Verivorsti- ja hakklihaampsud

Jaga retsepti

Jõulune roog, mis on pisut erilisem aga kui kasutada juba valmis koostisosi, mis meil poes saadaval, siis saab hakkama päris kiiresti.

Sellest kogusest saad 12 pirukat

Koostisosad taignale

300 g võid

440 g jahu

8-10 sl jääkülma vett

1 tl soola

määrimiseks muna ning linaseemneid pirukate kaunistamiseks.


Koostisosad täidisele:

500 g Maks ja Moorits kodust kotletisegu

12 tk Maks ja Moorits väikeseid verivorste


Taigna valmistamiseks sega jahu  soolaga ning lisa see tükeldatud külmale võile. Näpi taigen sõrmedega purutaoliseks ning lisa lusikatäiehaaval jääkülma vett kuni saad ühtlase taigna. Suru taigen lapikuks  ja mässi toidukilesse ning aseta külma ca 1 tunniks.

Koori verivorstid. Rulli taigen lauale ca 0,5 cm paksuseks ning mätsi iga verivorsti ümber kiht hakklihamassi. Aseta vorst taignale ning lõika taignast ristkülikukujuline tükk nii, et vorst oleks külgedelt taignaga kaetud. Määri pikemat taignaserva lahtiklopitud munaga ning suru see tugevasti kahvliga kokku. 

Otsad jäta lahti. Aseta valmis ampsud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri pealt munaga ja raputa peale linaseemneid.

Küpseta ahjus 180 C juures ca 30 minutit kuni pirukad on pealt kuldpruunid.

Serveeri soojalt või külmalt ja koos pohlasalatiga.

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Moorapead

Nostalgilised moorapead.Retsepti leidsin siit:http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Kaunistuseks rukkilille õielehed ja kreemi sisse konjaki asemel tubli ports Vana Tallinna likööri ja ongi valmis