Virsiku gelato

Jaga retsepti

Toskaana toidureisi retsept nr. 36

Mõnus jäine maius.

Retsept 4-le


Koostisosad:


3 munakollast

100 g suhkrut

270 g kohvikoort (10% rasva)

150 g vahukoort

400 g suhkruga virsikupüreed

Keeda virsikupüreed, kuni 400 g-st jääb järgi ca 200 g. See on vajalik, et maitseid konsentreerida ja vee osa vähendada

Keskmises kausis sega munakollased ja suhkur, kuni need on korralikult segunenud. Lase kohvikoor potis peaaegu keema ning eemalda pliidilt. Sega pool koorest munaseguga ning siis lisa see segu ülejäänud osale kuumale kohvikoorele. Alanda pliidi kuumust ja kuumuta segu kuni see pakseneb ning katab puulusikat- see võtab aega ca 5 minutit.
Ära lase segul keema tõusta.
Tõsta valmis segu kõrvale ja lisa vahukoor ning virsikupüree. Pane segu külmkappi ja lase sellel seista 7-8 tundi ja siis valmista jäätisemasinaga gelato (vastavalt oma jäätisemasina juhendile).

vaata veel:

Eelroad

Drakon sushi roll

Mõnus sushi, mida kodus ise teha.  Draakoni rull on sushi, millel riis on väljapool ja nori leht seespool. Tempura taignas praetud krevetid ja kurk on

AASTA 2019 TOIDUREIS

Khao Soi

Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept lihtsa Khao Soi valmistamiseks, mis

#mymumisthebestcookever