Pesto Gran Regale juustuga
Pesto on ütlemata mõnus toit, mida suvel valmistada kui värskebasiilik on mõnusalt omast kasvuhoonest võtta. 😊 Ning Valio Eesti Gran Regale juust sobib siia imehästi.😊Koostisosad:40
Pesto on ütlemata mõnus toit, mida suvel valmistada kui värskebasiilik on mõnusalt omast kasvuhoonest võtta. 😊 Ning Valio Eesti Gran Regale juust sobib siia imehästi.😊Koostisosad:40
Mõnus snäkk suveõhtusse. Kodujuustupallid: 380 g Alma kodujuustu hapukoorega 1 muna taignasse + 1 muna paneeringu jaoks 100 g jahu+ pisut jahu paneeringuks pisut soola hakitud
Jaanipäeva jogurtitort mahlase apelsinibiskviidiga on kerge ja suvine valik. Mõnusalt puuviljane ja kreemja jogurtikreemiga tort sobib imehästi just Jaanipäeva pidulauale. Koogipõhi:2 suurt apelsini6 muna250 g suhkrut80 g
Käes on peaaegu suvi ja mahlased aprikoosid on juba saadaval. Muretaignast mahlast aprikoosigaletti võib süüa nii jäätise kui vahukoorega aga sobib imehästi ka ilma. Valmistamine
Leedriõie ekstrakt ja rabarber, milline imeline kooslus. 😊 Seda tasub kindlasti proovida.Kergelt hapukas jogurti-vahukoore kreem ja magus mandlijahuga koogipõhi, millesse on segatud röstitud rabarberit ja
Toidureisi teekond on jõudnud Omaani ja see on meie viimane peatus Aafrikas, Jätkame juba Aasias.Selle toidu valmistamisene võtab pisut rohkem aega aga samas on maitsetest
Käes on kevad ja rabarberi hooaeg. Kevadeti on minu lemmikuks olnud ikka Rabarberi Tosca aga tundub, et nüüd olen leidnud teise lemmiku Tosca koogi kõrvale.
Pretzelid on meie pere lemmikud ja alati Saksamaal käies saab neid koju toodud ja kohapeal söödud suuremates kogustes, kui vajalik oleks. 😊 Aga need on
Toidureisil küpsetame Jeemeni meekooki. Õhukesed lehelised kihid ja mõnus mesine maitse. Koogi valmistamine võtab aega- eriti just õhukeste lehtede rulliminie ja kihiti vormi asetamine. Kui
Tõeliselt hõrk juustukook, mida tasub küpsetada. Võtab pisut aega aga kui kõik õigesti teha, siis maitseb imehästi 😊. Kõik kes proovisid kiitsid taevani. 😊Vaja läheb:100
Samosa´d või sambuus´id nagu neid Somaalias kutsutakse on kolmnurksed liha ja vürtsidega täidetud küpsetised. Tavaliselt tehakse neid pärastlõunase tee (asariya) juurde.Retsept pärineb siit: http://www.somalikitchen.com/samosa.html/ https://www.youtube.com/watch?v=XQcsn_x93HU
See on traditsionaalsete Poola pontšikute retsept, mis on väga õhulised ja maitsvad. Need on valmistatud pärmitaignast aga taigna valmistusviis on väga erinev tavapärasest pärmitaignast ja
Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on maitsvad ja põneva nimega ning
Toidureisil oleme jõudnud juba päris kaugele ehk Aafrikasse ja Etioopiasse. Seekord valmistasin tavapärast Etioopia hommikusööki Fatira´d. Tegu on lameleivaga, mida dipitakse mee sisse ja kõrvale
Selline roosa tort maasikate, besee ja vahukommidega on iga ema unistus. 😊Valmistamine on nii lihtne, et hakkama saavad kõik lapsed ja isad. Ja küpsetama ei
Lihavõttepühade hommikusse sobivad kohupiima pannkoogid mõnusate puuviljadega siirupis ja väikese peekoniga. Pannkoogid:3 muna100 g suhkrut300 g Alma pasha kohupiimakreemi100 g Alma Eesti võid 82%2 tl küpsetuspulbrit1
Toidureis 2019 on jõudnud Keeniasse ja me valmistame ühe tõeliselt suure ja isuäratava burgeri. Ja seda Keenipäraselt koos Masala friikartulitega. Retsepti leidsin siit:http://burgershereandthere.com/2014/01/21/kenyan-burger-recipe/Ja nagu alati minule
Maasika smuuti:1 banaani (lõigatud tükkideks ja külmutatud)200 g külmutatud maasikaid1pdl (275 g) Alma metsmaasika kreeka jogurtijooki 275 g75 ml Alma täispiima vaba rasvasisaldusega 3,8-4,2%Spinati smuuti2 banaani
Sellel nädalal olema Tansaanias ja tahaksin teile tutvustada toitu nimega Vitumbua. Need on Tansaania riisi pontšikud. Vitumbuad peavad olema kuldsed ja krõbedad väljastpoolt ja kerge
Zambia maisileib on eriliselt hõrk, kuna see on valmistatud maisiteradest mitte maisijahust. Maisi nimetusena Zambias kasutatakse sõna “Mealie”. See “Mealie” leib on väga mahlane ja
Resept kevade tähistamiseks. Mõnusad muskaatpähkli maitsega klimbid, pancetta ja Valio Gran Regale juust. Super kombo, mida on imelihtne valmistada.Retsepti idee on pärit Jamie Oliverilt ja
Mõnusad hapuka sidruni glasuuriga ekleerid Veski Mati mitmevilja jahusegust.Tavaliselt teen ekleere ikka nisujahust aga seekord otsustasin seda teha pisut teistmoodi.Täidiseks on Alma pasha kohupiimakreem ja
Angola on olnud Portugali koloonia kuni 1975.aastani, kuni iseseisvuse saavutamiseni. Tänu sellele on Angoola köögi road mõjutatud suures osas Portugalist ja sealt imporditud toiduainetest.Pühapäevad on
Kerge, õhuline ja värviküllane kook kevade tervitamiseks.Biskviit:120 g jahu1 tl küpsetuspulbrit100 g Alma täispiima2 muna0,5 tl vanilliekstrakti40 g Alma Eesti võid170 g suhkrut0,25 tl soolaKuumuta ahi
Veski Mati Pasta ja riisisegust valmistatud risotto laadne toit kuivatatud puravike ja Valio Royal Gouda Red juustuga.Kui riisist saab risottot ja odrakruubist saab orsottot, siis
Üks traditsioonilisem ja Brasiilia kööki iseloomustav toit on friteeritud suupiste, mis on valmistatud silmubade jahust ja pärit Bahia osariigist. Täidisena on originaalis kasutatud krevettidest ja pähklitest
Kasutasin koogi valmistamiseks Veski Mati kookosekoogi küpsetussegu ja nagu ikka lisasin koogile oma nüansid. Tulemuseks on suussulav ja hõrk kookosesõprade unelm. Pisut rohkem mässamist aga
Mõnus maiustus, mida on väga lihtne valmistada. 200 g kaerahelbeküpsiseid 100 g marmelaadikomme 100 g Alma mustika kohupiimakreemi 20 g mustikajahu Purusta kaerahelbeküpsised
Torta de Tres Leches ehk Kolme Piima Kook on populaarne magustoit Colombias ning Ladina-Ameerikas. See kook on oma nime saanud tänu oma koostisosadele- nimelt kasutatakse
Tere hommikust Panama moodi!Järjekordne peatus Toidureisil on viinud meid Panamale. Valmistasin Tortillas Asadas´t ehk Panama grillitud maisitortillasid. Enamasti serveeritakse neid Panamas hommikusöögiks koos grillitud vorstikestega.