Retseptid

Pasta

Lasanje Gius´i raguuga

Toskaana toiduretsept nr. 22 Mõnus klassikaline lasanje raguuga. Täidlane ja maitsev  toit. Kogus on mõeldud kolmele. Vaja läheb: 450 g raguud (vt. blogis retsepti Gius´i

Loe edasi...
Ekleerid

Rabarberi tuuletaskud

Kevad on rabarberi aeg ja need rabarberi-kohupiimatäidise ja rabarberiglasuuriga tuuletaskud  on lihtsalt imeliselt head. Pisut mässamist muidugi on aga tulemus on seda väärt.  Koostisosad keedutaignale: 100 g

Loe edasi...
Pasta

Trenette pesto ja kartulitega

Toskaana toidureisi retsept nr.21 Retsepti kogustest järkub kolmele. Vaja läheb: 2 väikest kartulit, kooritud ja tükeldatud 1 tl soola 120 g rohelisi ube, puhastatud ja

Loe edasi...
Koogid

Tagurpidi rabarberi kook

Mõnus ja lihtne karamelline rabarberi kook. Koostisosad: 400 g rabarberit, tükeldatud 100 g fariinsuhkrut 100 g suhkrut 50 g võid ca 300 g lehttainast Sulata

Loe edasi...
Magustoidud

Panna cotta

Toskaana toidureisi retsept nr.20Seekord siis magustoidu lainel. Valmistame kerge tsitruse noodiga panna cottat.Vaja läheb:võid ramenkini vormide määrimisekspoole apelsini koor, riivitud400 g vahukoort50 g suhkrut näpuotsatäis soola1,5

Loe edasi...
Maiustused

Sõõrikud

Sõõrikud on mõnusad.  Seekordses retseptis on kasutatud küpsetamiseks sõõrikupanni. Nii on sõõrikud ka pisut vähem patused kui õlis küpsetatuna. Kaunistuseks sidrunimahlaga erivärviline glasuur ning erinevaid

Loe edasi...
Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega. Koostisosad: 1 pakk kuivpärmi 120

Loe edasi...
Koogid

Kolme piima kook

Selle koogi retsept on tõesti imelihtne aga maitse on lihtsalt üle mõistuse hea. 😊See kook kaob laualt kohutava kiirusega, täpselt nii nagu polekski seda olnud…Aga

Loe edasi...
Rullsaiad

Vahukoores küpsetatud kaneelisaiad

Imeliselt mahlased ja hõrgud kaneelisaiad, mida on hautatud vahukoores.Mõnus karamellise maitsea annab hele muscovado suhkur, millega on asendatud valge suhkur.Lisaks on tainas hästi pehme ja

Loe edasi...
Pearoad

Külluslik Polenta Parmigiana funghi

Toskaana toiduretsept nr. 1Koostisosad:Polenta:160 g polentat350 g külma vettca 500 g keedetud kuuma vett0,5 tl soola0,5 tl pipart50 g võid50 g Cran Regale juustuKaste:3 küüslauguküünt1

Loe edasi...
Pasta

Giusi raguu

Toskaana toidureisi retsept nr. 17Aeglane ja lihtne toit- kauaküpsenud on Toskaana mugavustoit. Niipalju kui on kokkasid on ka erinevaid raguu valmistamise viise.Valmista korraga rohkem ja

Loe edasi...
Magustoidud

Maalähedane õuna- saia puding

Toskaana toiduretsept nr.16Kogus 4-leKoostisosad:2 õunasidrunimahlariivitud muskaatpähklit150 g suhkrut50 g võid25 g röstitud kreeka pähkleidbrioche saia  160 g – lõigatud ca 1,5 cm kuubikuteks1 muna+ 1

Loe edasi...
Lihavõtted

Swiss Butterzopf

Jagan teiega mõnusa ja imepehme saia retsepti, mida on eriti mõnus süüa või ja meega. Sobib ideaalselt ka lihavõttepühadeaega. Retsept on pärit Šveitsist. Ja tegu

Loe edasi...
Munatoidud; Lihavõtted

Sformati

Toskaana toidureisi retsept nr. 15Tegu on quiche laadse küpsetisega aga mis on küpsetatud ilma pirukapõhjata.Kõik köögiviljad sobivad imehästi sellesse küpsetisse. Sformatit võib serveerida kõrvalroana või

Loe edasi...
Muffinid

Banaanimuffinid

Need muffinid on pisut väiksema kalorsusega. Lisatud on veidike suhkruasendajat ja nisujahu asemel on kasutatud kaerajahu. Koostisosad 125 g küpset banaani 2 muna soola suhkruasendajat

Loe edasi...
Munatoidud; Lihavõtted

Pasta Fritata

Toskaana toidureisi retsept nr. 14Selline lihtne retsept, mis on Toskaanas ülimalt populaarne. Seda saab valmistada järelejäänud toiduainetest: pastast, sparglist, muud köögiviljad jne.Koostisosad:1 sibul, hakitud peeneks2

Loe edasi...
Lihavõtted

Kohupiimakorbid puuviljadega

Üks mõnus kohupiimaküpsetis lihavõtteaega.Tainas:500 g jahu50 g suhkrut1 tl soola230 ml piima100 ml toiduõli50 g pärmiMäärimiseks muna-piimasegu Kohupiima täidis:550 g kohupiima3 muna80 ml vahukoort140 g

Loe edasi...
Kala

Fritto Misto

Toskaana toiduretsept nr. 13Mõnusalt kergelt fritüüritud mereannid. Meil kahjuks neid värskelt saada pole aga õnneks on räime hooaeg ja uskuge mind see maitseb ka imehästi.

Loe edasi...
Koogid

Apelsini-mandlikook

Minu signatuurkook.Selle koogi teeb eriliseks väga tugev apelsinimaitse ja selle saamiseks lisatakse koogitaignale keedetud ja püreestatud apelsin.Koostisosad:Taigen:1 apelsin100 g mandlijahu100 g shkrut2 munanäpuotsaga soola0,75 tl

Loe edasi...
Jäätised

Sidruni-metspähkli gelato

Taevalik maiustus, mida lihtsalt peab proovima.Toskaana toiduretsept nr. 12Retsept 4-leKoostisosad:3 munakollast150 g suhkrut400 g kohvikoort (10% rasva)1 sl sidrunilikööri230 g vahukoort60 g röstitud ja hakitud

Loe edasi...
Salatid

Caprese

Toskaana toidureisi retsept nr.11Caprese salat10 tomati viilu10 Mozzarela di Bufala viilu2 sl oliivõlisoola, pipart10 basiiliku lehte, rebitud väiksemateks tükkideks.kappareidPane tomati ja Mozzarella viilud vaheliti. Nirista

Loe edasi...
Küpsised

Cantucci

Toskaana toiduretsept nr.9Need on küpsised ehk biscotti´d. Poest ostes on need suhtlesilt kõvad aga värskelt küpsetatuna on pehmemad ja krõbedad.Koostisosad: (ca 20-25 küpsist)85 g võid2

Loe edasi...
Saiakesed

Korbid riisipudinguga

Üks mõnus idee küpsetamiseks. Kui mulgid teevad oma korpe mannapudruga, siis mina otsustasin proovida riisipudinguga. Riisipuding tuleb keeta mõnusalt magus ja maitsekas ning lisada ohtralt

Loe edasi...
Pearoad

Meeglasuuriga seasisefilee fenkoliga

Toskaana toiduretsept nr.81 sl fenkoli seemneid1 tl värsket hakitud rosmariini0,5  tl soola0,5 tl musta pipart2 küüslauguküünt, purustatud2 sl mett1 seasisefileed (ca 500g -se kaaluga)2 fenkolit40

Loe edasi...
Salatid

Fenkoli ja tsitruste salat

Toskaana toiduretsept nr. 7Mõnud värske ja kerge salat, millest jätkub kolmelepool fenkolit, viilutatud õhukeseks. 2 väikest punast apelsini, kooritud, viilutatud ja seemned eemaldatud1 mandariin, kooritud, viilutatud

Loe edasi...