Ukraina borš

Jaga retsepti

See Ukraina borši retsept on pärit Odessast soetatud kokaraamatust. Pisut muutsin küll toorainete koguseid ja valmistamise viisi. Nimelt on soovitatud supp järelvalmimiseks panna keraamilise potiga ahju. Sellist võimalust mul kahjuks pole aga kasutasin selleks Crockpotti (keraamilise kausiga slowcooker).

Vaja läheb borši valmistamiseks:

500g sealiha kuubikud (liha võiks olla kergelt läbikasvanud st. kerge rasvaga)

1 l vett

300 g punapeeti

100 g porgandit

150 g kartulit

200 g kapsast

1 sibul

3 spl söögiäädikat (9%- list)

2 spl tomatipastat

praadimiseks toiduõli

maitsestamiseks musta pipart, suhkrut ja soola

serveerimiseks lehtpeterselli ja hapukoort

Maitsesta lihasoola ja pipraga ning pane koos veega keema. Riisu vaht ning keeda liha kuni see on pehme.

Tükelda peet ning pane peet pannile koos toiduõli ja kulbitäie puljongiga. Hauta kuni peet on pehme.

Pane pannile toiduõli ning lisa sinna tükeldatud sibul ja porgand. Prae neid kergelt ja lisa siis tomatipasta ning toiduäädikas. Lisa pannile peet ning hauta veel mõni minut. Maitsesta segu suhkru ja soolaga. 

Pane potti tükeldatud kapsas ja kartul ning keeda neid tasasel  tulel kuni need on pehmed.

Lisa slowcookerisse liha koos puljongiga, peedi-porgandisegu ja kapsa-kartuliga. Lasin supil haududa slowcookeris 3 tundi madalal kuumusel. Kui supp on valmis maitsesta veel vajadusel suhkru ja soolaga.

Serveeri koos hapukoore ja peterselliga. Juurde valmistasin ka pampuškad.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.