Baklažaani involtini

Jaga retsepti

Toskaana toiduretsept nr. 38

Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest on kujunenud minu lemmikretseptid ja on retseptid, mida on lihtsalt väga põnev olnud proovida. 

Viimaseks Toskaana toidureisi retseptiks olen valinud baklazaani involtini, mis on mõnus ahjuroog baklazaanist, juustust ja singist. Mõnus ja maitsev ning samas ka lihtne valmistada.

Vaja läheb:

3 sl õli

1 suur baklažaan

1 tl soola

0,5 tl musta pipart

400 g tomatikastet

1 sibul, hakitud

1 küüslauguküüs, purustatud

8 viilu Prociuttot

8 viilu Mozzarellat

30 g riivitud Parmesani


Kuumuta ahi 205 C juurde.  Õlita ahjupann

Pane ahjupannile baklažaani viilud ja määri viiludel mõlemad pooled oliivõliga.  raputa viiludele oregano, sool ja pipar. Küpseta ahjus 10 minutit ning vahepeal pööra viiludel teine pool.

Valmista tomatikaste. Selleks hautra sibulat pannil õlis 2-3 minutit ja lisa siis küüslauk ja hauta veel minut. Lisa tomatikaste ja hauta ca 10 minutit.

Võta prociutto viil ning aseta sinna baklazaaniviil ja mozzarella viil. Rulli kokku. Pane pannile osa tomatikastmest ning aseta sinna rullid, nii, et sulgemiskoht jääks vastu ahjupanni. Määri rullidele ülejäänud tomatikaste ja puista peale Parmesani juust. Küpseta ahjus 15 minutit.

vaata veel:

Eelroad

Ahjupannkook kukeseentega

Kukeseeni võib sättida omleti ja lahtise piruka sisse, kuid suviseks lõunaks või õhtueineks võib pärast seenelkäiku teha ka ahjupannkooki. 2

Eelroad

Lehtkapsa (kale) pesto

Pesto on mõnus ja suvine määre, mida saab teha peaaegu kõigest, mida aias leidub. Seekord  valmistasin pesto lehtkapsast. Vaja läheb: