Banaanileib
Üks ütlemata mõnus küpsetis, mida saab nautida noo soojalt kui külmalt. Ka tegemine on väga lihtne ning vähe aega ja vaeva nõudev. Vaja läheb:
Üks ütlemata mõnus küpsetis, mida saab nautida noo soojalt kui külmalt. Ka tegemine on väga lihtne ning vähe aega ja vaeva nõudev. Vaja läheb:
Edasiarendus karaskist, mis on tehtud odrajahu asemel hoopis odrahelvestest. Karaskimuffinites on palju seemneid ja mõnusat ricottat. Lihtne ja imeline amps hommikusöögiks. Vaja läheb: 1
Mõnus ja lihtne Ciabatta retsept. Ciabatta taigna retsept on pärit: https://evakook.blogspot.com/2019/02/ciabatta-ilma-sotkumata-tainast.html Ajaliselt võtab küll kaua aega aga tööd ning vaeva ei nõua. Vastutasuks saad mõnusa
Odrajahukarask, millele annavad mahlasust riivitud kõrvits ja kergelt krõmpsuva struktuuri kõrvitsaseemned. Kuivatatud jõhvikad lisavad mõnusa kergelt magusa maitsenüansi. Kogus 6-le Valmistamiseaeg ca 50 minutit
Üks ütlemata mõnus suvine snäkk. Pehme leib ja suitsujuustumääre ning magusad kirsstomatid. Tegu on traditsioonilise rasvas küpsetatud Ungari leiva Langos´ega. Leiva jaoks läheb vaja: 25
Focaccia on mõnus, pehme ja värske sai, mis sobib kõikide toitude kõrvale ja ka iseseisva roana. Koostisosad:25 g pärmi300 ml käesooja vett400 g jahu3 sl
Pole midagi paremat soojast kodus küpsetatud leivast. Minu koorikleibade retsept. Esmalt tuleb leivataigen hapendada ja selleks võtan: 1 l käesooja vett 2 spl juuretist 500g
Pole midagi paremat soojast kodus küpsetatud leivast. Minu leiva retsept, mille järgi teen oma leiba. Esmalt tuleb leivataigen hapendada ja selleks võtan: 1 l käesooja
Pole midagi paremat soojast pannileivast. Söö niisama või näiteks koos karriga. Koostisosad: 150 g vett 1,25 tl kuivpärmi 1 tl suhkrut 95 g maitsestamata jogurtit
Siin üks mõnus Brioche saia retsept, mis sobib imehästi kuklite ja ka väikesaiade valmistamiseks. Taigna eripära seisneb taignapõhja ettevalmistamises/keetmises, mis teeb taigna mõnusalt kerkivaks ja
Saia tegemine on imelihtne aga sai näeb välja nagu oleksite selle kallal tunde vaeva näinud. Tuleb valmistada kaks tainast. Esimese taigna koostisosad: 12 g pärmi
Küpsetame traditsionaalset Itaalia lameleiba. Pehme ja õhuline ning eriti maitsev kohe soojalt peale küpsetamist. Lisandiks pisut värskeid rosmariinilehti ja soolahelbeid ning loomulikult oliivõli.Koostisosad:260 g nisujahu200 g sooja
Üks minu selle suvine lugemiselamus oli Frances Mayes´i raamat “Naised päikesevalguses”See on kaasahaarav raamat kirjeldustega Itaalia looduses, toidust ja sõprusest. Toidu kirjeldused olid lihtsalt nii
Toidureisil oleme jõudnud juba päris kaugele ehk Aafrikasse ja Etioopiasse. Seekord valmistasin tavapärast Etioopia hommikusööki Fatira´d. Tegu on lameleivaga, mida dipitakse mee sisse ja kõrvale
Zambia maisileib on eriliselt hõrk, kuna see on valmistatud maisiteradest mitte maisijahust. Maisi nimetusena Zambias kasutatakse sõna “Mealie”. See “Mealie” leib on väga mahlane ja
In English Mõnus mahlane banaanileib. Koostisosad: 2 muna 90 g toiduõli 115 g mett 120 g Valio PROfeel banaani proteiinijogurtijooki 1 tl vanilliekstrakti 200 g purustatud
Soe karask kaob laualt hämmastava kiirusega 😋 Maasika ürdivõi on katsetus, mis maitses üllatavalt mõnusalt. Maasika-ürdivõi 150 g võid (toasoe) suurem punt siledalehelist peterselli ja
Minu esimesed katsetused haputaignaga (sourdough). Retsept on pärit Angeelika Kang Osula retsepti raamatust “Ahjusoe”. Aitäh Angeelika toreda ja õpetliku koolituse eest ning emajuuretise eest Sai ise
„Ruffinid“ ehk rukkijahust muffinid kuivatatud mustade ploomidega. Serveerimiseks sobib ülihästi munavõi ———————————————————————————– 1 muna 100 g toiduõli 100 g hapukoort 200 g traditsioonilist kohupiima
Üks minu ammustest retseptidest, mida olen mitmeid aastaid küpsetanud ja alati maitseb hästi. Viimasel ajal on karaski küpsetamine pisut unarusse jäänud aga seda suurem