Traditsionaalne Focaccia (Focaccia Genovese)

Jaga retsepti

Küpsetame traditsionaalset Itaalia lameleiba. Pehme ja õhuline ning eriti maitsev kohe  soojalt peale küpsetamist. Lisandiks pisut värskeid rosmariinilehti ja soolahelbeid ning loomulikult oliivõli.

Koostisosad:
260 g nisujahu
200 g sooja vett
1 tl kuivpärmi
0,5 tl soola
1 tl mett
2 spl oliivõli

Katteks:
6 spl Oliivõli
Soolahelbeid
Rosmariini lehti

Sega omavahel jahu, sool ja kuivpärm. Lisa vesi, mesi ja oliivõli. Sega ühtlaseks ja sõtku taigent ca 10 minutit. Kui taigen tundub liiga vedel siis lisa jahu.
Määri kauss oliivõliga ja pane taigen sooja kohta kerkima ca 2 tunniks. Kata kauss toidukilega.
Kui taigen on kerkinud siis määri ahjupann oliivõliga. Aseta taigen ahjupannile ja keera kohe teisipidi, et kogu taigen saaks õliga kaetud.
Laota taigen ahjuplaadile nii, et taigen oleks võimalikult ühepaksune (paksus ca 1,5 cm). Lase kerkida soojas kohas ca 30 minutit.
Vajuta näppudega taignasse augud (neid võib olla päris tihedalt). Raputa taignale soolahelbeid ja rosmariinilehti. Küpseta 220 C juures kuni Focaccia on kergelt pruunikas. Võta ahjust ja pintselda üle oliivõliga.

Head isu!

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pidupäevatort

Eesti Vabariigi sünnipäevaks sai tehtud üks pidupäeva tort, mis näeb välja hea ja maitseb ka hästi.Aega selle tegemiseks kulub küll

Eelroad

Kevarullid hakkliha ja kapsa täidisega

Mõnus eelroog või lihtsalt vahepala, kui soovid midagi kergelt vürtsikat ja maitsvat. Sellest kogusest saab umbes 20 kevadrulli Koostisosad: 300