Jõulused küpsised maisiheveste ja kuivatatud jõhvikatega

Jaga retsepti

Jõulused küpsised, mille küpsetamine toob tuppa mõnusa jõuluhõngu.

Küpsiste jaoks läheb vaja:

175 g võid, toasoe

50 g suhkrut

125 g heledat Muscovado suhkrut

1 muna

225 g jahu

100 g maisihelbeid

0,5 tl soola

0,25 tl soodat

100 g kuivatatud jõhvikaid

4 tl piparkoogimaitseainet


Vahusta toasoe või suhkrutega ning lisa muna. Vahusta ühtlaseks massiks.

Sega omavahel jahu, sool, piparkoogimaitseaine  ja sooda. Lisa maisihelbed ja sega need jahuga ning suru käega peenemateks tükkideks. Lisa saadud segu vahustatud võile.

Lisa ka jõhvikad ning suru segu ühtlaseks taignaks. Vormi taignast ca 4 cm läbimõõduga vorst ja mässi see toidukilesse. Lase taignal enne küpsetamist vähemalt 2 tundi külmas seista.

Lõika taignast 1 cm läbimõõduga kettad ning aseta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta küpsiste vahele piisavalt ruumi, et nad ei kleepuks kokku ahjuplaadil. Küpseta 13-15 minutit 180 C juures kuni küpsised on keskelt veel pehmed aga servadest juba krõbedad.


vaata veel:

Eelroad

Verivorsti- ja hakklihaampsud

Jõulune roog, mis on pisut erilisem aga kui kasutada juba valmis koostisosi, mis meil poes saadaval, siis saab hakkama päris

Eelroad

Pudrukuulid

Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on