jõulud

Jõulud

Kaak Nakache

Kaak Nakache on populaarne Alžeeria dessert. Otsetõlkes Araabia keelest on Kaak Nakache –  “kujundatud rõngas” ja oma olemuselt on see populaarne Alžeeria küpsis. Rõngakujulisel küpsisel

Loe edasi...
Jõulud

Keeks jõuludeks

Jõulukeeks tuleb valmis teha pisut varem ja siis ta saab valmida. Vaja läheb ühte leivavormi suurusega ca 12 *30 cm Koostisainetest läheb vaja puuviljadele: 420

Loe edasi...
Jõulud

Jõulu Panettone

Panettone on üks mõnus ja kohev sai, mis on täis rosinaid ja suhkrustatud apelsinitükke. Selle retsepti teeb eriliseks pikk ja külmas kergitamise, mis annab Panettone

Loe edasi...
Hoidised

Apelsinimaitseline kõrvits

Kõrvits on jõuluajal ikka kohustuslik element jõuluprae kõrval. Minu traditsiooniline kõrvits on kergelt magus, vürtsikas ja apelsinimaiguga. Sellest kogusest saad ca 6 poole liitrist purki

Loe edasi...
Jõulud

Sidruni-vaarika kook

Mõnus hapuka kikiga kook, mis on valmistatud õhulisest sidrunibiskviidist ning koogi vahel on rohkelt kohupiima ja sidrunivõiet. Vaja läheb: 175 g jahu 1,25 tl küpsetuspulbrit

Loe edasi...
Eelroad

Kanamaksa pasteet pohlatarretisega.

Värviline kanamaksapasteet, mis sobib hästi pidulauale. Kaunistuseks ja maitseks on pasteedile lisatud pohlatarretis. Pasteedi jaoks läheb vaja: 800 g kanamaksa 2 sibulat 160 ml vahukoort

Loe edasi...
Jõulud

Stollen

Stollen on tüüpiline Saksa jõuluküpsetis ning inspiratsiooni selle küpsetamiseks sain hiljuti jõuluaegsest Frankfurdist. Minu retsepti allikaks on klassikaline Dresdeni stollen, millele nagu alati olen lisanud

Loe edasi...
Jõulud

Jõulukook mikrolaineahjus

Üks põnev retsept, mille valmistamiseks läheb vaja mikrolaineahju. Tgelikult on retsept lihtne aga koostisosi on oi-oi kui palju. Aga alustame siis algusest ja laseme jõululõhnad

Loe edasi...
Jõulud

Jõulumaitselised pulgakoogid

  Ühed igavesti mõnusad ja maheda maitselised pulgakoogid küpsisepurust ning piparkoogipudingust. Kaunistuse võid teha täpselt sellise nagu meeldib😊  Vaja läheb: 200 g Rõngu pagari vanilje

Loe edasi...
Jõulud

Porgandikook

See porgandi kook on mõnusalt mahlane ja lihtne valmistada, millel on juures mõnus jõulunüanss jõhvikate ja piparkoogimaitse näol Porgandi kook: 500 g riivitud porgandeid5 M

Loe edasi...
Eelroad

Peekoniga vorstikesed

Jõulune roog, mis on mõnus igasse jõuluõhtusööki. Imelihtne valmistada.  Vaja läheb: 8 tk Rakvere Lihakas ahjuvorsti seasooles 8 rosmariini oksa 8 viilu toorsuitsupeekoniviilu 1 sl

Loe edasi...
Jõulud

Juustune kuuseke

  Vaja läheb 500 g külmutatud lehttainast Roheline täidis: 50 g Valio Forte juustu 25 g oliivõli 1 tk küüslauguküünt Peotäis basiilikulehti Maitsestamiseks soola ja

Loe edasi...
Joogid

Alkoholivaba jõulukokteil

Mõnus jõuluhõnguline alkoholivaba kokteil glögist, karamelliseeritud mandariinide ja siirupis keedetud punaste sõstardega. Vaja läheb: 0.5 l Aura õuna-mustasõstraglögi  100 g suhkrut 100 ml vett 2

Loe edasi...
Jõulud

Hapukapsaga täidetud hakkliharull

See on mõnus ja maitsekas hakkliharoog, mis näeb välja pisut põnevam ja maitseb veidi jõuluselt. Koostisosad:500 g kodust kotletiseguTäidis  200 g hapukapsast Katteks  2 spl

Loe edasi...
Eelroad

Verivorsti- ja hakklihaampsud

Jõulune roog, mis on pisut erilisem aga kui kasutada juba valmis koostisosi, mis meil poes saadaval, siis saab hakkama päris kiiresti. Sellest kogusest saad 12

Loe edasi...
Jõulud

Tumeda õllega pehme piparkook

Mõnus mahlane piparkook  hapu moosi ja suhkruglasuurigaKoostisosad75 g võid+ pisut vormi määrimiseks150 g heledat suhkrusiirupit100 g tumedat Muscovado suhkrut125 ml tumedat õlut0,5 pakk piparkoogimaitseainet150 g

Loe edasi...
Jõulud

Jõulumagustoit

In English Sellest kogusest saad 5 portsjonit magustoitu. Koostisosad: 20 g röstitud sarapuupähklipuru 90 g nisujahu 25 g tuhksuhkrut 1 tl piparkoogimaitseainet näpuotsaga soola pool

Loe edasi...
Jõulud

Mandariinijogurtitort jõuluvürtsidega

In English Mõnus tort, mis väärib järgi tegemist 😊 Koogipõhjad:50 g  tumedat suhkrusiirupit25 g suhkrut 1 muna70 g Alma Eesti võid0,25 tl soodat200 g jahu 2 tl piparkoogimaitseainet

Loe edasi...