Antipasti Crostini

Jaga retsepti


Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.
Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad hästi külma Prosecco kõrvale. 😊 Ja retsept nagu ikka minupoolsete väikeste arendustega. 😊

Koostisosad:
1 pikk sai
oliivõli määrimiseks
küüslauguküün- soovi korral saiale hõõrumiseks.

Katted.

Grillitud tomatid:
20 kirsstomatit
oliivõli
1 sl värsket hakitud rosmariini
1 sl värsket hakitud tüümiani
1 sl värsket hakitud koriandrit
soola ja pipart

Kuumuta ahi 100 C-ni. Pane poolitatud tomatid ahjupannile lõikepool ülessepoole. Nirista tomatitele oliivõli ning lisa ürdid. maitsesta soola ja pipraga. Küpseta ahjus 2 tundi ja pööra tomateid üks kord.
Kata Crostinid tomatitega.

Rukola pesto:
50 g rukolat
soola
pipart
1 küüslauguküün
30 g pistaatsiapähkleid (ilma soolata)
2 sl oliivõli
20 g Parmigiano juust (asendasin Forte juustuga)

Pane kõik koostisosad va. õli köögikombaini ja purusta ühtlaseks pastaks. Lisa oliivõli ja töötle ühtlaseks. Määri saadud segu Crostinidele. Kaunista külmutatud vaarikatega. 

Herned ja šalottsibulad:
1 šallotsibul, hakitud

100 g külmutatud rohelisiherneid
1 sl oliivõli
1,5 sl hakitud piparmünti
2 sl toorjuustu
soola
musta pipart

Kuumuta sibulaid ja herneid oliivõlis ca 4 minutit, kuni need on peaaegu küpsed. Lisa piparmünt, sool, pipar ja toorjuust.
Purusta segu veidi köögikombainis või kahvliga, et segusse jääksid suuremad tükid. 
Määri saadud segu Crostinidele.

Head isu! 😊



vaata veel:

Eelroad

Scotch eggs

Traditsionaalne Šoti toit, mis sobib hästi lihavõttepühade lauale. Minule meeldib selline variant, milles munakollane on veel mõnusalt vedel, mis tekitab