Prantsuse sibulasupp

Jaga retsepti

Hea ja mõnus suutäis, mida isuga süüa. Röstitud sai ja juust ning rohkelt sibulat on need mis teevad sellest supist hea toidu.

Vaja läheb:

650  g sibulaid

60 g võid

1 l veisepuljongit

4 küüslauguküünt

105 g poolmagusat veini (Riesling)

1 loorberi leht

1 tl Worchesteri kastet

2 spl jahu

maitsestamiseks soola

Koori ja haki sibulad (sibulad võid lõigata laastudeks). Koori ja haki küüslauguküüned. Pane potti või, sibulad ja küüslauguküüned. Hauta neid vahepeal segades keskmisel kuumusel ca 30 minutit kuni sibulad on kergelt pruunikad, karamelliseerunud. Lisa potti valge vein ning keeda kuni vein on aurustunud ning potipõhjas olev karamelliseerunud kiht on lahti ligunenud. Lisa loorberi leht ja Worchesteri kaste. Lisa potti jahu ning sega kuni sibulatükid on jahuga koos.

Lisa potti puljong ja keeda ca 10 minutit, kuni supp on veidi paksenenud ja maitsed ühtlustunud. Maitsesta supp soolaga. 

Supi serveerimiseks:

4 juustukuklit

50 g võid

100 g riivitud juustu

Lõika kuklid pooleks ning määri ühelt poolt võiga. Aseta kuklid ahjuplaadile ning küpseta 200 C juures ca 10 minutit, kuni kulid on pealt kuldpruunid.

Pane supp ahjukindlasse serveerimisnõusse.

 

Pane supi peale võiga röstitud sai.

 

 

Raputa saiale kuhjaga riivitud juustu.

 

 

Pane vorm ahju 220 C juurde ca 15 minutiks, kuni juust on peal sulanud ja mõnusalt krõbe.

Serveeri kohe.

 

 

 

 

vaata veel:

Eesti sünnipäev

Pähklibeseetort Vana Tallinna likööriga

Eesti sünnipäevaks sai valmistatud üks pähklibesee tort. Tordi vahel olev kreem on maitsestatud Vana Tallinna likööriga. Koogi jaoks läheb vaja: