Kukeseenepirukas

Jaga retsepti

Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks.

Vaja läheb:

Tainas:

125 ml piima

13 g värsket pärmi 

1,5 spl suhkrut

0, 5 tl soola

25 g toiduõli

250 g jahu

Sega pärm suhkru ja käesooja piimaga. Lisa sool ja toiduõli ning sega ühtlaseks. Lisa jahu ning sõtku tainast ca 7 minutit kuni saad ilusa ühtlase taigna. Pane taigen kaussi, kata toidukilega ning aseta sooja kohta kerkima ca 1 tunniks.

Täidis:

120 g maasuitsusinki

1 sibul

30 g võid

200 g kukeseeni

40 g riisi

3 muna

200 ml vett

200 ml vahukoort

maitsestamiseks soola ja pipart

määrimiseks muna-veesegu

 

Tükelda sibul, seened ja sink väikesteks tükkideks. Pane pannile või ning lisa pannile sink ja sibul. Prae kuni sibul on muutunud kuldseks/läbipaistvaks ja sink kergelt pruunikaks. Lisa kukeseened ning prae kuni kukeseentest välja tulnud vesi on ära aurunud. Lisa pannile riis ja 200 ml vett. Hauta kuni vesi on aurunud ja lisa siis vahukoor. Hauta kuni riis on pehme ja oled saanud ühtaselt paksu pirukatäidise. Maitsesta täidis soola ja pipraga. Arvesta, et täidis peab olema tugeva maitseline, et pärast pirukas maitse hästi välja tuleks.

Rulli taigen ühtlaseks 20 *30 cm tükiks. Kata taigen pirukatäidisega ja jäta igast servast ca 2 cm täidisest vabaks. Rulli pirukas kokku alustades taigna pikemast küljest.

Pane pirukas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning määri muna-veeseguga.  Kaunista pirukas vastavalt oma soovile. Mina kasutasin kukeseeni, mooniseemneid ja rukkilille õielehti. Lase pirukal kerkida ca 10 minutit enne ahjupanekut.

 

 

Küpseta pirukat  eelkuumutatud ahjus 200 C ca 30-40 minutit, kuni pirukas on pealt mõnusalt kuldne.

 

 

 

 

vaata veel:

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad sõstrad.  Tordipõhja koostisosad: 120 g

#mymumisthebestcookever