leib

Koogid

Banaanileib

Üks ütlemata mõnus küpsetis, mida saab nautida noo soojalt kui külmalt. Ka tegemine on väga lihtne ning vähe aega ja vaeva nõudev.   Vaja läheb:

Loe edasi...
Leib

Karaskmuffinid odrahelvestega

Edasiarendus karaskist, mis on tehtud odrajahu asemel hoopis odrahelvestest. Karaskimuffinites on palju seemneid ja mõnusat ricottat.  Lihtne ja imeline amps hommikusöögiks.   Vaja läheb: 1

Loe edasi...
Leib

Focaccia

Focaccia on mõnus, pehme ja värske sai, mis sobib kõikide toitude kõrvale ja ka iseseisva roana. Koostisosad:25 g pärmi300 ml käesooja vett400 g jahu3 sl

Loe edasi...
Leib

Koorikleivad

Pole midagi paremat soojast kodus küpsetatud leivast. Minu koorikleibade retsept. Esmalt tuleb leivataigen hapendada ja selleks võtan: 1 l käesooja vett 2 spl juuretist 500g

Loe edasi...
Leib

Rukkileib

Pole midagi paremat soojast kodus küpsetatud leivast. Minu leiva retsept, mille järgi teen oma leiba. Esmalt tuleb leivataigen hapendada ja selleks võtan: 1 l käesooja

Loe edasi...
Leib

Pannileib peterselliga

Pole midagi paremat soojast pannileivast. Söö niisama või näiteks koos karriga. Koostisosad: 150 g vett 1,25 tl kuivpärmi 1 tl suhkrut 95 g maitsestamata jogurtit

Loe edasi...
Leib

Brioche kuklid

Siin üks mõnus Brioche saia retsept, mis sobib imehästi kuklite ja ka  väikesaiade valmistamiseks. Taigna eripära seisneb taignapõhja ettevalmistamises/keetmises, mis teeb taigna mõnusalt kerkivaks ja

Loe edasi...
Leib

Kirju peedisai peeditükkidega

Saia tegemine on imelihtne aga sai näeb välja nagu oleksite selle kallal tunde vaeva näinud.  Tuleb valmistada kaks tainast. Esimese taigna koostisosad: 12 g pärmi

Loe edasi...
Leib

Traditsionaalne Focaccia (Focaccia Genovese)

Küpsetame traditsionaalset Itaalia lameleiba. Pehme ja õhuline ning eriti maitsev kohe  soojalt peale küpsetamist. Lisandiks pisut värskeid rosmariinilehti ja soolahelbeid ning loomulikult oliivõli.Koostisosad:260 g nisujahu200 g sooja

Loe edasi...
Leib

Carta Di Musica

Üks minu selle suvine lugemiselamus oli Frances Mayes´i raamat “Naised päikesevalguses”See on kaasahaarav raamat kirjeldustega Itaalia looduses, toidust ja sõprusest. Toidu kirjeldused olid lihtsalt nii

Loe edasi...
AASTA 2019 TOIDUREIS

Etioopia lameleib Fatira

Toidureisil oleme jõudnud juba päris kaugele ehk Aafrikasse ja Etioopiasse. Seekord valmistasin tavapärast Etioopia hommikusööki Fatira´d. Tegu on lameleivaga, mida dipitakse mee sisse ja  kõrvale

Loe edasi...
Karaskid

Odrajahukarask maasika-ürdivõiga

Soe karask kaob laualt hämmastava kiirusega 😋 Maasika ürdivõi on katsetus, mis maitses üllatavalt mõnusalt.  Maasika-ürdivõi 150 g võid (toasoe) suurem punt siledalehelist peterselli ja

Loe edasi...
Haputaigen

Haputaigen (sour dough)

  Minu esimesed katsetused haputaignaga (sourdough). Retsept on pärit Angeelika Kang Osula retsepti raamatust “Ahjusoe”. Aitäh Angeelika toreda ja õpetliku koolituse eest ning emajuuretise eest Sai ise

Loe edasi...
Leib

Ruffinid

  „Ruffinid“ ehk rukkijahust muffinid kuivatatud mustade ploomidega. Serveerimiseks sobib ülihästi munavõi ———————————————————————————– 1 muna 100 g toiduõli 100 g hapukoort 200 g traditsioonilist kohupiima

Loe edasi...
Karaskid

Kohupiimakarask

  Üks minu ammustest retseptidest, mida olen mitmeid aastaid küpsetanud ja alati maitseb hästi. Viimasel ajal on karaski küpsetamine pisut unarusse jäänud aga seda suurem

Loe edasi...