Imemaitsev vaarika-kardemoni ahjusai granadilli-toorjuustu glasuuriga.

Jaga retsepti

Kardemon ja vaarikad on üks mõnus maitsekombinatsioon
———————————————————————————
Taigen
Koostisosad:
50 g pärmi
2 spl suhkrut
1 tl soola
1 muna
500 ml piima
ca 800 g jahu
100 g sulatatud võid
1. Sega suhkur ja pärm.
2. Lisa piim ja sool ning muna ja või.
3. Sega hulka jahu ja sõtku taignaks. Jahu kogust reguleeri tunde järgi. Tainas peab jääma mõnusalt pehme ja vetruv.
4. Lase soojas kohas kerkida ca 1,5 tundi.
Täidis
Koostisosad :
200-300 g suhkrut sõltub kui magusat soovid
2 spl jahvatatud kardemoni
5 spl külmkuivatatud vaarikaid ( hõõru käte vahel peeneks)
100 g toasooja, pehmet võid
1. Rulli taigen lahti.
2. Määri taignale toasoe või.
3. Sega suhkur, kardemon ja vaarikad ning raputa õhukese kihina lahtirullitud taignale.
4. Rulli taigen vorstiks nagu teeksid kaneelirulle. Lõika vorstist ca 2 cm paksused viilud ja aseta kivist ahjuvormi külg külje kõrvale. Lase kerkida ca 0,5 tundi. Oluline on kasutada kivist ahjuvormi, mis hoiab sooja- siis jääb ahjusai mõnusalt pehme ning mahlane ja ei kuiva ahjus ära.
5. Küpseta ahjus 160 C juures pöördõhuga ca 20 minutit kuni ahjusai on küps ja pealt mõnusalt pruunikas. Oma ahju tunned ise – ehk pead pisut temperatuuri ja ajaga mängima.
Glasuur
100 g toorjuustu
1 granadilli mahl
150 g suhkrut
1. Hõõru toorjuust suhkruga vahuseks. Suhkru kristallid peaksid olema sulanud. Siis lisa 1 granadilli mahl ( ilma seemneteteta).
2. Lisa glasuur soojale ahjusaiale. Peale võid raputada külmkuivatatud vaarikaid.

vaata veel:

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad