Retseptid

Magustoidud

Kaneeli-purusaiad

Taigna koostisosad: 25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375 g jahu + pisut sõtkumiseks Sega suhkur pärmiga ja lisa käesoe piim.

Loe edasi...
Koogid

Halloweeni kook

Halloweeniks on tavapärane valmistada kõrvitsakooki. Minu tordi kangelaseks on hoopis porgand.  See porgandi kook on mõnusalt mahlane ja lihtne valmistada. Retsepti on pärit NAMI-NAMI retseptikogust ja

Loe edasi...
Pearoad

Ribid Toskaana stiilis

Toskaana toidureisi retsept nr. 34 Mõnusad ribid, mis on nii hõrgu maitsega…. Vaja läheb:  ca 2 kg veise ribisid, ca 400 g tükid ca 130

Loe edasi...
Jäätised

Ploomi-kaneeli ja ingveri jäätis

Mõnus jõuluse maitsega jäätis Retsept 4-le Koostisosad: 170 g pehmeid kuivatatud musti ploome4 munakollast100 g suhkrut400 g kohvikoort (10% rasva)230 g vahukoort1 tl kaneeli 1

Loe edasi...
Koogid

Creme-schnitte

Retsept Viini kohviku Cafe Central klassikast. Tegin täpselt kohviku retseptiraamatu järgi. Ainus minupoolne muudatus oli soola lisamine kreemi. Tähtis on kook valmistada päev enne serveerimist,

Loe edasi...
Koogid

Eriti šokolaadine kook

See on vaarika-šokolaadi tort, mis on nii imeliselt maitsev ja mahlane. Tegemiseks läheb küll pisut kauem aega aga tulemus on vaeva väärt. Sokolaadi kook:230 g jahu60

Loe edasi...
Koogid

Pistaatsiakook laimisiirupiga

Mõnus ja mahlane pistaatsiakook, mida sobib eriti hästi serveerida koos vahukoore ja kreeka jogurtiga. Koogi jaoks läheb vaja: 100 g ilma soolata puhastatud pistaatsiapähkleid 60

Loe edasi...
Jäätised

Datli-kardemoni jäätis

Taevalik maiustus, mida lihtsalt peab proovima. Retsept 4-leKoostisosad: 170 g pehmeid datleid4 munakollast70 g suhkrut400 g kohvikoort (10% rasva)230 g vahukoort1 tl kardemoniKeskmises kausis sega

Loe edasi...
Saiakesed

Moosipirukad ja kurepesad

Mida muud on põhapäeva õhrul teha kui küpsetada moosipirukaid ja nostalgilisi kurepesi.  Taigna koostisosad: 25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375

Loe edasi...
Supid

Pappa al pomodoro

Toskaana toidureisi retsept nr.33 Midagi tõeliselt head ja eriti nüüd kus tomateid on kuhjas. Otsetõlkes siis leib koos tomatitega. 2 sibulat, hakitud peeneks 1 porgand,

Loe edasi...
Koogid

Vaarika-mandlirull

Toskaana toidureisi retsept nr. 32 Mõnus koogiretsept, mis sobib hästi pidupäevaks kui argiõhtusse. Retseptis on rohkelt vaarikaid ja madlilaaste. Ka on lisatud sidrunit. Sidrun ja

Loe edasi...
Magustoidud

Õunad puuris

 Toskaana toiduretsept nr.31 Sügisene retsept, kus saab hästi ära kasutada õunu ja tuua tuppa mõnusat küpsetatud õuna lõhna. See retsept on mõeldud 4-le. Taigna koostisosad:

Loe edasi...
Leib

Kirju peedisai peeditükkidega

Saia tegemine on imelihtne aga sai näeb välja nagu oleksite selle kallal tunde vaeva näinud.  Tuleb valmistada kaks tainast. Esimese taigna koostisosad: 12 g pärmi

Loe edasi...
Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375 g jahu +

Loe edasi...
Magustoidud

Mahlased rullsaiad must sõstarde ja toorjuustuglasuuriga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375 g jahu + pisut sõtkumiseks Täidis:150 g

Loe edasi...
Köögiviljad

Suvikõrvitsa-porgandi lasanje

 Mõnus kerge köögiviljatoit, mida süües süda ei valuta aga maitseelamusi on kuhjaga.  Sellest kogusest jätkub 3-4 -le.  Vaja läheb: 250 g suvikõrvitsat 150 g porgandit

Loe edasi...
Köögiviljad

Lehtkapsas rosinate ja apelsinikoorega

 Toskaanatoidureisi retsept nr.28 Seekord siis köögiviljatoit, mis sobib serveerida näiteks ahjulõhe juurde. Lehtkapsas jääb mõnusalt krõmps ja rosinad annavad veidi magusust ning apelsinikoor mõnusat tsitruselist

Loe edasi...