saiakesed

Lihavõtted

Kohupiimasaiad kohupiima ja rosinatega

Võiga kihitatud pärmitaigen ja rosina-kohupiima täidis. Täpselt õige magustoit munapühadeks. Kõige paremini maitsevad need saiad soojalt ja koos külma piimaga. Sellest kogusest saad 16 saiakest

Loe edasi...
Eelroad

Kukeseenepirukas

Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks. Vaja läheb: Tainas: 125 ml piima 13 g värsket pärmi  1,5 spl suhkrut 0, 5

Loe edasi...
Jõulud

Jõulu Panettone

Panettone on üks mõnus ja kohev sai, mis on täis rosinaid ja suhkrustatud apelsinitükke. Selle retsepti teeb eriliseks pikk ja külmas kergitamise, mis annab Panettone

Loe edasi...
Koogid

Kohupiima ja õuntega keerusaiad

Õunahooaeg on endiselt täies hoos ja küpsetamiseks sobivad need lihtsalt imeliselt. Tegin ühed mõnusad keerusaiad, mida küpsetasin muffinivormides ning millele lisasin kohupiima, õunu ja kaneeli.

Loe edasi...
Saiakesed

Vaarakud

Natuke nostalgiline retsept aga maitseb hea. Vaja läheb taignale: 50 g toasooja võid 225 g jahu 0,25 tl söögisoodat 60 g suhkrut 1 muna 60

Loe edasi...
Saiakesed

Pampuškad

See retsept on samuti pärit Ukraina toidu kokaraamatust. Need saiad on õhulised ja maitsekuse annab neile küüslaugu-petersellikate. Ukraina borši kõrvale on need justkui loodud. Vaja

Loe edasi...
Saiakesed

Vastlakuklid

Vastlad on jälle tulemas. Siin on vastlakuklite retsept, millele on lisatud krõbe kate ja kodune kreegimoos. Pealt krõmpsud ning võised, seest pehmed ja kohevad. Täidiseks

Loe edasi...
Koogid

Papsi kohupiimakorbid

Kõige armsamad mälestused on tavaliselt ikka lapsepõlvest. Jagan teiega seekord ühte oma lapsepõlve mälestust. Tegu on minu papsi kohupiimakorpide retseptiga. Just papsiga koos me neid

Loe edasi...
2021 Kögiramat 1864

Kanelikook aastast 1864

2021 Toiduväljakutse retsept ja ikka aastast 1864. Seekord siis kaneelikook ja originaalretsept siin: Õige kuiva soentud nissujahhust, 1 toopi röösa piimast ja 2 sögilussika pärmist

Loe edasi...
Jõulud

Stollen

Stollen on tüüpiline Saksa jõuluküpsetis ning inspiratsiooni selle küpsetamiseks sain hiljuti jõuluaegsest Frankfurdist. Minu retsepti allikaks on klassikaline Dresdeni stollen, millele nagu alati olen lisanud

Loe edasi...
kõrvits

Pärmitaignast kõrvitsad

  Vahvad muskaatkõrvitsapärmitaignast küpsetised, mis näevad ise välja nagu kõrvitsad. Vaja läheb: 1 kg muskaatkõrvits (Kõrvits puhastada ja tükeldada ning röstida ahjus 240 C juures

Loe edasi...
Pidusaiad

Pidusai rohkete õunte ja purukattega

Vanavanemate päevaks sai tehtud üks mõnus rohkete õuntega pidusai, millele karamellise maitsenüansi annab hele Muscovado suhkur ja mõnusa krõbeduse purukiht. Taigna jaoks läheb vaja: 50

Loe edasi...
Pirukad

Moosipirukad

Moosipirukate retsept, mis on väga õhulised ja maitsvad. Need on valmistatud pärmitaignast aga taigna valmistusviis on väga erinev tavapärasest pärmitaignast ja taigen sisaldab ka erilisi

Loe edasi...
Leib

Brioche kuklid

Siin üks mõnus Brioche saia retsept, mis sobib imehästi kuklite ja ka  väikesaiade valmistamiseks. Taigna eripära seisneb taignapõhja ettevalmistamises/keetmises, mis teeb taigna mõnusalt kerkivaks ja

Loe edasi...
Pontšikud

Vastlapontšikud

Vastlapontšikute retsept, mis on väga õhulised ja maitsvad. Need on valmistatud pärmitaignast aga taigna valmistusviis on väga erinev tavapärasest pärmitaignast ja taigen sisaldab ka erilisi

Loe edasi...
2021 Kögiramat 1864

Kröngel kohwi juurde

Retsept nr.2-2021 Vanast raamatust üks “kröngel kohwi juurde”  🙂  Retsept pärit aastast 1864.  Originaalretsept on selline: Ühhe ölleklaasi sisse lüaks ni palju munne, et temma

Loe edasi...
Saiakesed

Vastlakuklid Profeel pudinguga

Kõik ümberringi küpsetavad juba vastlakukleid ja tekkis kange isu ka ise küpsetada. Seekord tegin pisut kergema variandi peaaegu ilma lisatud suhkruta- suhkrut on taignas ainult

Loe edasi...
Jõulud

Juustune kuuseke

  Vaja läheb 500 g külmutatud lehttainast Roheline täidis: 50 g Valio Forte juustu 25 g oliivõli 1 tk küüslauguküünt Peotäis basiilikulehti Maitsestamiseks soola ja

Loe edasi...
Magustoidud

Viskiglasuuriga õunafritterid

Viskiglasuuriga õunafritterid on taevalikud maiustused. Vaja läheb: Õunatäidis: 2 suurt ja kõva õuna- nt Granny Smith, kooritud puhastatud ja lõigatud ca 1 cm kuubikuteks 3

Loe edasi...
Magustoidud

Kaneeli-purusaiad

Taigna koostisosad: 25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375 g jahu + pisut sõtkumiseks Sega suhkur pärmiga ja lisa käesoe piim.

Loe edasi...
Saiakesed

Moosipirukad ja kurepesad

Mida muud on põhapäeva õhrul teha kui küpsetada moosipirukaid ja nostalgilisi kurepesi.  Taigna koostisosad: 25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375

Loe edasi...
Magustoidud

Mahlased rullsaiad must sõstarde ja toorjuustuglasuuriga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375 g jahu + pisut sõtkumiseks Täidis:150 g

Loe edasi...
Pidusaiad

Kohupiimarullid mustikatega

Imeliselt mahlased kohupiimarullid mustikatega.Mõnusa karamellise maitse annab hele muscovado suhkur ja mahlasuse kohupiimatäidis. Lisaks on tainas hästi pehme ja õhuline, mis lisab veel pehmemat tekstuuri.Taigna

Loe edasi...
Pirukad

Fiorella punase paprika pirukas

Toskaana toidureisi retsept nr.27 Mõnus pirukas, kuhu on ksutatud rohkelt suviseid köövilju. Maitseb hästi ka neile, kes muidu köögivilju ei armasta. Retsepti jaoks läheb vaja:

Loe edasi...
Kringel

Rabarberi kringel

Uh jälle üks rabarberi retsept. Aga mulle nii väga maitseb rabarber… Seekord siis kringel. Rabarberitäidis: 250 g puhastatud ja tükeldatud rabarberit 150 g suhkrut Lase

Loe edasi...
Maiustused

Sõõrikud

Sõõrikud on mõnusad.  Seekordses retseptis on kasutatud küpsetamiseks sõõrikupanni. Nii on sõõrikud ka pisut vähem patused kui õlis küpsetatuna. Kaunistuseks sidrunimahlaga erivärviline glasuur ning erinevaid

Loe edasi...
Rullsaiad

Vahukoores küpsetatud kaneelisaiad

Imeliselt mahlased ja hõrgud kaneelisaiad, mida on hautatud vahukoores.Mõnus karamellise maitsea annab hele muscovado suhkur, millega on asendatud valge suhkur.Lisaks on tainas hästi pehme ja

Loe edasi...
Lihavõtted

Swiss Butterzopf

Jagan teiega mõnusa ja imepehme saia retsepti, mida on eriti mõnus süüa või ja meega. Sobib ideaalselt ka lihavõttepühadeaega. Retsept on pärit Šveitsist. Ja tegu

Loe edasi...
Muffinid

Banaanimuffinid

Need muffinid on pisut väiksema kalorsusega. Lisatud on veidike suhkruasendajat ja nisujahu asemel on kasutatud kaerajahu. Koostisosad 125 g küpset banaani 2 muna soola suhkruasendajat

Loe edasi...
Lihavõtted

Kohupiimakorbid puuviljadega

Üks mõnus kohupiimaküpsetis lihavõtteaega.Tainas:500 g jahu50 g suhkrut1 tl soola230 ml piima100 ml toiduõli50 g pärmiMäärimiseks muna-piimasegu Kohupiima täidis:550 g kohupiima3 muna80 ml vahukoort140 g

Loe edasi...
Saiakesed

Korbid riisipudinguga

Üks mõnus idee küpsetamiseks. Kui mulgid teevad oma korpe mannapudruga, siis mina otsustasin proovida riisipudinguga. Riisipuding tuleb keeta mõnusalt magus ja maitsekas ning lisada ohtralt

Loe edasi...
Saiakesed

Pretzelid

Pretzelid on meie pere lemmikud ja alati Saksamaal käies saab neid koju toodud ja kohapeal söödud suuremates kogustes, kui vajalik oleks. 😊 Aga need on

Loe edasi...
Pontšikud

Paczki ehk Poola pontsikud

See on traditsionaalsete Poola pontšikute retsept, mis on väga õhulised ja maitsvad. Need on valmistatud pärmitaignast aga taigna valmistusviis on väga erinev tavapärasest pärmitaignast ja

Loe edasi...
Pidusaiad

Õuna- martsipani lillesai

In English See küpsetis on oma olemuselt hästi lihtne.Kerge pärmitainas, õunad, fariinsuhkur ja martsipanimass. Saiaosa küpsetises on vähemagus ja martsipani-õunatäidis seevastu mõnusalt maitsekas,Saia on lihtne

Loe edasi...
Saiakesed

Stritsel rabarberi ja kaneeliga

  Rabarberi stritsel, mis on mõnusalt magus ja hapu korraga ning nii mahlane 😊 ja see kardemoni maitse………😋 Sellest kogusest saad 2 stritslit. Need kaunid

Loe edasi...
Lihavõtted

Kulitš

Meenutused möödunud pühadest. Sai küpsetatud kulitšit.      

Loe edasi...
Saiakesed

Kohupiimakorbid rosinatega

Pühapäeva õhtusse sobivad mõnusalt pehmed ja rosinatega kohupiimakorbid. Rosinaid on muidugi niipalju, et ei peaks neid noaotsaga taga ajama 🙂 Tainas 700 g jahu 50

Loe edasi...
Saiakesed

Cronut

Leidsin internetist põneva retsepti. Kohe tekkis isu katsetada. Selle nimetus on “Cronut” , mis oma olemuselt on croissanti ja donuti hübriid. Idee autoriks on Dominique

Loe edasi...
Saiakesed

Cruffinid

Eile valmistasin “cruffineid”. Retsepti piilusin siit 😊 https://niftyrecipe.com/recipe-6-cruffin.html “Cruffin” on segu croissantist ja muffinist. Väike erinevus algse retseptiga siiski on. Tegin kahe erineva maitsega “cruffineid”

Loe edasi...