Virsiku gelato

Jaga retsepti

Toskaana toidureisi retsept nr. 36

Mõnus jäine maius.

Retsept 4-le


Koostisosad:


3 munakollast

100 g suhkrut

270 g kohvikoort (10% rasva)

150 g vahukoort

400 g suhkruga virsikupüreed

Keeda virsikupüreed, kuni 400 g-st jääb järgi ca 200 g. See on vajalik, et maitseid konsentreerida ja vee osa vähendada

Keskmises kausis sega munakollased ja suhkur, kuni need on korralikult segunenud. Lase kohvikoor potis peaaegu keema ning eemalda pliidilt. Sega pool koorest munaseguga ning siis lisa see segu ülejäänud osale kuumale kohvikoorele. Alanda pliidi kuumust ja kuumuta segu kuni see pakseneb ning katab puulusikat- see võtab aega ca 5 minutit.
Ära lase segul keema tõusta.
Tõsta valmis segu kõrvale ja lisa vahukoor ning virsikupüree. Pane segu külmkappi ja lase sellel seista 7-8 tundi ja siis valmista jäätisemasinaga gelato (vastavalt oma jäätisemasina juhendile).

vaata veel:

AASTA 2019 TOIDUREIS

Lefse

Seekord oleme jõudnud Norra ja valmistada otsustasin jälle midagi kartulist.Norra kartuli lameleiba ehk Lefse´t. Lefse´t süüakse palju jõulude ajal. Magus variant

Eelroad

Kukeseenepirukas

Suvine kukeseene pirukas, mis on mõnusalt maitseküllane ja kergeks kõhutäiteks. Vaja läheb: Tainas: 125 ml piima 13 g värsket pärmi