Kaalikapüreesupp verivorstikrõbedikuga

Jaga retsepti

Toidureis 2019 on jõudnud koju – talvisele  Eestimaale.
Selleks puhuks olen kokku pannud kolmekäigulise menüü, mis on valmistatud Eestis kasvanud ja kasvatatud koostiososadest. 
Eesti toit on hea toit. 😊

Seekord on teie ees eelroog. 
Kaalikapüreesupp verivorstikrõbedikuga.
Igati mõnus toit jahedasse detsembrisse. Miks mitte pakkuda seda ka jõululauale? 😊

Kasutatud on Eesti tootjate poolt toodetud häid koostisosi, milledega on tore lõpetada Toidureisi 2019 rännakut läbi 35 riigi.


Koostisosad:
100 g tükeldatud kaalikat
100 g tükeldatud kartulit
30 g võid 
1 spl kuivatatud praetud sibulat (võib kasutada ka röstsibulat)
500 ml puljongit
100 ml vahukoort
1 spl heledat suhkrusiirupit
soola, musta piprat

Verivorsti krõbedik: 
200 g lambasooles verivorste
30 g võid verivorsti praadimiseks.


Pane või potti ja sulata. Lisa praetud sibul, kaalikas ja kartul ning prae neid koostisosi koos ca 5 minutit. Lisa puljong ja keeda kartulid ning kaalikad pehmeks. Püreesta segu ja suru läbi sõela nii saad ilusa ühtlase püree.
Pane saadud püree tagasi potti ning pliidile. Lisa vahukoor ja lase madalal kuumusel keema tõusta. Maitsesta suhkrusiirupi, soola ning musta pipraga.

Koori verivorstid soolikast välja pudista sulatatud või sisse pannile. Prae kuni moodustub krõbe verivorsti segu.

Serveeri suppi kuumalt. Raputa peale verivorsti krõbedik ja praetud/röstitud sibulat.

Head isu!



vaata veel:

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli