Valge Klaari õuna ja pihlakamarja tšatni Demerara suhkruga

Jaga retsepti

Mõnus kergelt mõrkjas tšatni, mis sobib imehästi juustu ja liha kõrvale. 
Miks mitte proovida ka koogi vahele. Teen seda tšatni kindlasti Valge Klaari õunast, kuna see on valminult veidi jahune ja laguneb keetmisel mõnusaks püreeks.

Koostisosad:
1500 g puhastatud valgeid klaare- lõigatud sektoriteks
500 g puhastatud pihlakaid
400 g vett
250 g Demerara suhkrut
750 g suhkrut
0,5 tl soola


Pane pihlakad koos 200 g veega keema ja keeda kuni pihlakad on pehmed. Lisa õunad ja veel 200 g vett. Keeda kuni õunad on peaaegu täielikult lagunenud.
Lisa suhkrud ja sool ning keeda madalal kuumusel tšatni paksuks. See võib võtta kuni 2 tundi. Sega aeg-ajalt ja jälgi, et tšatni ei kõrbeks põhja.

Kuumuta purgid ahjus ja pane tšatni purkidesse. Kaaneta.

Naudi talvel ja meenuta suvesooja. 😊





vaata veel:

Eelroad

Lehtkapsa (kale) pesto

Pesto on mõnus ja suvine määre, mida saab teha peaaegu kõigest, mida aias leidub. Seekord  valmistasin pesto lehtkapsast. Vaja läheb:

Eelroad

Verivorsti- ja hakklihaampsud

Jõulune roog, mis on pisut erilisem aga kui kasutada juba valmis koostisosi, mis meil poes saadaval, siis saab hakkama päris