Retseptid

Pidusaiad

Kohupiimarullid mustikatega

Imeliselt mahlased kohupiimarullid mustikatega.Mõnusa karamellise maitse annab hele muscovado suhkur ja mahlasuse kohupiimatäidis. Lisaks on tainas hästi pehme ja õhuline, mis lisab veel pehmemat tekstuuri.Taigna

Loe edasi...
Pearoad

Risotto Primavera

Toskaana toidureisi retsept nr. 25 Mõnus värske ja maitsev risootto, mida lihtsalt peab proovima. Retsept on 4-le. Koostisosad: 100 g rohelisi herneid, värsked, puhastatud 500

Loe edasi...
Pirukad

Fiorella punase paprika pirukas

Toskaana toidureisi retsept nr.27 Mõnus pirukas, kuhu on ksutatud rohkelt suviseid köövilju. Maitseb hästi ka neile, kes muidu köögivilju ei armasta. Retsepti jaoks läheb vaja:

Loe edasi...
Pearoad

Pizza Margherita

Toskaana toidureisi 2020 retsept nr.26 Pizza taigen Sellest kogusest saad 2 õhukest 35 cm läbimõõduga pizzat. 1 pakk kuivpärmi 240 ml sooja vett 420 g

Loe edasi...
Koogid

Beseerull rabarberivõidega (curd)

Magus ja mõnusa-kerge hapuka rabarberi noodiga beseerull. Rullile raputatud mooniseemned annavad huvitava välimuse ja mõnusa krõmpsuva konsistentsi. Rabarberivõie (curd) Vaja läheb: 500 g puhastatud ja

Loe edasi...
Koogid

Il Falconiere šokolaadikook

Toskaana toiduretsept nr.24 Mõnus šokolaadine kook pirnidega. Kogus on mõeldud kaheksale: Koostisosad koogile: 125 g võid+ veel pisut ramekninide määrimiseks 100 g suhkrut 2 muna

Loe edasi...
Kana

Kana telliskivi all

Toskaana toidureis nr.23 See on huvitav retsept, kus kana on lõigatud liblikaks ja vajutatud telliskiviga lapikuks.  Kui just telliskivi pole varuks, siis siia sobib iga

Loe edasi...
Kringel

Rabarberi kringel

Uh jälle üks rabarberi retsept. Aga mulle nii väga maitseb rabarber… Seekord siis kringel. Rabarberitäidis: 250 g puhastatud ja tükeldatud rabarberit 150 g suhkrut Lase

Loe edasi...
Pasta

Lasanje Gius´i raguuga

Toskaana toiduretsept nr. 22 Mõnus klassikaline lasanje raguuga. Täidlane ja maitsev  toit. Kogus on mõeldud kolmele. Vaja läheb: 450 g raguud (vt. blogis retsepti Gius´i

Loe edasi...
Ekleerid

Rabarberi tuuletaskud

Kevad on rabarberi aeg ja need rabarberi-kohupiimatäidise ja rabarberiglasuuriga tuuletaskud  on lihtsalt imeliselt head. Pisut mässamist muidugi on aga tulemus on seda väärt.  Koostisosad keedutaignale: 100 g

Loe edasi...
Pasta

Trenette pesto ja kartulitega

Toskaana toidureisi retsept nr.21 Retsepti kogustest järkub kolmele. Vaja läheb: 2 väikest kartulit, kooritud ja tükeldatud 1 tl soola 120 g rohelisi ube, puhastatud ja

Loe edasi...
Koogid

Tagurpidi rabarberi kook

Mõnus ja lihtne karamelline rabarberi kook. Koostisosad: 400 g rabarberit, tükeldatud 100 g fariinsuhkrut 100 g suhkrut 50 g võid ca 300 g lehttainast Sulata

Loe edasi...
Magustoidud

Panna cotta

Toskaana toidureisi retsept nr.20Seekord siis magustoidu lainel. Valmistame kerge tsitruse noodiga panna cottat.Vaja läheb:võid ramenkini vormide määrimisekspoole apelsini koor, riivitud400 g vahukoort50 g suhkrut näpuotsatäis soola1,5

Loe edasi...
Maiustused

Sõõrikud

Sõõrikud on mõnusad.  Seekordses retseptis on kasutatud küpsetamiseks sõõrikupanni. Nii on sõõrikud ka pisut vähem patused kui õlis küpsetatuna. Kaunistuseks sidrunimahlaga erivärviline glasuur ning erinevaid

Loe edasi...
Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega. Koostisosad: 1 pakk kuivpärmi 120

Loe edasi...
Koogid

Kolme piima kook

Selle koogi retsept on tõesti imelihtne aga maitse on lihtsalt üle mõistuse hea. 😊See kook kaob laualt kohutava kiirusega, täpselt nii nagu polekski seda olnud…Aga

Loe edasi...
Rullsaiad

Vahukoores küpsetatud kaneelisaiad

Imeliselt mahlased ja hõrgud kaneelisaiad, mida on hautatud vahukoores.Mõnus karamellise maitsea annab hele muscovado suhkur, millega on asendatud valge suhkur.Lisaks on tainas hästi pehme ja

Loe edasi...
Pearoad

Külluslik Polenta Parmigiana funghi

Toskaana toiduretsept nr. 1Koostisosad:Polenta:160 g polentat350 g külma vettca 500 g keedetud kuuma vett0,5 tl soola0,5 tl pipart50 g võid50 g Cran Regale juustuKaste:3 küüslauguküünt1

Loe edasi...
Pasta

Giusi raguu

Toskaana toidureisi retsept nr. 17Aeglane ja lihtne toit- kauaküpsenud on Toskaana mugavustoit. Niipalju kui on kokkasid on ka erinevaid raguu valmistamise viise.Valmista korraga rohkem ja

Loe edasi...
Magustoidud

Maalähedane õuna- saia puding

Toskaana toiduretsept nr.16Kogus 4-leKoostisosad:2 õunasidrunimahlariivitud muskaatpähklit150 g suhkrut50 g võid25 g röstitud kreeka pähkleidbrioche saia  160 g – lõigatud ca 1,5 cm kuubikuteks1 muna+ 1

Loe edasi...