Swiss Butterzopf

Jaga retsepti

Jagan teiega mõnusa ja imepehme saia retsepti, mida on eriti mõnus süüa või ja meega.
Sobib ideaalselt ka lihavõttepühadeaega.

Retsept on pärit Šveitsist. Ja tegu on kindlasti nostalgiaretseptiga. Elasin ja töötasin Šveitsis ning pühapäevahommikud seal seostuvad alati selle saiaga, mida toodi kohalikust pagaritöökojast. Pole muidugi mõtet lisadagi, et tegu oli samal hommikul värskelt küpsetatud saiaga.
Lisaks värske või ja mesi. Kõik see kokku on supermaitsev. 🙂

Soovitan proovida:)

Koostisosad:
500 g jahu
0,75 tl soola
11 g kuivpärmi
1 tl suhkrut
60 g võid
300 ml käesooja piima
1 munakollane +1 sl piima saiapätsi määrimiseks enne ahjupanekut

Sulata pannil või ja lisa pannile piim.
Sega pärm ja suhkur ning lisa neile pisut piima. Lase segul seista 5-10 minutit, kuni segu hakkab mullitama.
Suures kausis sega jahu ja sool ning siis lisa teised koostisosad. Sõtku taigent jahuga kaetud laual kätega ca 10 minutit või masinaga ca 5 minutit, kuni tainas on elastne ja ühtlane. 
Pane jahu kaussi ja kata see rätikuga ning lase taignal kerkida toatemeperatuuril ca 1,5 tundi või kuni taigna kogus on kahekordistunud.
Jaga kerkinud tainas pooleks ja rulli mõlemad pooled pikkades vorstideks,
Põimi tainas pätsikeseks – nagu joonitusel


Pane põimitud päts ahjuplaadile ja Määri kergelt muna-piimaseguga ja jäta kerkima 30 minutiks.
Määri uuesti ühtlaselt teine kiht muna-piimasegu pätsile ja küpseta eelkuumutatud ahjus (200 C) umbes 35 minutit.
Koputa vastu pätsi põhja, päts kõlab vastu kui see on valmis.

Lase täielikult jahtud enne serveerimist.





vaata veel: