Pidusai rohkete õunte ja purukattega

Jaga retsepti

Vanavanemate päevaks sai tehtud üks mõnus rohkete õuntega pidusai, millele karamellise maitsenüansi annab hele Muscovado suhkur ja mõnusa krõbeduse purukiht.

Taigna jaoks läheb vaja:

50 g pärmi

2 spl suhkrut

1 tl soola

250 ml piima

50 g õli

ca 400 g jahu

Keerdude vahele:

ca 500 g kooritud, puhastatud ja ca 1 cm tükkideks lõigatud õunu

250 g heledat Muscovado suhkrut

3 tl jahvatatud kaneeli

Puru jaoks läheb vaja:

100 g võid, toasooja

100 g suhkrut

150 g jahu

Kaunistuseks soovi korral valget šokolaadi ca 50 g.


Taigna jaoks vedelda pärm suhkruga. Lisa käesoe piim ning sool. Lisa õli ja jahu ning sõtku tainast ca 5 minutit kuni tainas on mõnusalt läikiv ja elastne.

Pane taigen kaussi kerkima sooja kohta ca 1 tunniks või kuni taignakogus on kahekordistunud.

Puru valmistamiseks sega omavahel suhkur ja jahu ning lisa tükeldatud külm või. Näpi koostisosad sõrmedega ühtlaseks puruks ning aseta kauss külmkappi oma järge ootama.

Rulli tainas nelinurgaks ning määri taignale toasoe või. Sega kausis suhkur ja kaneel ning raputa saadud segu ühtlaselt taignale. Raputa suhkrule õunad ning keera taigen tihedalt rulli. Lõika rullist ca 3 cm tükid ning aseta need küpsetuspabergiga kaetud koogivormi (läbimõõt ca 30 cm).

Lase piduaial enne küpsetamist soojas kohas kerkida ca 20 minutit. Raputa saiale purukatte ning pane sai ahju 220 C juurde ca 30 minutiks või kuni sai on pealt kuldne ja ilusasti läbi küpsenud.

Soovi korral võid kaunistuseks saiale niristada sulatatud valget šokolaadi.

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Röstitud räimedega salat

Mõnus kerge salat, mis sobib hästi tähistamaks Eesti sünnipäeva.  Koostisosad: 300 g (värskeid) pisikesi kartuleid 300 g puhastatud räimefileed +