Vastlakuklid

Jaga retsepti

Vastlad on jälle tulemas. Siin on vastlakuklite retsept, millele on lisatud krõbe kate ja kodune kreegimoos. Pealt krõmpsud ning võised, seest pehmed ja kohevad. Täidiseks kreegimoos ja rohkelt vahukoort.

 


Pikka liugu!

Krõbe kate:
30 g suhkrut
30 g jahu
30 g võid
pisut soola
Tee valmis krõbe kate. Pane suhkur, jahu ja või kaussi ning sega korralikult ühtlaseks kleepuvaks taignaks.
Vormi tainas paksuks kettaks ja pane see kahe toidukile vahele. Rulli tainas 3 mm paksuseks ja pane tainas koos toidukilega sügavkülmikusse.

 

Tainas:
500 g jahu
25 g suhkrut
0,5 tl soola
160 ml piima
40 g toiduõli
25 g pärmi

 

Täidiseks: ca 400 g kreegimoosi ja 4 dl vahukoort+6 spl suhkrut

 

Vedelda pärm suhkruga.
Sega kokku kõik koostisosad (va. jahu).Jahu lisa taignale osade kaupa. Pane taigen kerkima 60 minutiks.
Vormi taignast ühesuurused pallid (kaaluga 60g)  ja aseta need küpsetuspannile kerkima ca 30 minutiks. Määri munakollasega.
Lõika krõbeda katte lehest ca 5 cm läbimõõduga kettad ja aseta kukli peale.
Küpseta kukleid ahjus 220 c juures ca 15 minutit või kuni kuklid on ilusad kuldpruunid. Lase kuklitel  enne täitmist täielikult jahtuda.
Vahukooretäidise valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga. Pane segu tordipritsi.

Lõika kuklil ära pealmine osa ja uurista välja pisut sisu, et teha ruumi moosile ja vahukoorele. Lisa ca 1-2 tl ahjuõunatäidist süvendisse ja täida kukkel vahukoorega. Aseta kuklile tagasi ära lõigatud kaas.

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Suvikõrvitsa snäkid tšilli-mee dipiga

Mõnusad suvikõrvitsa snäkid veidi vürtsise dipiga. Koostisosad: 3 väiksemat suvikõrvitsat (kaal ca 1 kg), riivitud  2 spl röstitud seesamiseemneid soola

Eelroad

Verivorsti- ja hakklihaampsud

Jõulune roog, mis on pisut erilisem aga kui kasutada juba valmis koostisosi, mis meil poes saadaval, siis saab hakkama päris