukreemi. Pritsi tordipõhja ümber ring toorjuustukreemi ning täida see seest sidrunivõidega. Tee sama järgmise kihiga. Lisa kolmas koogipõhjakiht nig kata tordi küljed ja pealmine osa kreemiga.

Pane kook külmkappi seisma üleöö.

Kaunistuseks võid kasutada sidrunilõike, värvilisi šokolaadimune ning kauneid söödavaid lilleõisi.

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest