Kakao-spinatirull toorjuustu glasuuriga.

Jaga retsepti

 

Esmaspäeva õhtusse sobib põneva maitse ja ilmega küpsetis. Tegu on pärmitaignast tehtud küpsetisega, kuhu on lisatud värviks spinatit ja maitseks kakaod. Küpsetise välimus on huvitav aga nagu öeldakse tähtis on sisemine ilu 🙂 – antud juhul siis maitse 🙂

Taigna koostisosad:
2 muna
2 munakollast
65 g suhkrut
100 ml õli
100 g beebispinatit
500 g nisujahu
2 sl kakaod
11 g kuivpärmi ( 1 pakk)
1 tl soola
180 g keefiri

Täidis
65 g rafineerimata pruuni suhkrut
30 g suhkrut
2 spl kakaod
1 tl kaneeli
0,5 tl soola
2 sl võid
Sulata või ja sega kokku kuivained

Glasuur
55 g toorjuustu
3 sl piima
1 tl vanillisuhkrut
100 g tuhkruhkrut
Sega toorjuust ja piim ühtlaseks. Lisa vanillisuhkur ja tuhksuhkur ning lisa ühtlaseks.

1. Sega munad, munakollased ja suhkur.
2. Püreesta saumikseriga beebispinat koos õliga ja lisa segule.
3. Lisa segule kakao, pärm, sool ja pool jahukogusest.
4. Soojenda keefir mikrolaineahjus temperatuurile ca 35 C ja lisa taignale.
5. Lisa ülejäänud jahu ja sõtku taignaks. Taigen on kleepuva konsistentsiga.
6. Pane taigen õliga määritud kaussi ja kata toidukilega. Lase kerkida kahekordseks. See võtab aega ca. 2-2,5 tundi.
7. Rulli taigen ristkülikuks ja määri sulatatatud võiga ning raputa peale täidis.
8. Rulli taigen vorstiks ( nagu teeksid kaneelirulle) ning lõika ca 2,5 -3 cm paksused viilud.
9. Pane viilud küpsetusplaadile ja aseta ca 4 tunniks külmkappi.
10. Tõsta rullid külmikust välja ja lase seista toatemperatuuril ca 30 minutit. Küpseta 200 C juures ca. 20 minutit .
11. Kata soojad rullid glasuuriga ja serveeri kohe.

vaata veel:

Eelroad

Lõhe ja redise ceviche

Mõnus eelroog neljale.  Vaja läheb: 500 g  puhastatud ja nahata lõhefileed 2 suuremat laimi või 3 väiksemat pisike kimp murulauku