Kuklid sidrunivõide ja sidrunimaitselise vahukoorega

Jaga retsepti

 

Järgmine katsetus vastlakuklitest, millele lisasin sidrunivõiet (lemon curdi). See sobib hästi neile, kes armastavad sidruni maitset ja tahavad vastlakuklist leida väikest hapukat nüanssi

Tainas
700 g jahu
50 g suhkrut
1 tl soola
230 ml piima
100 ml toiduõli
50 g pärmi
1 muna
Täidiseks:
1 dl sidrunivõiet (ise valmistatud- retsept all)
200 ml vahukoort
30 g suhkurt
2 tl sidrunivõiet- vahukoorele lisamiseks
1. Vedelda pärm suhkruga.
2. Sega kokku kõik koostisosad ( va. jahu).
3. Jahu lisa osade kaupa. Jahu kogust reguleeri taigna tugevuse järgi.
4. Pane taigen kerkima 60 minutiks.
5. Suru taignast õhk välja ja lase kerkida veel ca 60 minutit.
6. Vormi taignast ühesuurused pallid ja aseta küpsetuspannile kerkima ca 30 minutiks. Määri munaga.
7. Küpseta ahjus 210 c juures ca 15 minutit.
8. Lase kuklitel täielikult jahtuda.
9. Vahukoore valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga ning lisa sidrunivõie. Vahusta veel. Pane segu tordipritsi.
10. Lõika kuklil ära pealmine osa ja uurista välja pisut sisu, et teha ruumi sidrunivõidele ja vahukoorele. Lisa 1 tl sidrunivõiet süvendisse ja täida vahukoorega. Aseta kuklile tagasi ära lõigatud tipp ja kaunista tuhkruhkruga.
Sidrunivõide valmistamine
100 g suhkrut
50 g võid
3 munakollast
1spl riivitud sidrunikoort
125 ml värkelt pressitud sidrunimahla
1. Sega kõik koostisosad kuumakindlas kausis.
2. Kuumuta segu vesivannil ca 15 minutit kuni segu pakseneb. Sega pidevalt ja ära lase segu keema.
3. Pane valmis võie purki ja lase jahtuda. Segu pakseneb veelgi jahtudes.

vaata veel:

Eelroad

Antipasti Crostini

Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad hästi külma Prosecco kõrvale. 😊

#mymumisthebestcookever