Pampuškad

Jaga retsepti

See retsept on samuti pärit Ukraina toidu kokaraamatust. Need saiad on õhulised ja maitsekuse annab neile küüslaugu-petersellikate. Ukraina borši kõrvale on need justkui loodud.

Vaja läheb:

25 g pärmi

300 ml sooja vett

20 g toiduõli

70 g suhkrut

1 muna

1 tl soola

500 g jahu

küpsetusvormi määrimiseks toiduõli

60 g purustatud küüslauku

peotäis hakitud peterselli

20 g toiduõli

40 g vett

Sega pärm sooja veega ja lisa suhkur, sool ning toiduõli. Sega ühtlaseks ja lisa osade kaupa jahu. Sõtku ca 10 minutit kuni saad ühtlase läikiva taigna. Kata taigen toidukilega ning jäta kerkima ca 1 tunniks või kuni taigna kogus on kahekordistunud.

Jaga taigen 12-ks võrdseks osaks ning vooli neist ilusad ümmargused pallikesed. Pane pallikesed küpsetusvormi ning jäta neile väikesed vahed- hiljem ahjus kerkivad pallikesed kokku.

Jäta vorm koos taignapallikestega veel 15 minutiks kerkima ning siis küpseta ahjus 200 C juures ca 15-20 minutit. Kui 10 minutit on küpsetusaega on kulunud, siis määri pallikesi munaga ning küpseta seni kuni sai on pealt kuldpruun ja läikiv.

Küpsemise ajal valmista küüslaugu-petersellikate. 

Sega omavahel küüslauk, petersell, sool, toiduõli ja vesi. Määri saadud seguga ahjust võetud ja valmis pampuškasid. Serveeri kohe.

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Scotch eggs

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab