Retseptid

Pearoad

Külluslik Polenta Parmigiana funghi

Toskaana toiduretsept nr. 1Koostisosad:Polenta:160 g polentat350 g külma vettca 500 g keedetud kuuma vett0,5 tl soola0,5 tl pipart50 g võid50 g Cran Regale juustuKaste:3 küüslauguküünt1

Loe edasi...
Pasta

Giusi raguu

Toskaana toidureisi retsept nr. 17Aeglane ja lihtne toit- kauaküpsenud on Toskaana mugavustoit. Niipalju kui on kokkasid on ka erinevaid raguu valmistamise viise.Valmista korraga rohkem ja

Loe edasi...
Magustoidud

Maalähedane õuna- saia puding

Toskaana toiduretsept nr.16Kogus 4-leKoostisosad:2 õunasidrunimahlariivitud muskaatpähklit150 g suhkrut50 g võid25 g röstitud kreeka pähkleidbrioche saia  160 g – lõigatud ca 1,5 cm kuubikuteks1 muna+ 1

Loe edasi...
Lihavõtted

Swiss Butterzopf

Jagan teiega mõnusa ja imepehme saia retsepti, mida on eriti mõnus süüa või ja meega. Sobib ideaalselt ka lihavõttepühadeaega. Retsept on pärit Šveitsist. Ja tegu

Loe edasi...
Munatoidud; Lihavõtted

Sformati

Toskaana toidureisi retsept nr. 15Tegu on quiche laadse küpsetisega aga mis on küpsetatud ilma pirukapõhjata.Kõik köögiviljad sobivad imehästi sellesse küpsetisse. Sformatit võib serveerida kõrvalroana või

Loe edasi...
Muffinid

Banaanimuffinid

Need muffinid on pisut väiksema kalorsusega. Lisatud on veidike suhkruasendajat ja nisujahu asemel on kasutatud kaerajahu. Koostisosad 125 g küpset banaani 2 muna soola suhkruasendajat

Loe edasi...
Munatoidud; Lihavõtted

Pasta Fritata

Toskaana toidureisi retsept nr. 14Selline lihtne retsept, mis on Toskaanas ülimalt populaarne. Seda saab valmistada järelejäänud toiduainetest: pastast, sparglist, muud köögiviljad jne.Koostisosad:1 sibul, hakitud peeneks2

Loe edasi...
Lihavõtted

Kohupiimakorbid puuviljadega

Üks mõnus kohupiimaküpsetis lihavõtteaega.Tainas:500 g jahu50 g suhkrut1 tl soola230 ml piima100 ml toiduõli50 g pärmiMäärimiseks muna-piimasegu Kohupiima täidis:550 g kohupiima3 muna80 ml vahukoort140 g

Loe edasi...
Kala

Fritto Misto

Toskaana toiduretsept nr. 13Mõnusalt kergelt fritüüritud mereannid. Meil kahjuks neid värskelt saada pole aga õnneks on räime hooaeg ja uskuge mind see maitseb ka imehästi.

Loe edasi...
Koogid

Apelsini-mandlikook

Minu signatuurkook.Selle koogi teeb eriliseks väga tugev apelsinimaitse ja selle saamiseks lisatakse koogitaignale keedetud ja püreestatud apelsin.Koostisosad:Taigen:1 apelsin100 g mandlijahu100 g shkrut2 munanäpuotsaga soola0,75 tl

Loe edasi...
Jäätised

Sidruni-metspähkli gelato

Taevalik maiustus, mida lihtsalt peab proovima.Toskaana toiduretsept nr. 12Retsept 4-leKoostisosad:3 munakollast150 g suhkrut400 g kohvikoort (10% rasva)1 sl sidrunilikööri230 g vahukoort60 g röstitud ja hakitud

Loe edasi...
Salatid

Caprese

Toskaana toidureisi retsept nr.11Caprese salat10 tomati viilu10 Mozzarela di Bufala viilu2 sl oliivõlisoola, pipart10 basiiliku lehte, rebitud väiksemateks tükkideks.kappareidPane tomati ja Mozzarella viilud vaheliti. Nirista

Loe edasi...
Küpsised

Cantucci

Toskaana toiduretsept nr.9Need on küpsised ehk biscotti´d. Poest ostes on need suhtlesilt kõvad aga värskelt küpsetatuna on pehmemad ja krõbedad.Koostisosad: (ca 20-25 küpsist)85 g võid2

Loe edasi...
Saiakesed

Korbid riisipudinguga

Üks mõnus idee küpsetamiseks. Kui mulgid teevad oma korpe mannapudruga, siis mina otsustasin proovida riisipudinguga. Riisipuding tuleb keeta mõnusalt magus ja maitsekas ning lisada ohtralt

Loe edasi...
Pearoad

Meeglasuuriga seasisefilee fenkoliga

Toskaana toiduretsept nr.81 sl fenkoli seemneid1 tl värsket hakitud rosmariini0,5  tl soola0,5 tl musta pipart2 küüslauguküünt, purustatud2 sl mett1 seasisefileed (ca 500g -se kaaluga)2 fenkolit40

Loe edasi...
Salatid

Fenkoli ja tsitruste salat

Toskaana toiduretsept nr. 7Mõnud värske ja kerge salat, millest jätkub kolmelepool fenkolit, viilutatud õhukeseks. 2 väikest punast apelsini, kooritud, viilutatud ja seemned eemaldatud1 mandariin, kooritud, viilutatud

Loe edasi...
Eesti sünnipäev

Pidupäevatort

Eesti Vabariigi sünnipäevaks sai tehtud üks pidupäeva tort, mis näeb välja hea ja maitseb ka hästi.Aega selle tegemiseks kulub küll rohkem aga tulemus on oma

Loe edasi...
Pearoad

Risotto krevettidega

Toskaana toidureisi retsept nr. 5Seekord valmistame risottot krevettidega.Retsept on mõeldud kolmele.Koostisosad:1  väike sibul, peeneks hakitud2 sl oliivõli0,5 tl soolamusta jahvatatud pipart200 g Arborio riisi950 g

Loe edasi...
Küpsised

Sõbrapäeva müslisüdamed

Mõnusad sõbrapäeva südamed. 5 datlit- hakitud peenemaks2 sl maapähklivõid100 g õunapüreed150 ml piima0,5 tl kaneeli2 tl kakaopulbrit2 tl vanillisuhkrut50 g hakitud kreeka pähkleid200 g täisterakaerahelbeid50

Loe edasi...
Koogid

“Tulbid” marjadega

Toskaana toidureisi retsept nr.4.Seekord siis teeme midagi magusat. 😊Korvikesed, mis näevad välja pisut nagu tulbid ja on täidetud marjade ja mascarapone juustuga.Korvikesed:125 g võid175 g

Loe edasi...
Eelroad

Antipasti Crostini

Eelroog, mis sobib hästi tervitusjoogi kõrvale.Pisikesed väikesed pikast saiast lõigatud ja ahjus röstitud viilud, mis on kaetud erinevate katetega. Sobivad hästi külma Prosecco kõrvale. 😊

Loe edasi...
Supid

Ribbolita

Ribollita on paks supp valgetest ubadest, saiast ja juurviljadest. Maitsev ja toitev kõhutäis.Kogusest jätkub kolmele.Potti tuleb kanna ka Parmigiano tükk, mis pehmeks keenuna on koka

Loe edasi...