Jõulused küpsised maisiheveste ja kuivatatud jõhvikatega

Jaga retsepti

Jõulused küpsised, mille küpsetamine toob tuppa mõnusa jõuluhõngu.

Küpsiste jaoks läheb vaja:

175 g võid, toasoe

50 g suhkrut

125 g heledat Muscovado suhkrut

1 muna

225 g jahu

100 g maisihelbeid

0,5 tl soola

0,25 tl soodat

100 g kuivatatud jõhvikaid

4 tl piparkoogimaitseainet


Vahusta toasoe või suhkrutega ning lisa muna. Vahusta ühtlaseks massiks.

Sega omavahel jahu, sool, piparkoogimaitseaine  ja sooda. Lisa maisihelbed ja sega need jahuga ning suru käega peenemateks tükkideks. Lisa saadud segu vahustatud võile.

Lisa ka jõhvikad ning suru segu ühtlaseks taignaks. Vormi taignast ca 4 cm läbimõõduga vorst ja mässi see toidukilesse. Lase taignal enne küpsetamist vähemalt 2 tundi külmas seista.

Lõika taignast 1 cm läbimõõduga kettad ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta küpsiste vahele piisavalt ruumi, et nad ei kleepuks kokku ahjuplaadil. Küpseta 13-15 minutit 180 C juures kuni küpsised on keskelt veel pehmed aga servadest juba krõbedad.


vaata veel:

Eelroad

Kukeseenepirukas

Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks. Vaja läheb: Tainas: 125 ml piima 13 g värsket pärmi 

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350