2020 toskaana toidureis

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest on kujunenud minu lemmikretseptid ja

Loe edasi...
Magustoidud

Winter pears in Vino Nobile

Toskaana toiduretsept nr. 37 Mõnus talvine magustoit. Vaja läheb: 6 pirni, tugevat, kooritud ja koos varrega 40 ml sidrunimahla 240 ml punast veini 50 g

Loe edasi...
Jäätised

Virsiku gelato

Toskaana toidureisi retsept nr. 36 Mõnus jäine maius. Retsept 4-le Koostisosad: 3 munakollast 100 g suhkrut 270 g kohvikoort (10% rasva) 150 g vahukoort 400

Loe edasi...
Pasta

Manna Gnocchid

Toskaana toidureisi retsept nr. 35 Teeme seekord midagi eriti maitsvat.  Seest mõnusad ja õhulised ja pealt krõbedad. Tõeliselt mõnus toit sumedasse ja pisut külma sügisõhtusse.

Loe edasi...
Pearoad

Ribid Toskaana stiilis

Toskaana toidureisi retsept nr. 34 Mõnusad ribid, mis on nii hõrgu maitsega…. Vaja läheb:  ca 2 kg veise ribisid, ca 400 g tükid ca 130

Loe edasi...
Supid

Pappa al pomodoro

Toskaana toidureisi retsept nr.33 Midagi tõeliselt head ja eriti nüüd kus tomateid on kuhjas. Otsetõlkes siis leib koos tomatitega. 2 sibulat, hakitud peeneks 1 porgand,

Loe edasi...
Koogid

Vaarika-mandlirull

Toskaana toidureisi retsept nr. 32 Mõnus koogiretsept, mis sobib hästi pidupäevaks kui argiõhtusse. Retseptis on rohkelt vaarikaid ja madlilaaste. Ka on lisatud sidrunit. Sidrun ja

Loe edasi...
Magustoidud

Õunad puuris

 Toskaana toiduretsept nr.31 Sügisene retsept, kus saab hästi ära kasutada õunu ja tuua tuppa mõnusat küpsetatud õuna lõhna. See retsept on mõeldud 4-le. Taigna koostisosad:

Loe edasi...
Köögiviljad

Lehtkapsas rosinate ja apelsinikoorega

 Toskaanatoidureisi retsept nr.28 Seekord siis köögiviljatoit, mis sobib serveerida näiteks ahjulõhe juurde. Lehtkapsas jääb mõnusalt krõmps ja rosinad annavad veidi magusust ning apelsinikoor mõnusat tsitruselist

Loe edasi...
Pearoad

Risotto Primavera

Toskaana toidureisi retsept nr. 25 Mõnus värske ja maitsev risootto, mida lihtsalt peab proovima. Retsept on 4-le. Koostisosad: 100 g rohelisi herneid, värsked, puhastatud 500

Loe edasi...
Pirukad

Fiorella punase paprika pirukas

Toskaana toidureisi retsept nr.27 Mõnus pirukas, kuhu on ksutatud rohkelt suviseid köövilju. Maitseb hästi ka neile, kes muidu köögivilju ei armasta. Retsepti jaoks läheb vaja:

Loe edasi...
Pearoad

Pizza Margherita

Toskaana toidureisi 2020 retsept nr.26 Pizza taigen Sellest kogusest saad 2 õhukest 35 cm läbimõõduga pizzat. 1 pakk kuivpärmi 240 ml sooja vett 420 g

Loe edasi...
Koogid

Il Falconiere šokolaadikook

Toskaana toiduretsept nr.24 Mõnus šokolaadine kook pirnidega. Kogus on mõeldud kaheksale: Koostisosad koogile: 125 g võid+ veel pisut ramekninide määrimiseks 100 g suhkrut 2 muna

Loe edasi...
Kana

Kana telliskivi all

Toskaana toidureis nr.23 See on huvitav retsept, kus kana on lõigatud liblikaks ja vajutatud telliskiviga lapikuks.  Kui just telliskivi pole varuks, siis siia sobib iga

Loe edasi...
Pasta

Lasanje Gius´i raguuga

Toskaana toiduretsept nr. 22 Mõnus klassikaline lasanje raguuga. Täidlane ja maitsev  toit. Kogus on mõeldud kolmele. Vaja läheb: 450 g raguud (vt. blogis retsepti Gius´i

Loe edasi...
Pasta

Trenette pesto ja kartulitega

Toskaana toidureisi retsept nr.21 Retsepti kogustest järkub kolmele. Vaja läheb: 2 väikest kartulit, kooritud ja tükeldatud 1 tl soola 120 g rohelisi ube, puhastatud ja

Loe edasi...
Magustoidud

Panna cotta

Toskaana toidureisi retsept nr.20Seekord siis magustoidu lainel. Valmistame kerge tsitruse noodiga panna cottat.Vaja läheb:võid ramenkini vormide määrimisekspoole apelsini koor, riivitud400 g vahukoort50 g suhkrut näpuotsatäis soola1,5

Loe edasi...
Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega. Koostisosad: 1 pakk kuivpärmi 120

Loe edasi...
Pearoad

Külluslik Polenta Parmigiana funghi

Toskaana toiduretsept nr. 1Koostisosad:Polenta:160 g polentat350 g külma vettca 500 g keedetud kuuma vett0,5 tl soola0,5 tl pipart50 g võid50 g Cran Regale juustuKaste:3 küüslauguküünt1

Loe edasi...
Pasta

Giusi raguu

Toskaana toidureisi retsept nr. 17Aeglane ja lihtne toit- kauaküpsenud on Toskaana mugavustoit. Niipalju kui on kokkasid on ka erinevaid raguu valmistamise viise.Valmista korraga rohkem ja

Loe edasi...
Magustoidud

Maalähedane õuna- saia puding

Toskaana toiduretsept nr.16Kogus 4-leKoostisosad:2 õunasidrunimahlariivitud muskaatpähklit150 g suhkrut50 g võid25 g röstitud kreeka pähkleidbrioche saia  160 g – lõigatud ca 1,5 cm kuubikuteks1 muna+ 1

Loe edasi...
Munatoidud; Lihavõtted

Sformati

Toskaana toidureisi retsept nr. 15Tegu on quiche laadse küpsetisega aga mis on küpsetatud ilma pirukapõhjata.Kõik köögiviljad sobivad imehästi sellesse küpsetisse. Sformatit võib serveerida kõrvalroana või

Loe edasi...
Munatoidud; Lihavõtted

Pasta Fritata

Toskaana toidureisi retsept nr. 14Selline lihtne retsept, mis on Toskaanas ülimalt populaarne. Seda saab valmistada järelejäänud toiduainetest: pastast, sparglist, muud köögiviljad jne.Koostisosad:1 sibul, hakitud peeneks2

Loe edasi...
Kala

Fritto Misto

Toskaana toiduretsept nr. 13Mõnusalt kergelt fritüüritud mereannid. Meil kahjuks neid värskelt saada pole aga õnneks on räime hooaeg ja uskuge mind see maitseb ka imehästi.

Loe edasi...
Jäätised

Sidruni-metspähkli gelato

Taevalik maiustus, mida lihtsalt peab proovima.Toskaana toiduretsept nr. 12Retsept 4-leKoostisosad:3 munakollast150 g suhkrut400 g kohvikoort (10% rasva)1 sl sidrunilikööri230 g vahukoort60 g röstitud ja hakitud

Loe edasi...
Salatid

Caprese

Toskaana toidureisi retsept nr.11Caprese salat10 tomati viilu10 Mozzarela di Bufala viilu2 sl oliivõlisoola, pipart10 basiiliku lehte, rebitud väiksemateks tükkideks.kappareidPane tomati ja Mozzarella viilud vaheliti. Nirista

Loe edasi...
Küpsised

Cantucci

Toskaana toiduretsept nr.9Need on küpsised ehk biscotti´d. Poest ostes on need suhtlesilt kõvad aga värskelt küpsetatuna on pehmemad ja krõbedad.Koostisosad: (ca 20-25 küpsist)85 g võid2

Loe edasi...
Pearoad

Meeglasuuriga seasisefilee fenkoliga

Toskaana toiduretsept nr.81 sl fenkoli seemneid1 tl värsket hakitud rosmariini0,5  tl soola0,5 tl musta pipart2 küüslauguküünt, purustatud2 sl mett1 seasisefileed (ca 500g -se kaaluga)2 fenkolit40

Loe edasi...
Salatid

Fenkoli ja tsitruste salat

Toskaana toiduretsept nr. 7Mõnud värske ja kerge salat, millest jätkub kolmelepool fenkolit, viilutatud õhukeseks. 2 väikest punast apelsini, kooritud, viilutatud ja seemned eemaldatud1 mandariin, kooritud, viilutatud

Loe edasi...
Pearoad

Risotto krevettidega

Toskaana toidureisi retsept nr. 5Seekord valmistame risottot krevettidega.Retsept on mõeldud kolmele.Koostisosad:1  väike sibul, peeneks hakitud2 sl oliivõli0,5 tl soolamusta jahvatatud pipart200 g Arborio riisi950 g

Loe edasi...
Koogid

“Tulbid” marjadega

Toskaana toidureisi retsept nr.4.Seekord siis teeme midagi magusat. 😊Korvikesed, mis näevad välja pisut nagu tulbid ja on täidetud marjade ja mascarapone juustuga.Korvikesed:125 g võid175 g

Loe edasi...
Eelroad

Antipasti Crostini

Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad hästi külma Prosecco kõrvale. 😊

Loe edasi...
Supid

Ribbolita

Ribollita on paks supp valgetest ubadest, saiast ja juurviljadest. Maitsev ja toitev kõhutäis.Kogusest jätkub kolmele.Potti tuleb kanna ka Parmigiano tükk, mis pehmeks keenuna on koka

Loe edasi...