Maisileib (Mealie bread with blackened chilies) Zambiast

Jaga retsepti


Zambia maisileib on eriliselt hõrk, kuna see on valmistatud maisiteradest mitte maisijahust. Maisi nimetusena  Zambias kasutatakse sõna “Mealie”. See “Mealie” leib on väga mahlane ja maitseb imehästi. Zambia maisileiva eripäraks on see, et lisatakse kõrvetatud tšillit. Kui soovid tugevama maitsega leiba siis kasuta ka teravama maitsega tšillikaunu.

Retsepti leidsin siit:
http://globaltableadventure.com/recipe/recipe-mealie-bread-with-blackened-chilies/

Koostisosad:
450 g konservmaisiteri, nõrutatud
4 M suuruses muna
80 g sulatatud võid
260 g jahu
4 tl küpsetuspulbrit
2 sl suhkrut
0,75 tl soola

pool kõrvetatud ja hakitud tšillikauna

Kõrveta tsillikauna leegi kohal või pannil. Kaun peavad olema üleni must ja kõrbenud. Jäta kaun jahtuma ning hiljem koori ja haki peeneks (eemalda seemned).

Kuumuta ahi 180 C- ni.

Tõsta kõrvale 140 g maisiteri.

Lisa blenderisse ülejäänud maisiterad, munad ja sulatatud või ning blenderda. Lõpuks lisa kõrvale tõstetud maisiterad ning blenderda veel korraks. Jälgi, et sa ei lõhuks maisiteri täielikult (st. peavad jääma suuremad tükid). Teises kausis sega jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega kokku maisisegu, jahusegu ja tükeldatud tšillikaunad.

Määri leivavorm võiga ja pane tainas vormi. Küpseta ahjus 45-50 minutit.

Serveeri soojalt soolavõi ja jääkülma piimaga.


vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest on kujunenud minu lemmikretseptid ja

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad sõstrad.  Tordipõhja koostisosad: 120 g

#mymumisthebestcookever