Kohupiimasaiad kohupiima ja rosinatega
Võiga kihitatud pärmitaigen ja rosina-kohupiima täidis. Täpselt õige magustoit munapühadeks. Kõige paremini maitsevad need saiad soojalt ja koos külma piimaga. Sellest kogusest saad 16 saiakest
Võiga kihitatud pärmitaigen ja rosina-kohupiima täidis. Täpselt õige magustoit munapühadeks. Kõige paremini maitsevad need saiad soojalt ja koos külma piimaga. Sellest kogusest saad 16 saiakest
Tainas: 450-500 g jahu 50 g suhkrut 1 tl soola 230 ml piima (käesoe) 100 ml toiduõli 50 g pärmi 1 muna Mannapuder: 500 ml
Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks. Vaja läheb: Tainas: 125 ml piima 13 g värsket pärmi 1,5 spl suhkrut 0, 5
Panettone on üks mõnus ja kohev sai, mis on täis rosinaid ja suhkrustatud apelsinitükke. Selle retsepti teeb eriliseks pikk ja külmas kergitamise, mis annab Panettone
Õunahooaeg on endiselt täies hoos ja küpsetamiseks sobivad need lihtsalt imeliselt. Tegin ühed mõnusad keerusaiad, mida küpsetasin muffinivormides ning millele lisasin kohupiima, õunu ja kaneeli.
Kellele ei maitseks moosipirukad ja veel maasikatega? Need on lihtsalt nii head ja krõbedad. Sellest kogusest saab 9 pirukat ja neid jagub vaid hetkeks. Ole
Natuke nostalgiline retsept aga maitseb hea. Vaja läheb taignale: 50 g toasooja võid 225 g jahu 0,25 tl söögisoodat 60 g suhkrut 1 muna 60
See retsept on samuti pärit Ukraina toidu kokaraamatust. Need saiad on õhulised ja maitsekuse annab neile küüslaugu-petersellikate. Ukraina borši kõrvale on need justkui loodud. Vaja
Pontšikud hõrgu vanillikreemi, soolakaramelliglasuuri ja pistaatsiapähkli pralineega. Vot see on alles nauding… Mis seal salata, kui kõik need detailid valmis teha, läheb ikka üksjagu aega
Bao-vastlakuklid maasikamoosi ja vahukoorega. Mõnus magus amps. Sai on mõnusalt pehme ja koos moosi ja vahukoorega maitseb lihtsalt imeliselt. Sellest kogusest saad 16 Bao-vastlakuklit. Kuklite
Vastlad on jälle tulemas. Siin on vastlakuklite retsept, millele on lisatud krõbe kate ja kodune kreegimoos. Pealt krõmpsud ning võised, seest pehmed ja kohevad. Täidiseks
Kõige armsamad mälestused on tavaliselt ikka lapsepõlvest. Jagan teiega seekord ühte oma lapsepõlve mälestust. Tegu on minu papsi kohupiimakorpide retseptiga. Just papsiga koos me neid
2021 Toiduväljakutse retsept ja ikka aastast 1864. Seekord siis kaneelikook ja originaalretsept siin: Õige kuiva soentud nissujahhust, 1 toopi röösa piimast ja 2 sögilussika pärmist
Stollen on tüüpiline Saksa jõuluküpsetis ning inspiratsiooni selle küpsetamiseks sain hiljuti jõuluaegsest Frankfurdist. Minu retsepti allikaks on klassikaline Dresdeni stollen, millele nagu alati olen lisanud
Mõnusad ja maitsvad ning sügisesse sobivad küpsetised. Maitse annavad või, suhkur ja vürtsid. Ja kõiki neid koostisosi pole mitte vähe… Taignale läheb vaja: 240 ml
Vahvad muskaatkõrvitsapärmitaignast küpsetised, mis näevad ise välja nagu kõrvitsad. Vaja läheb: 1 kg muskaatkõrvits (Kõrvits puhastada ja tükeldada ning röstida ahjus 240 C juures
Vanavanemate päevaks sai tehtud üks mõnus rohkete õuntega pidusai, millele karamellise maitsenüansi annab hele Muscovado suhkur ja mõnusa krõbeduse purukiht. Taigna jaoks läheb vaja: 50
Mõnusad mahlased piparkoogimaitselised rullsaiad, millele annab armsalt jõuluse väljanägemise toorjuustuglasuur. Sellest kogusest saad 12 rullsaia. Taigna koostisosad: 50 g pärmi 2 sl (28 g) suhkrut
Lihtsad, mõnusad ja imelised kaneelisaiad. Taigna jaoks läheb vaja: 25 g pärmi 100 g suhkrut 0,5 tl soola 250 ml piima 450 g jahu 120
Retsept, kus on palju kohupiima ja kuivatatud puuvilju. Maitseb eriti hästi soojalt klaasi külma piimaga. Taigna jaoks läheb vaja: 25 g pärmi 100 g suhkrut
Moosipirukate retsept, mis on väga õhulised ja maitsvad. Need on valmistatud pärmitaignast aga taigna valmistusviis on väga erinev tavapärasest pärmitaignast ja taigen sisaldab ka erilisi
Cruffinid on hübriid Croissantist ja muffinist. Krõbe ja kihiline ning küpsetatud muffinipannis. Tegemine on pisut keerukam ja nõuab aega aga cruffin maitseb imeliselt. Kindlasti üks
Siin üks mõnus Brioche saia retsept, mis sobib imehästi kuklite ja ka väikesaiade valmistamiseks. Taigna eripära seisneb taignapõhja ettevalmistamises/keetmises, mis teeb taigna mõnusalt kerkivaks ja
Vastlapontšikute retsept, mis on väga õhulised ja maitsvad. Need on valmistatud pärmitaignast aga taigna valmistusviis on väga erinev tavapärasest pärmitaignast ja taigen sisaldab ka erilisi
Kogus 8 tk Valmistamisaeg ca 2,5 tundi Taigna koostisosad:25 g pärmi2 sl suhkrut250 ml piima0,75 tl soola50 ml õli375 g jahu + pisut sõtkumiseks Kuklite
Vastlapontšikute retsept, mis on väga õhulised ja maitsvad. Need on valmistatud pärmitaignast aga taigna valmistusviis on väga erinev tavapärasest pärmitaignast ja taigen sisaldab ka erilisi
Üks väga vahva retsept, milles on mõnusalt palju kuivatatud puuvilju ja marju ning ka päevalilleseemneid. Võrdsetes osades on lisatud ka mandlijahu, kaerajahu ning nisujahu. Valge
Retsept nr.2-2021 Vanast raamatust üks “kröngel kohwi juurde” 🙂 Retsept pärit aastast 1864. Originaalretsept on selline: Ühhe ölleklaasi sisse lüaks ni palju munne, et temma
Kõik ümberringi küpsetavad juba vastlakukleid ja tekkis kange isu ka ise küpsetada. Seekord tegin pisut kergema variandi peaaegu ilma lisatud suhkruta- suhkrut on taignas ainult
Vaja läheb 500 g külmutatud lehttainast Roheline täidis: 50 g Valio Forte juustu 25 g oliivõli 1 tk küüslauguküünt Peotäis basiilikulehti Maitsestamiseks soola ja
Sellest kogusest saad 16 rullsaia. Taigna koostisosad: 50 g pärmi2 sl suhkrut500 ml piima2 tl soola100 ml õli775 g jahu + pisut sõtkumiseks Täidis:
Viskiglasuuriga õunafritterid on taevalikud maiustused. Vaja läheb: Õunatäidis: 2 suurt ja kõva õuna- nt Granny Smith, kooritud puhastatud ja lõigatud ca 1 cm kuubikuteks 3
Taigna koostisosad: 25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375 g jahu + pisut sõtkumiseks Sega suhkur pärmiga ja lisa käesoe piim.
Tainas hästi pehme ja õhuline, mis lisab veel pehmemat tekstuuri. Taigna koostisosad: 25 g pärmi 1 sl suhkrut 250 ml piima 1 tl soola 50
Mida muud on põhapäeva õhrul teha kui küpsetada moosipirukaid ja nostalgilisi kurepesi. Taigna koostisosad: 25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375
Parimad rullsaiad üldse. Tainas hästi pehme ja õhuline, mis lisab veel pehmemat tekstuuri.Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375 g
Kohustuslikud rullsaiad sügisesse. Õuna-kardemoni ja soolakaramelliglasuuriga. Tainas on hästi pehme ja õhuline, mis lisab veel pehmemat tekstuuri.Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl
Mahlased rullsaiad must sõstarde ja toorjuustuglasuuriga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375 g jahu + pisut sõtkumiseks Täidis:150 g
Imeliselt mahlased kohupiimarullid mustikatega.Mõnusa karamellise maitse annab hele muscovado suhkur ja mahlasuse kohupiimatäidis. Lisaks on tainas hästi pehme ja õhuline, mis lisab veel pehmemat tekstuuri.Taigna
Toskaana toidureisi retsept nr.27 Mõnus pirukas, kuhu on ksutatud rohkelt suviseid köövilju. Maitseb hästi ka neile, kes muidu köögivilju ei armasta. Retsepti jaoks läheb vaja:
Uh jälle üks rabarberi retsept. Aga mulle nii väga maitseb rabarber… Seekord siis kringel. Rabarberitäidis: 250 g puhastatud ja tükeldatud rabarberit 150 g suhkrut Lase
Sõõrikud on mõnusad. Seekordses retseptis on kasutatud küpsetamiseks sõõrikupanni. Nii on sõõrikud ka pisut vähem patused kui õlis küpsetatuna. Kaunistuseks sidrunimahlaga erivärviline glasuur ning erinevaid
Imeliselt mahlased ja hõrgud kaneelisaiad, mida on hautatud vahukoores.Mõnus karamellise maitsea annab hele muscovado suhkur, millega on asendatud valge suhkur.Lisaks on tainas hästi pehme ja
Jagan teiega mõnusa ja imepehme saia retsepti, mida on eriti mõnus süüa või ja meega. Sobib ideaalselt ka lihavõttepühadeaega. Retsept on pärit Šveitsist. Ja tegu
Need muffinid on pisut väiksema kalorsusega. Lisatud on veidike suhkruasendajat ja nisujahu asemel on kasutatud kaerajahu. Koostisosad 125 g küpset banaani 2 muna soola suhkruasendajat
Üks mõnus kohupiimaküpsetis lihavõtteaega.Tainas:500 g jahu50 g suhkrut1 tl soola230 ml piima100 ml toiduõli50 g pärmiMäärimiseks muna-piimasegu Kohupiima täidis:550 g kohupiima3 muna80 ml vahukoort140 g
Üks mõnus idee küpsetamiseks. Kui mulgid teevad oma korpe mannapudruga, siis mina otsustasin proovida riisipudinguga. Riisipuding tuleb keeta mõnusalt magus ja maitsekas ning lisada ohtralt
Pretzelid on meie pere lemmikud ja alati Saksamaal käies saab neid koju toodud ja kohapeal söödud suuremates kogustes, kui vajalik oleks. 😊 Aga need on
See on traditsionaalsete Poola pontšikute retsept, mis on väga õhulised ja maitsvad. Need on valmistatud pärmitaignast aga taigna valmistusviis on väga erinev tavapärasest pärmitaignast ja
Sellel nädalal olema Tansaanias ja tahaksin teile tutvustada toitu nimega Vitumbua. Need on Tansaania riisi pontšikud. Vitumbuad peavad olema kuldsed ja krõbedad väljastpoolt ja kerge
Vastlad on tulemas. Siin on minu vastlakuklite retsept, millele on lisatud Craquelin katte ja ahjuõuna täidis. Pealt krõbedad, seest pehmed ja kohevad. Täidiseks ahjuõunad ja
In English See küpsetis on oma olemuselt hästi lihtne.Kerge pärmitainas, õunad, fariinsuhkur ja martsipanimass. Saiaosa küpsetises on vähemagus ja martsipani-õunatäidis seevastu mõnusalt maitsekas,Saia on lihtne
Rabarberi stritsel, mis on mõnusalt magus ja hapu korraga ning nii mahlane 😊 ja see kardemoni maitse………😋 Sellest kogusest saad 2 stritslit. Need kaunid
Kardemon ja vaarikad on üks mõnus maitsekombinatsioon 🙂 ——————————————————————————— Taigen Koostisosad: 50 g pärmi 2 spl suhkrut 1 tl soola 1 muna 500 ml piima
Ma pole kunagi varem kookosejahu kasutanud aga tahtsin proovida, kuna mulle kookose maitse meeldib. Esimeseks katsetuseks võtsin ette muffinid. Lisasin külmkuivatatud vaarikaid, mis annavad
Järgmine katsetus vastlakuklitest, millele lisasin sidrunivõiet (lemon curdi). See sobib hästi neile, kes armastavad sidruni maitset ja tahavad vastlakuklist leida väikest hapukat nüanssi 🙂
Esmaspäeva õhtusse sobib põneva maitse ja ilmega küpsetis. Tegu on pärmitaignast tehtud küpsetisega, kuhu on lisatud värviks spinatit ja maitseks kakaod. Küpsetise välimus on
Vastlad on tulekul ja üha enam isutab mõnusalt vahukooreste kuklite järele. Siin on minu versioon kuklitest ja muidugi väikese vimkaga… Soolakaramell lisab soolakat maitset
Pühapäeva õhtusse sobivad mõnusalt pehmed ja rosinatega kohupiimakorbid. Rosinaid on muidugi niipalju, et ei peaks neid noaotsaga taga ajama 🙂 Tainas 700 g jahu 50
Minu retsept „Eesti Parima Pagari“ üheksandast saatest, milles oli eesmärgiks pakkuda midagi Eesti Vabariigi 100 – nda sünnipäeva banketile/pidulauale. Minu arvates oleksid sellised väikesed pirukad
Siin minu retsept „Eesti Parima Pagari“ seitsmendast saatest „Pöörased Pagarid“. Fotod: Stanislav Moshkov Tainas 700 g jahu 50 g suhkrut 1 tl soola 230 ml
Leidsin internetist põneva retsepti. Kohe tekkis isu katsetada. Selle nimetus on “Cronut” , mis oma olemuselt on croissanti ja donuti hübriid. Idee autoriks on Dominique
Eile valmistasin “cruffineid”. Retsepti piilusin siit 😊 https://niftyrecipe.com/recipe-6-cruffin.html “Cruffin” on segu croissantist ja muffinist. Väike erinevus algse retseptiga siiski on. Tegin kahe erineva maitsega “cruffineid”
Pärmitaignast küpsetis, mille vahel on riivitud martsipan ja pohla kaste. Taigna koostisosad: 700 g nisujahu 100 g suhkrut 1 tl soola 230 ml piima