Vaarakud

Jaga retsepti

Natuke nostalgiline retsept aga maitseb hea.

Vaja läheb taignale:

50 g toasooja võid

225 g jahu

0,25 tl söögisoodat

60 g suhkrut

1 muna

60 g hapukoort 

0,25 tl soola

Täidise jaoks läheb vaja:

200 g 9% kohupiima

1 tl vanillisuhkrut

1 spl nisujahu

1 muna

2 sl suhkrut

Vaarakute määrimiseks 1 munakollane ja vaarakutele raputamiseks tuhksuhkrut

Taigna valmistamiseks sega omavahel muna, hapukoor, suhkur ja sool. Lisa toasoe või ning sega ühtlaseks. Lisa soodaga segatud jahu. Sega tainas ühtlaseks ning pane külmkappi tahenema ca 30 minutiks. 

Täidise valmistamiseks sega omavahel munad, kohupiim, suhkrud ja jahu. 

Rulli taigen jahusel laual ca 5 mm paksuseks ja lõika ca 10 cm läbimõõduga ringid. Aseta taignaketta ühele poolele 1 spl kohupiimatäidist ning tõsta teine pool kohupiimale. Vaaraku servi ei ole vaja kokku suruda. Tore on kui täidis paistab vaarakute vahelt välja. Määri vaarakuid pealt munakollasega.

Pane vaarakud küpsetuspaberiga kaetud ahjulaadile ning küpseta neid eelkuumutatud ahjus 220 kraadi juures 15 minutit. Vaarakud on valmis, kui need on pealt kuldpruunid. 

vaata veel:

Eelroad

Graavilõhe peediga

Mõnus soolane amps lõhest, mis ei ole ainult maitsev vaid on ka silmale ilus vaadata. Koostisosad: 1 kg lõhefilee kohta