Rosina-kardemoni rullsaiad vaarikaglasuuriga

Jaga retsepti

Tainas hästi pehme ja õhuline, mis lisab veel pehmemat tekstuuri.

Taigna koostisosad:
25 g pärmi
1 sl suhkrut
250 ml piima
1 tl soola
50 ml õli
375 g jahu + pisut sõtkumiseks
Täidis:
100 g rosinaid
1 tl kardemoni
80 g võid, toasooja

100 g heledat Muscovado suhkrut

Määrimiseks 1 muna

Sega suhkur pärmiga ja lisa käesoe piim. Lisa sool ja õli. Jahu lisa kahes osas, vahepeal taigent korralikult segades. Pane taigen jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku mõni minut. Taigen peab olema mõnusalt pehme ja elastne. Vajadusel lisa jahu.
Pane sõtkutud taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega. Lase taignal kerkida soojas kohas ca 1-1,5 tundi või kuni taignakogus on kahekordistunud.
Sega või ja muscovado suhkur.Lisa kardemon.
Rulli kerkinud tainas laual ristkülikukujuliseks tükiks ja määri taignale ühtlaselt või-suhkru-kardemonisegu. Puista peale pestud rosinad.  
Keera taigen rulli alustades taignatüki lühemast servast. Suru rullimise ajal rulli tihedalt kokku.  Lõika rull kaheksaks tükiks ja aseta need ahjuplaadile.
Jäta iga rulli ümber ca 1,5 cm vaba ruumi, et saiad saaksid mõnusalt kohevaks kerkida. Lase rullidel kerkida ca 30 minutit.  Enne ahjupanekut määri rulle pealt munakollase- ja veeseguga.
Küpseta rulle ahjus180 C juures ca 20 minutit, kuni rullid on pealt ja alt mõnusalt pruunikad.
 
Vaarikaglasuuri jaoks läheb vaja: 
50 g toorjuustu
100 g tuhksuhkrut
2 spl jahvatatud külmkuivatatud vaarikajahu

Sega glasuuri koostisosad omavahel ja määri rullsaiadele.

 

 

 

vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Lefse

Seekord oleme jõudnud Norra ja valmistada otsustasin jälle midagi kartulist.Norra kartuli lameleiba ehk Lefse´t. Lefse´t süüakse palju jõulude ajal. Magus variant on  või, suhkru  ja kaneeliga.

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku 1 tl tšillihelbeid 10 redist

#mymumisthebestcookever