Karaskmuffinid odrahelvestega

Jaga retsepti

Edasiarendus karaskist, mis on tehtud odrajahu asemel hoopis odrahelvestest. Karaskimuffinites on palju seemneid ja mõnusat ricottat. 

Lihtne ja imeline amps hommikusöögiks.

 

Vaja läheb:

1 muna

90 ml vahukoort 

110 ml vett

200 g Ricottat

50 ml õli

2 sl suhkrut

1 tl soodat

0.5  tl soola

2 dl odrahelbeid

2 dl nisujahu

100 g seemnesegu

30  g võid

 

Klopi lahti muna suhkruga ja lisa ricotta ning sega ühtlaseks. Lisa vahukoor ja vesi. Sega omavahel odrahelbed, nisujahu, sooda ja sool ning lisa saadud segu taignale. Sega ühtlaseks ning lisa toiduõli ning seemnesegu.

Võta paberist muffinivormid ja täida need taignaga. Pane igasse muffinivormi  ca 100 g tainast. Tõsta pabervormid metallist muffinipannile. Torka taigna ja paberist muffinivormi  vahele tükikesed võid. Karaskite pinnale puista veel odrahelbeid ning küpseta ahjus 180 C juures (pöördõhuga) ca 40 minutit.

Serveeri soojalt või külmalt. Otsa saavad karaskid niikuinii.

 

 

 

 

 

 

vaata veel:

Coop

Pidulikud mulgipudrusuupisted

  Kogus 16 tk Valmistamisaeg ca 30 minutit+ mulgipudru keetmiseks ca 1 tund Mulgipudru koostisosad: 450 g kooritud ning väikesteks

Eelroad

Odrajahukarask maasika-ürdivõiga

Maasika-ürdivõi 150 g võid (toasooja) suurem punt siledalehelist peterselli ja tilli 0,5 tl soola 1 poolik röstitud paprika 2 suuremat