Bao-vastlakuklid maasikamoosi ja vahukoorega

Jaga retsepti

Bao-vastlakuklid  maasikamoosi ja vahukoorega. Mõnus magus amps. Sai on mõnusalt pehme ja koos moosi ja vahukoorega maitseb lihtsalt imeliselt.

Sellest kogusest saad 16 Bao-vastlakuklit.

Kuklite valmistamiseks läheb vaja:

450 g jahu

2 sl suhkrut

0,5 tl soola

2 tl kuivpärmi

250 ml sooja vett

40 g toiduõli taignasse + veel toiduõli kuklite vahele määrimiseks

1,5 tl küpsetuspulbrit

Aurutamiseks riisiäädikat

Musti seesamiseemneid kaunistuseks

Sega kausis kokku jahu, suhkur, sool ja kuivpärm. Lisa kuivainetele soe vesi ja 40 g toiduõli ning sõtku  10 minutit. Kõige lihtsam on teha seda köögikombainiga aga võib ka käsitsi. Pane taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega ning jäta sooja kohta kerkima ca 60 minutiks või kuni taigna kogus on kahekordistunud.

Suru tainas alla ning lase seista 5 minutit.

Sõtku taigna hulka küpsetuspulbri vee segu (1,5 tl küpsetuspulbrit + 2 sl vett). Lase taignal seista 10 minutit.

Sõtku tainas läbi ja jaga see 16-ks võrdseks pallikeseks. Rulli iga pallike ilusaks ümmarguseks.

Lõika igale kuklile alla tükike küpsetuspaberit. Tõsta kuklid koos küpsetuspaberiga kerkima ahjuplaadile ja kata need rätikuga. Kergita ca 15 minutit. Enne aurutamist raputa kuklitele kaunistuseks musti seesamiseemneid.

Auruta kukleid 20 minutit. Lisa riisiäädikat aurutusveele, et saada ilusad valged kuklid.

Täidiseks läheb vaja:

200 g maasikamoosi

400 ml vahukoort

100 g suhkrut

Vahusta vahukoor suhkruga. Uurista kukli seest välja pisut sisu. Täida kukkel moosi ja vahukoorega.

Head isu ja pikka liugu!

 

 

 

 

vaata veel:

Eelroad

Odrajahukarask maasika-ürdivõiga

Maasika-ürdivõi 150 g võid (toasooja) suurem punt siledalehelist peterselli ja tilli 0,5 tl soola 1 poolik röstitud paprika 2 suuremat

Eelroad

Kukeseenepirukas

Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks. Vaja läheb: Tainas: 125 ml piima 13 g värsket pärmi