Cantucci

Jaga retsepti

Toskaana toiduretsept nr.9

Need on küpsised ehk biscotti´d. Poest ostes on need suhtlesilt kõvad aga värskelt küpsetatuna on pehmemad ja krõbedad.

Koostisosad: (ca 20-25 küpsist)
85 g võid
2 muna – jäta pool ühest munast muna küpsiste määrimiseks
poole mandariini koor
soola
230 g jahu
160 g suhkrut
0,75 tl küpsetuspulbrit
60 g tükeldatud mandleid+30 g kuivatatud jõhvikaid

Sega suures kausis suhkur, toasoevõi, mandariini koor ja muna. Teises kausis sega jahu, sool ja küpsetuspulber. Lisa saadud segu osade kaupa muna-või-suhkru segule ning sega vahepeal taigen ühtlaseks.
Lisa mandlid ja jõhvikad.
Sõtku taigent kergelt ja vormi taignast kaks vorsti läbimõõduga ca 5 cm. Mässi vorstid toidukilesse ja aseta ca 1 tunniks külmkappi.
Kuumuta ahi 190 C-ni.
Tõsta taignavorstid küpsetuspaberiga kaetud küpsetusplaadile ja küpseta ahjus 18-20 minutit.

Tõsta küpsetised ahjust ja lase 10 minutit jahtuda. Lõika küpsetised  ca 1 cm paksusteks küpsisteks ja pane uuesti ahju 5-7 minutiks.
Serveeri soojalt või külmalt ning säilita neid õhukindlas nõus.




vaata veel:

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.

Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50