Soolakaramellised küpsised röstitud kaerahelvestest

Jaga retsepti


Mõnusad krõbedad küpsised, mis maitsevad eriti hästi külma piimaga. 😊

Vaja läheb:
400 ml täistera kaerahelbeid
100 ml kaerajahu
100 ml Muscovado suhkrut
50 ml suhkrut
0,5 tl soola
2 muna
75 g võid
100 ml tükeldatud kreeka pähkleid
100 ml kuivatatud jõhvikaid

Rösti kaerahelbeid kuumal ja kuival pannil, kuni need on kergelt pruunikad.
Sulata või ja sega see Muscovado suhkruga. Lisas sool ja sega ühtlaseks. Klopi või- ja suhkrusegu sisse ühekaupa munad. 
Lisa kaerahelbed, kreeka pähklid, kuivatatud jõhvikad ja kaerajahu.
Lase taignal pisut jahtuda ja vormi neist pallid, mis aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning vajuta need sealt lapikuks.
Küpseta 200 C juures ca 15 minutit.

vaata veel:

Eelroad

Ekleerid rukkijahust juustu-peedi täidisega.

  Tuli mõte teha ekleere ja proovida neid küpsetada ainult rukkijahust. Rukis on üks minu lemmiktoorainetest ükskõik mis kujul, kas jahu või helbed. Osadele ekleeritele

Eesti sünnipäev

Moorapead

Nostalgilised moorapead.Retsepti leidsin siit:http://maakodu.delfi.ee/…/retsept-nostalgiahongulised-maius… Kaunistuseks rukkilille õielehed ja kreemi sisse konjaki asemel tubli ports Vana Tallinna likööri ja ongi valmis koogid, mis maitsevad kõigile :

#mymumisthebestcookever