
Antipasti ehk Itaalia stiilis värsked röstitud paprika suupisted
On sügise algus ja paprikad on mõnusalt magusad ja mahlased. Selleks roaks ei ole muud tarvis kui paprikad röstida, koorida, hakkida ja maitsestada oliivõli, purustatud
On sügise algus ja paprikad on mõnusalt magusad ja mahlased. Selleks roaks ei ole muud tarvis kui paprikad röstida, koorida, hakkida ja maitsestada oliivõli, purustatud
Maiust on väga lihtne valmistada ja see maitseb imehästi. Praetud kaerahelbed:150 g kaerahelbeid80 g Alma Eesti võid50 g suhkrutKaerahelbed praadida võiga ja segada suhkruga.Jogurtikiht:500 g Alma
Todireis on jõudnud Indoneesiasse ja ma mõtlesin pikka aega mida valmistada. Mie Goreng ehk Indonesia stiilis nuudleid on kerge valmistada ja need näevad välja väga
Mõnus kergelt mõrkjas tšatni, mis sobib imehästi juustu ja liha kõrvale. Miks mitte proovida ka koogi vahele. Teen seda tšatni kindlasti Valge Klaari õunast, kuna see
Sügis on ilus aastaeg. Värvid ja maitsed, mis on omased ainult sügisele. Sattusin nädalavahetusel metsa, mis oli täis punaseid ja mahlaseid pohli. Muidugi ei suutnud
Väike ülevaade, kuhu oleme oma Toidureisiga jõudnud ja millised riigid on meid ees ootamas. 😊
Selline mõnus vürtsikas tšillimarmelaad, mis sobib hästi lihale ja juustule. Suutäis, mis pärast söömist jätab suu mõnusalt õhkama. Marmelaadis on tublisti küüslauku ja ingverit.Koostisosad:1500 g puhastatud
Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept lihtsa Khao Soi valmistamiseks, mis
Üks minu selle suvine lugemiselamus oli Frances Mayes´i raamat “Naised päikesevalguses”See on kaasahaarav raamat kirjeldustega Itaalia looduses, toidust ja sõprusest. Toidu kirjeldused olid lihtsalt nii
Koogil on väga mõnus maitsekooslus: rukkihelbed, Viola sulatatud juust ja värsked marjad. Oma konsistentsilt meenutab see kook pisut juustusufleed. See on õhuline ja suus sulav.
See on mõnus vürtsikas hoidis, mis sobib hästi juustu kõrvale ja miks mitte ka pannkookide peale.Meie peres süüakse seda kõigega. 😊800 g aprikoose1 tšillikaun (
Toidureis on jõudnud Indiasse ja me valmistame India võikana ja paneeri.Retsepti idee on pärit siit:https://www.recipegirl.com/indian-butter-chicken-recipe/Ja paneeri retsept siit:https://healthynibblesandbits.com/how-to-make-paneer/Koostisosad:Kanale70 g vahukoort2 spl sidrunimahla1 tl jahvatatud kurkumit1 tl
Üks mõnus suvise tordi retsept, mis näeb välja õige pidulik ja kuhu on kasutatud suurel hulgal metsamustikaid. 😊Tordipõhi:100 g võid200 g tumedat šokolaadi180 g nisujahu1
Kerge suvine magustoit, mis on gluteenivaba ja millele annab mõnusa värvi metsamustika-basiiliku lisand. Mandlibiskviit:2 muna2 spl suhkrut0,25 tl küpsetuspulbrit80 g mandlijahu30 g Valio meiereivõid 82% soolatapisut soola
Toidureisil on selle nädala sihtkohaks Pakistan. küpsetame traditsioonalseid Pakistani küpsetisiJaleb´id, mis on fritüüritud ja siirupiga immutatud.Väga magusad aga huvitavad. Safran annab küpsetistele ilusa kollase värvi
Jäine suvemaius jogurtist ja maasikatest. Ideaalne sooja suveõhtu grillipeo magustoiduks. Koogipõhi: 140 g purustatud pretzeleid 50 g suhkrut 110 g sulatatud Valio võid
Pesto on ütlemata mõnus toit, mida suvel valmistada kui värskebasiilik on mõnusalt omast kasvuhoonest võtta. 😊 Ning Valio Eesti Gran Regale juust sobib siia imehästi.😊Koostisosad:40
Mõnus snäkk suveõhtusse. Kodujuustupallid: 380 g Alma kodujuustu hapukoorega 1 muna taignasse + 1 muna paneeringu jaoks 100 g jahu+ pisut jahu paneeringuks pisut soola hakitud
Jaanipäeva jogurtitort mahlase apelsinibiskviidiga on kerge ja suvine valik. Mõnusalt puuviljane ja kreemja jogurtikreemiga tort sobib imehästi just Jaanipäeva pidulauale. Koogipõhi:2 suurt apelsini6 muna250 g suhkrut80 g
Käes on peaaegu suvi ja mahlased aprikoosid on juba saadaval. Muretaignast mahlast aprikoosigaletti võib süüa nii jäätise kui vahukoorega aga sobib imehästi ka ilma. Valmistamine
Leedriõie ekstrakt ja rabarber, milline imeline kooslus. 😊 Seda tasub kindlasti proovida.Kergelt hapukas jogurti-vahukoore kreem ja magus mandlijahuga koogipõhi, millesse on segatud röstitud rabarberit ja
Toidureisi teekond on jõudnud Omaani ja see on meie viimane peatus Aafrikas, Jätkame juba Aasias.Selle toidu valmistamisene võtab pisut rohkem aega aga samas on maitsetest
Käes on kevad ja rabarberi hooaeg. Kevadeti on minu lemmikuks olnud ikka Rabarberi Tosca aga tundub, et nüüd olen leidnud teise lemmiku Tosca koogi kõrvale.
Pretzelid on meie pere lemmikud ja alati Saksamaal käies saab neid koju toodud ja kohapeal söödud suuremates kogustes, kui vajalik oleks. 😊 Aga need on
Toidureisil küpsetame Jeemeni meekooki. Õhukesed lehelised kihid ja mõnus mesine maitse. Koogi valmistamine võtab aega- eriti just õhukeste lehtede rulliminie ja kihiti vormi asetamine. Kui
Tõeliselt hõrk juustukook, mida tasub küpsetada. Võtab pisut aega aga kui kõik õigesti teha, siis maitseb imehästi 😊. Kõik kes proovisid kiitsid taevani. 😊Vaja läheb:100
Samosa´d või sambuus´id nagu neid Somaalias kutsutakse on kolmnurksed liha ja vürtsidega täidetud küpsetised. Tavaliselt tehakse neid pärastlõunase tee (asariya) juurde.Retsept pärineb siit: http://www.somalikitchen.com/samosa.html/ https://www.youtube.com/watch?v=XQcsn_x93HU
See on traditsionaalsete Poola pontšikute retsept, mis on väga õhulised ja maitsvad. Need on valmistatud pärmitaignast aga taigna valmistusviis on väga erinev tavapärasest pärmitaignast ja
Idee pudrukuulide valmistamiseks sain Šoti munade (Scotch eggs) retseptist. Originaalretseptis on munad kaetud maitsestatud hakklihaseguga, paneeritud ja küpsetatud. Pudrukuulid on maitsvad ja põneva nimega ning
Toidureisil oleme jõudnud juba päris kaugele ehk Aafrikasse ja Etioopiasse. Seekord valmistasin tavapärast Etioopia hommikusööki Fatira´d. Tegu on lameleivaga, mida dipitakse mee sisse ja kõrvale