Kuldsed sibulapirukad

Jaga retsepti

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga.

Taigna koostisosad:
25 g pärmi
1 sl suhkrut
250 ml piima
1 tl soola
50 ml õli
375 g jahu + pisut sõtkumiseks
Täidis:
2 suurt sibulat
3 keedetud muna
50 g võid
80 g riisi
50 g toorjuustu
soola ja pipart
Määrimiseks 1 muna. Kaunistuseks linaseemneid.

Sega suhkur pärmiga ja lisa käesoe piim. Lisa sool ja õli. Jahu lisa kahes osas, vahepeal taigent korralikult segades. Pane taigen jahuga ülepuistatud lauale ja sõtku mõni minut. Taigen peab olema mõnusalt pehme ja elastne. Vajadusel lisa jahu.
Pane sõtkutud taigen õlitatud kaussi ja kata toidukilega. Lase taignal kerkida soojas kohas ca 1-1,5 tundi või kuni taignakogus on kahekordistunud.

Taigna kerkimise ajal valmista täidis. Keeda riis ja munad. Haki sibul ja prae võis kuldseks. Haki muna ja sega omavahel riis, sibul ning muna. Lisa toorjuust ja sega ühtlaseks. Maitsesta täidis soola ja pipraga. Täidis peab olema tugeva maitsega, et pärast küpsetamist pirukad maitsetuks ei jääks.

Vormi pirukad. Määri need pealt muna-vee seguga ning raputa peale linaseemneid. Küpseta pirukaid ahjus 200 C juurse ca 15 minutit.





vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Lefse

Seekord oleme jõudnud Norra ja valmistada otsustasin jälle midagi kartulist.Norra kartuli lameleiba ehk Lefse´t. Lefse´t süüakse palju jõulude ajal. Magus variant