Nätsked kaerahelbeküpsised

Jaga retsepti

Mõnusad nätsked ja magusad küpsised. Rohkelt kuivatatud puuvilju annavad neile küpsistele ekstra hea maitse.

Vaja läheb:

120 g toasooja võid

50 g suhkrut

75 g fariinsuhkrut

1/4 tl jahvatatud vürtspipart

1/2 tl jahvatatud ingverit

1 tl kaneeli

1 tl vanillisuhkrut

0,5 tl soola

0,5 tl soodat

1 muna

65 g mett

90 g jahu

135 g täistera kaerahelbeid

100 g heledaid rosinaid

100 g tükeldatud aprikoose

Vahusta või koos suhkrute, maitseainete, soola ja soodaga. Lisa muna ning vahusta ühtlaseks. Lisa mesi ning vahusta veel. Kõige lõpuks lisa jahu, kaerahlebed ja kuivatatud puuviljad. Sega ühtlaseks taignaks ning vormi taignast rull ja mässi see toidukilesse. 

Aseta taigen külmkappi ca 2 tunniks, et tainas jõuaks korralikult jahtuda. Kata ahjuplaadid küpsetuspaberiga ning vormi taignast 20 g suurused pallikesed. Aseta need ahjupannile ning vajuta pallikesed kergelt lapikuks. Küpseta eelkuumutatud ahjus 190 C juures ca 6-8 minutit. Võta küpsised ahjust ja lase täielikult jahtuda enne serveerimist.

 

vaata veel:

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on maitsvad ja põneva nimega ning

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept lihtsa Khao Soi valmistamiseks, mis

#mymumisthebestcookever