
Koreapärane friteeritud krõbe kana
Krõbe Koreapärana kana, mille kastmele annab mõnusa maitsenüansi Goshujangi tšillipasta. Maitsev ja sõtuvust tekitav. Kana ja marinaadi jaoks läheb vaja: 400 g kanafileed (lõigatud suupärasteks
Krõbe Koreapärana kana, mille kastmele annab mõnusa maitsenüansi Goshujangi tšillipasta. Maitsev ja sõtuvust tekitav. Kana ja marinaadi jaoks läheb vaja: 400 g kanafileed (lõigatud suupärasteks
Sachima on traditsioonaalne Hiina magus küpsetis. See on tihti magusaks ampsuks tee kõrvale. Tegu on desserdiga, mis valmistatakse friteeritud taignast suhkrusiirupi, mee ja pähklitega/Seenete/rosinatega. Sachimal
Pavlova kõrvitsakreemiga on pisut eriline aga samas ikka väga maitsev ka. Lisaks kõrvitsakreemile võid lisada vaarikaid, mahlaseid mandariine ning kirevilja siirupit. Selles koogis jagub kõike
Minu lemmikud kõrvits ja liivataigen on kokku saanud üheks armsaks koduseks retseptiks. Küpsised on minu nõrkus ja neid küpsetada ning süüa võin ma tõesti lõputult.
Mõnus ning imeliselt lihtne kook, mida valmistada. Vaja läheb: 350 g brownie täidisega Oreo küpsiseid 300 g toorjuustu 200 g vahukoort 3 spl suhkrut 1,5
Köögiviljad on kotlettide see mõnusalt krõmpsud ja isuäratavalt värvilised. Vaja läheb: 400 g Mehhiko köögiviljasegu 2 muna 50 g jahu 100 g riivitud juustu 2
Veidi pidulikum roog pardifilee ja ploomikastmega. Koostisosad: 4 pardifileed soola purustatud musta pipart Kastmele: 25 ml oliivõli 2 sibulat 500 g siniseid ploome (lõigatud neljaks
Mõnus ja lihtne Ciabatta retsept. Ciabatta taigna retsept on pärit: https://evakook.blogspot.com/2019/02/ciabatta-ilma-sotkumata-tainast.html Ajaliselt võtab küll kaua aega aga tööd ning vaeva ei nõua. Vastutasuks saad mõnusa
Kohupiima-, ürdi- ja paisutatud tatrakattega ahjulõhe on üks igavesti mõnus roog. Kohupiim annab mõnusa mahlakuse ja ürdid suvise värskuse ning paisutatud tatar särava krõmpsu. Serveeri
Vahvad muskaatkõrvitsapärmitaignast küpsetised, mis näevad ise välja nagu kõrvitsad. Vaja läheb: 1 kg muskaatkõrvits (Kõrvits puhastada ja tükeldada ning röstida ahjus 240 C juures
Odrajahukarask, millele annavad mahlasust riivitud kõrvits ja kergelt krõmpsuva struktuuri kõrvitsaseemned. Kuivatatud jõhvikad lisavad mõnusa kergelt magusa maitsenüansi. Kogus 6-le Valmistamiseaeg ca 50 minutit
Sügisene ahjuvorm, mille sisuks on kaalikas. Kaalikas on mõnusalt pehmeks hautatud peekoni, küüslaugu ja päikesekuivatatud tomatitega maitsestatud koorekastmes. Kogused on mõeldud 2-le Valmistamiseaeg ca
Üks mõnus ja lihtne pokaalimagustoit, mida saab ruttu valmistada ja kohe tarbida. Loomulikult võib mõned tunnid magustoitu ka külmas hoida enne serveerimist. Sulatatud juust annab
Pole midagi paremat ühest mõnusast isetehtud pastast, mis on nii kutsuvalt al dente. 🙂 Vaja läheb: ca 300 g durum nisujahu 3 muna 800 ml
Mõnus kreemine saiavorm ahjus küpsetatud õunaviiludega. Mõnus sügisene magustoit. Saiavormi koostisosad: 60 g pehmet võid 11 viilu (ca 300 g) röstsaia 50 g rosinaid 300 g vahukoort
Vanavanemate päevaks sai tehtud üks mõnus rohkete õuntega pidusai, millele karamellise maitsenüansi annab hele Muscovado suhkur ja mõnusa krõbeduse purukiht. Taigna jaoks läheb vaja: 50
Puhas Prantsuse klassika ja praegusel õunauputuse ajal üks parimates viisidest õunu kasutada. Koogi nimetus on tulnud sellest, õunu on palju ja tainast vähe. Väike taignakogus
Kapsarullid, mis on köögivilja-odrakruubitäidisega ja serveeritud mõnusas koorekastmes. Kogus: ca 15 kapsarulli Valmistamise aeg: ca 2 tundi Kapsarullidele: 1 kapsapea (ca 1 kg) 200 g
Musta sõstra marinaadis kana, millel annab maitsenüansi värske rosmariin ja pehmust lisab hapukoor. Sobib ka grillil küpsetamiseks. Lisaks sobiks pakkuda värskeid porgandeid, peete ja praetud
Esimeseks septembriks kook Dalgona kohvi ja lehmakommidega. Põhjaks mõnusad Fazer´i Jyväshyvä kaeraküpsised soolakaramelliga. Dalgona kohvi on üks äge leiutis, mis valmib imekiiresti ja on tehnoloogiliselt
Pätsikestele annab mõnusa pähklise maitsenüansi helveste eelnev röstimine. Banaani lisamine annab veidi pehmemat konsistentsi ja valge šokolaad mõnusat magususe. Pätsikesi on kerge valmistada ja need
Väike edasiarendus Olümpia küpsiste retseptile, mis leidsin raamatust: “Nostalgilised tordid ja koogid” Osa 2; Autor: Eva Pärtel Mõnusad võikreemi täidisega küpsised, mis on kaetud tumeda
Võileib, mis valmis kiirelt ja on tõeliselt maitsev. Rukkileib, mädarõikamaitseline munavõie, peet ja röstitud räimed. Väga maitsev suutäis ja igati sobilik peolauale. Vaja läheb:
Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad sõstrad. Tordipõhja koostisosad: 120 g
Mõnusad mahlased piparkoogimaitselised rullsaiad, millele annab armsalt jõuluse väljanägemise toorjuustuglasuur. Sellest kogusest saad 12 rullsaia. Taigna koostisosad: 50 g pärmi 2 sl (28 g) suhkrut
Pidulik ja maitsev roog kanalihast koos koorese kastmega. See roog sobib ehtima igat pidulauda. Kogus: 6 rulli Valmistamise aeg: ca 45 minutit
Üks ütlemata mõnus suvine snäkk. Pehme leib ja suitsujuustumääre ning magusad kirsstomatid. Tegu on traditsioonilise rasvas küpsetatud Ungari leiva Langos´ega. Leiva jaoks läheb vaja: 25
Suvine mustikakook, mis on õhuline ja mustikatest pungil ning lisaks kõigele on seda lihtsalt imelihtne teha. Koogile läheb vaja: 300 g jahu 100 g suhkrut
Pesto on mõnus ja suvine määre, mida saab teha peaaegu kõigest, mida aias leidub. Seekord valmistasin pesto lehtkapsast. Vaja läheb: 60 g lehtkapsast peotäis lehtpeterselli
Selle suvine valgusfoor koosneb: Kirsimoosist Õunamoosist Lehtkapsapestost