Kaak Nakache

Jaga retsepti

Kaak Nakache on populaarne Alžeeria dessert. Otsetõlkes Araabia keelest on Kaak Nakache –  “kujundatud rõngas” ja oma olemuselt on see populaarne Alžeeria küpsis. Rõngakujulisel küpsisel on datli täidis, mida on maitsestatud kaneeli ja nelgiga. Tainas täidise ümber on mure  liivataigna laadne tainas, mis on väljast kaunistatud erinevate lõigetega jne.

Taignale läheb vaja:

355 g jahu

85 g tuhksuhkrut

0, 5 tl soola

0,5 tl küpsetuspulbrit

125 g sulatatud võid

1 munakollane

50 g piima

Täidise jaoks läheb vaja:

120-140 g kuivatatud datleid

0,5 tl kaneeli

0,5 tl jahvatatud nelki

pisut soola

2 sl apelsinimahla

Taigna valmistamiseks sõelu jahu, tuhksuhkur, sool ja küpsetuspulber kaussi. Tee kuivainete keskele süvend. Teises kausis sega omavahel sulatatud või, munakollane ja piim. Kalla saadud segu kuivainete süvendisse ning sega kokku taigen. Pane saadud taigen lauale ning sõtku kuni saad ühtlase ja pehme taigna. Tainas on kergelt rasvane ja kuivab väga kiiresti, seetõttu hoia tainast kogu aeg toidukilega kaetuna. Jaga tainas kaheks osaks ning mässi mõlemad osad toidukilesse ning tõsta kõrvale senikaua kuni valmistad täidise.

Täidise valmistamiseks pane datlid köögikombaini. Lisas kaneel, nelk, sool ja apelsinimahl. Töötle köögikombainiga kuni saad ühtlase segu. Jaga saadud täidis 12-ks ühtlaseks portsjoniks. Rulli igast täidise osast vorst pikkusega ca 13 cm. Jaga üks taignaportsjon kuueks osaks ja rulli igast osast ca 7 cm laiune ja 15 cm pikkune ristkülik. Aseta taignatüki keskele täidise rull ning rulli taigen ümber täidise kuni saad nn. vorsti. Ühenda omavahel rulli otsad, et moodustuks rõngas. Selleks pane üks rulli ots teise rulli otsa sisse. Kaunista rullid erinevate lõigete/täketega (vastavalt oma soovidele).

Pane saadud rõngad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta ahjus 160 C juures 20 minutit. Küpsetamise keskel pööra ahjuplaati ahjus, et kõik küpsised küpseksid ühtlaselt.

 

 

 

vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept