Retseptid

Koogid

Vaarika-mandlirull

Toskaana toidureisi retsept nr. 32 Mõnus koogiretsept, mis sobib hästi pidupäevaks kui argiõhtusse. Retseptis on rohkelt vaarikaid ja madlilaaste. Ka on lisatud sidrunit. Sidrun ja

Loe edasi...
Magustoidud

Õunad puuris

 Toskaana toiduretsept nr.31 Sügisene retsept, kus saab hästi ära kasutada õunu ja tuua tuppa mõnusat küpsetatud õuna lõhna. See retsept on mõeldud 4-le. Taigna koostisosad:

Loe edasi...
Leib

Kirju peedisai peeditükkidega

Saia tegemine on imelihtne aga sai näeb välja nagu oleksite selle kallal tunde vaeva näinud.  Tuleb valmistada kaks tainast. Esimese taigna koostisosad: 12 g pärmi

Loe edasi...
Eelroad

Kuldsed sibulapirukad

 Kuldsed sibulapirukad, mis maitsevad imehästi soojalt ja koos külma piimaga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375 g jahu +

Loe edasi...
Magustoidud

Mahlased rullsaiad must sõstarde ja toorjuustuglasuuriga. Taigna koostisosad:25 g pärmi1 sl suhkrut250 ml piima1 tl soola50 ml õli375 g jahu + pisut sõtkumiseks Täidis:150 g

Loe edasi...
Köögiviljad

Suvikõrvitsa-porgandi lasanje

 Mõnus kerge köögiviljatoit, mida süües süda ei valuta aga maitseelamusi on kuhjaga.  Sellest kogusest jätkub 3-4 -le.  Vaja läheb: 250 g suvikõrvitsat 150 g porgandit

Loe edasi...
Köögiviljad

Lehtkapsas rosinate ja apelsinikoorega

 Toskaanatoidureisi retsept nr.28 Seekord siis köögiviljatoit, mis sobib serveerida näiteks ahjulõhe juurde. Lehtkapsas jääb mõnusalt krõmps ja rosinad annavad veidi magusust ning apelsinikoor mõnusat tsitruselist

Loe edasi...
Pidusaiad

Kohupiimarullid mustikatega

Imeliselt mahlased kohupiimarullid mustikatega.Mõnusa karamellise maitse annab hele muscovado suhkur ja mahlasuse kohupiimatäidis. Lisaks on tainas hästi pehme ja õhuline, mis lisab veel pehmemat tekstuuri.Taigna

Loe edasi...
Pearoad

Risotto Primavera

Toskaana toidureisi retsept nr. 25 Mõnus värske ja maitsev risootto, mida lihtsalt peab proovima. Retsept on 4-le. Koostisosad: 100 g rohelisi herneid, värsked, puhastatud 500

Loe edasi...
Pirukad

Fiorella punase paprika pirukas

Toskaana toidureisi retsept nr.27 Mõnus pirukas, kuhu on ksutatud rohkelt suviseid köövilju. Maitseb hästi ka neile, kes muidu köögivilju ei armasta. Retsepti jaoks läheb vaja:

Loe edasi...
Pearoad

Pizza Margherita

Toskaana toidureisi 2020 retsept nr.26 Pizza taigen Sellest kogusest saad 2 õhukest 35 cm läbimõõduga pizzat. 1 pakk kuivpärmi 240 ml sooja vett 420 g

Loe edasi...
Koogid

Beseerull rabarberivõidega (curd)

Magus ja mõnusa-kerge hapuka rabarberi noodiga beseerull. Rullile raputatud mooniseemned annavad huvitava välimuse ja mõnusa krõmpsuva konsistentsi. Rabarberivõie (curd) Vaja läheb: 500 g puhastatud ja

Loe edasi...
Koogid

Il Falconiere šokolaadikook

Toskaana toiduretsept nr.24 Mõnus šokolaadine kook pirnidega. Kogus on mõeldud kaheksale: Koostisosad koogile: 125 g võid+ veel pisut ramekninide määrimiseks 100 g suhkrut 2 muna

Loe edasi...
Kana

Kana telliskivi all

Toskaana toidureis nr.23 See on huvitav retsept, kus kana on lõigatud liblikaks ja vajutatud telliskiviga lapikuks.  Kui just telliskivi pole varuks, siis siia sobib iga

Loe edasi...
Kringel

Rabarberi kringel

Uh jälle üks rabarberi retsept. Aga mulle nii väga maitseb rabarber… Seekord siis kringel. Rabarberitäidis: 250 g puhastatud ja tükeldatud rabarberit 150 g suhkrut Lase

Loe edasi...