Focaccia

Jaga retsepti

Focaccia on mõnus, pehme ja värske sai, mis sobib kõikide toitude kõrvale ja ka iseseisva roana.


Koostisosad:
25 g pärmi
300 ml käesooja vett
400 g jahu
3 sl oliivõli

0.75 tl soola
1 tl soolahelbeid

Kaunistuseks: 
erinevaid ürte vastavallt oma soovile

viilutatud oliive
päikesekuivatatud tomateid õlis


Sega kausis pärm ja vesi ning õli. Lisa jahu ja sool ning sega taignaks. Tõsta taigen jahuga kaetud lauale ning sõtku tainast ca 10 minutit. Lisa vajadusel jahu. Tainas peab olema sile ja elastne.
Õlita suur kauss, pane taigen kaussi nii, et see oleks igalt poolt õli kaetud ning kata toidukilega.  Lase taignal kerkida 1 tund soojas kohas. Suru kerkinud tainas alla ja laota tainas ca 20*30 cm suurusele õlitatud ahjuplaadile. Keera taigen kohe teisipidi, et taigna mõlemad pooled oleksid õlised. 
Vajuta taignasse sõrmeotstega augud. Raputa peale soolahelbed ning  kaunista vastavalt oma soovile. Kata uuesti ja lase soojas kohas kerkida 20 minutit

Kuumuta ahi 200 C juurde.

Küpseta 20-30 minutit ning lase pisut jahtuda enne serveerimist.



vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest

Eelroad

Kanamaksa pasteet pohlatarretisega.

Värviline kanamaksapasteet, mis sobib hästi pidulauale. Kaunistuseks ja maitseks on pasteedile lisatud pohlatarretis. Pasteedi jaoks läheb vaja: 800 g kanamaksa