Kohupiimakorbid puuviljadega

Jaga retsepti

Üks mõnus kohupiimaküpsetis lihavõtteaega.


Tainas:
500 g jahu
50 g suhkrut
1 tl soola
230 ml piima
100 ml toiduõli
50 g pärmi
Määrimiseks muna-piimasegu

Kohupiima täidis:
550 g kohupiima
3 muna
80 ml vahukoort
140 g suhkurt
soola
100 g rosinaid
Poole sidruni riivitud koor

Kohupiima peale viilutatud konservvirsikuid. Kohupiima ja virsikud võiks katta želeega, et need ei kuivaks. Võta 1 tl želatiini, 1 tl suhkrut ja 50 ml vett ning sulata ühtlaseks. Lase pisut jahtuda ja pintselda korpidele.


Vedelda pärm suhkruga.
Sega kokku kõik koostisosad ( va. Jahu).
Jahu lisa osade kaupa. Jahu kogust reguleeri taigna tugevuse järgi.
Pane taigen kerkima 60 minutiks.
Suru taignast õhk välja ja lase kerkida veel ca 30 minutit.
Vormi taignast ühesuurused pallid ning lase kerkida 20 minutit. Vajuta klaasiga kukli sisse süvend. Proovi teha nii, et taigna servad oleksid võimalikult kitsad ja täidist mahuks rohkem. Lisa kohupiima täidis. Määri munaga.
Küpseta ahjus 200 c juures ca 20 minutit. Jahtunud korpidele lisa virsikud ja želee.

Kohupiimatäidise valmistamiseks klopi munad suhkruga lahti. Lisa vahukoor, sool, ja kohupiim.
Kõige lõpuks lisa riivitud sidrunikoor ja pestud rosinad ning sega ühtlaseks.




vaata veel:

Eelroad

Mustast leivast “rullbiskviit” kilu ja munaga

Teeks ühe “rullbiskviidi” Eestile sünnipäevaks? Vaja läheb Eesti Pagari musta vormileiba, kilu, muna ja nipet-näpet veel. Kui rullbiskviit kaunistada vutimunade ja rukkilille õielehtedega ongi pidupäeva

Eelroad

Kirsstomati Tarte Tatin

  Imehea Tarte Tatin koos suviste, magusate kirsstomatitega. Need annavad küpsetisele eriliselt täidlase ja magusa maitse. Koostisosad:250 g tükk lehttaigent350 g värvilisi kirsstomateidsoola, purustatud musta

#mymumisthebestcookever