Toidureis 2019 on lõppenud
Toidureis 2019 on lõppenud, mis on tegelikult päris kurb. Samas uued väljakutsed ootavad ja põnev idee järgmiseks aastaks on juba valmis. 😊Toidureisil läbisime 35 maad
Toidureis 2019 on lõppenud, mis on tegelikult päris kurb. Samas uued väljakutsed ootavad ja põnev idee järgmiseks aastaks on juba valmis. 😊Toidureisil läbisime 35 maad
Toidureis 2019 on jõudnud koju – talvisele Eestimaale.Selleks puhuks olen kokku pannud kolmekäigulise menüü, mis on valmistatud Eestis kasvanud ja kasvatatud koostiososadest. Eesti toit on hea
Toidureis 2019 on jõudnud koju – talvisele Eestimaale.Selleks puhuks olen kokku pannud kolmekäigulise menüü, mis on valmistatud Eestis kasvanud ja kasvatatud koostiososadest. Eesti toit on hea
Toidureis 2019 on jõudnud koju – talvisele Eestimaale.Selleks puhuks olen kokku pannud kolmekäigulise menüü, mis on valmistatud Eestis kasvanud ja kasvatatud koostiososadest. Eesti toit on hea
Toidureis on jõudnud Lätti ja tänaseks retseptiks on Sklandrausis, mis on üks traditsionaalsematest retseptidest Läti köögis. Tegemist on köögiviljapirukaga. Pirutaigen on valmistatud rukkijahust ja täidetud kartuli-
Toidureis on Leedus ja täna me valmistame Kugelist, mis onahjus küpsetatud kartulivorm sibula, singi ja rõõsa koorega. Maitseb hästi ja samas on nii lihtne valmistada.
Toidureis on jõudnud Valgevenesse ja retseptiks on kartuli pyzy ehk kartulikotletid hakkliha täidisega. Retsepti idee on pärit siit ja olen teinud restepti ka väikesed muudatused:
Pасстегаи- see on roog Vene köögist.Tegelikult on need avatud pirukad, mida saab täita liha, köögiviljade, kala jne. täidistega.Avatud pirukas jätab võimaluse lisada otse täidisesse puljongit
Toidureis on jõudnud Ukrainasse. Täna valmistame vareenikuid.Vareenikud on väga populaarne toit, mis valmistatakse keedetud taignast erinevate täidistega nagu, liha, seened, hapukapsas, marjad, juust jne.Vareenikud, mis
Toidureis on jõudnud Kasahstani. Chak-chak on praegu üks kõige populaarsematest magusatest snäkkidest Kasahstanis ja seda on võimalik ka kauplustest osta.. Lihtne tainas on enam-vähem alati
Seekordselt on Toidureis 2019 jõudnud Mongooliasse ja valmistame traditsionaalseid Mongoolia küpsetisi, mida Mongoolias süüakse tee ja piimaga ning kastetakse mee või suhkru sisse. Ka või
Toidureis 2019 on jõudnud Hiina ja tänaseks retseptiks on Char Siu Bao.Need on aurutatud kuklid, mis on täidetud Hiina BBQ sealihaga.BBQ liha retsept pärineb sellelt
Seest mahlased, krõbedad ja pruunid väljastpoolt. Need on Jaapani pannil praetud pelmeenid ehk Gyoza, mida ma valmistan Toidureisi 2019 Jaapani peatusel. Valmistamiseks kasutasin neid retsepte
Toidureis 2019 on jõudnud Filippiinidele ja me valmistame Lechon Kawali ehk krõbedat -friteeritud seakülge Filippiini moodi. See on nii krõbe ja maitseb lihtsalt imehästi.Retsepti idee on
Oleme oma Toidureisiga jõudnud Paapua Uus Guineasse.Seekord valmistame küpsetatud bataati (maguskartulit või kaukau´d) kookoskreemiga.Retsept on pärit siit lehelt:https://www.196flavors.com/papua-new-guinea-coconut-kau-kau/Sellest kogusest saad 4 portsjonit.Koostisosad:2 bataati (Kaukau)4 sl
Toidureis 2019 on lõpuks Austraalias ja kuna seal on populaarsed pirukad, siis otsustasin samuti valmistada seda mõnusat ja isuäratavat rooga.Retsepti idee on pärit sellelt lehelt:https://adorefoods.com/traditional-australian-meat-pie-recipe/Aga
Todireis on jõudnud Indoneesiasse ja ma mõtlesin pikka aega mida valmistada. Mie Goreng ehk Indonesia stiilis nuudleid on kerge valmistada ja need näevad välja väga
Väike ülevaade, kuhu oleme oma Toidureisiga jõudnud ja millised riigid on meid ees ootamas. 😊
Toidureis on jõudnud Taisse. Tai toit on üsna tuttav ka meile, kuna palju eestlased on Taid külastanud. Siin on retsept lihtsa Khao Soi valmistamiseks, mis
Toidureis on jõudnud Indiasse ja me valmistame India võikana ja paneeri.Retsepti idee on pärit siit:https://www.recipegirl.com/indian-butter-chicken-recipe/Ja paneeri retsept siit:https://healthynibblesandbits.com/how-to-make-paneer/Koostisosad:Kanale70 g vahukoort2 spl sidrunimahla1 tl jahvatatud kurkumit1 tl
Toidureisil on selle nädala sihtkohaks Pakistan. küpsetame traditsioonalseid Pakistani küpsetisiJaleb´id, mis on fritüüritud ja siirupiga immutatud.Väga magusad aga huvitavad. Safran annab küpsetistele ilusa kollase värvi
Toidureisi teekond on jõudnud Omaani ja see on meie viimane peatus Aafrikas, Jätkame juba Aasias.Selle toidu valmistamisene võtab pisut rohkem aega aga samas on maitsetest
Toidureisil küpsetame Jeemeni meekooki. Õhukesed lehelised kihid ja mõnus mesine maitse. Koogi valmistamine võtab aega- eriti just õhukeste lehtede rulliminie ja kihiti vormi asetamine. Kui
Samosa´d või sambuus´id nagu neid Somaalias kutsutakse on kolmnurksed liha ja vürtsidega täidetud küpsetised. Tavaliselt tehakse neid pärastlõunase tee (asariya) juurde.Retsept pärineb siit: http://www.somalikitchen.com/samosa.html/ https://www.youtube.com/watch?v=XQcsn_x93HU
Toidureisil oleme jõudnud juba päris kaugele ehk Aafrikasse ja Etioopiasse. Seekord valmistasin tavapärast Etioopia hommikusööki Fatira´d. Tegu on lameleivaga, mida dipitakse mee sisse ja kõrvale
Toidureis 2019 on jõudnud Keeniasse ja me valmistame ühe tõeliselt suure ja isuäratava burgeri. Ja seda Keenipäraselt koos Masala friikartulitega. Retsepti leidsin siit:http://burgershereandthere.com/2014/01/21/kenyan-burger-recipe/Ja nagu alati minule
Zambia maisileib on eriliselt hõrk, kuna see on valmistatud maisiteradest mitte maisijahust. Maisi nimetusena Zambias kasutatakse sõna “Mealie”. See “Mealie” leib on väga mahlane ja
Angola on olnud Portugali koloonia kuni 1975.aastani, kuni iseseisvuse saavutamiseni. Tänu sellele on Angoola köögi road mõjutatud suures osas Portugalist ja sealt imporditud toiduainetest.Pühapäevad on
Üks traditsioonilisem ja Brasiilia kööki iseloomustav toit on friteeritud suupiste, mis on valmistatud silmubade jahust ja pärit Bahia osariigist. Täidisena on originaalis kasutatud krevettidest ja pähklitest
Torta de Tres Leches ehk Kolme Piima Kook on populaarne magustoit Colombias ning Ladina-Ameerikas. See kook on oma nime saanud tänu oma koostisosadele- nimelt kasutatakse
Tere hommikust Panama moodi!Järjekordne peatus Toidureisil on viinud meid Panamale. Valmistasin Tortillas Asadas´t ehk Panama grillitud maisitortillasid. Enamasti serveeritakse neid Panamas hommikusöögiks koos grillitud vorstikestega.
Selle nädala peatuspaik on Kuuba ja valmistan põnevat rooga mille nimeks on Pernil Relleno con Moros y Christianos. Lähemal selgitades on tegu marineeritud ja mustade
Sellel nädalal oleme jõudnud Ameerikasse ja mõtlesin päris kaua, mida valmistada. Ameerika on suur ning erinevate kultuuride ja nende traditsiooniliste toitude poolest rikas. Samas on üks
Quebec´i Kanadas võib pidada paigaks kus Poutine alguse sai. See on kooslus friikartulitest, kastmest ja värskest krõmspuvast juustust (valmitamata juustuterast). See on mugavustoit, mis Kanadast
Seekord oleme Gröönimaal ja teeme ühe tüüpilise magusa saia või koogi mida Gröönimaa elanikud pakuvad Kaffemik´il.Kaffemik´i ideeks on kutsuda sõbrad ja perekonnaliikmed “kohvile ja koogile”.
Seekord oleme jõudnud Islandile ja teen toitu kalast.Plokkfiskur on Islandil traditsiooniline toit, mis põhimõtteliselt kujutab endast kalahautist valgest kalast ja mida valmistatakse tihti tavatoiduna argiõhtutel.Retsepte
Seekord oleme jõudnud Norra ja valmistada otsustasin jälle midagi kartulist.Norra kartuli lameleiba ehk Lefse´t. Lefse´t süüakse palju jõulude ajal. Magus variant on või, suhkru ja kaneeliga.
Seekordne peatuspaik meie reisil on Rootsi ja me valmistame Rootsi kartulipannkooke, mida kutsutakse nimega Raggmunk. Raggmunk on üks tavalisematest Rootsi toitudest, mida serveeritakse lõunaks või
Esimene peatus meie reisil on Soome.Soomet tutvustavaks retseptiks valisin Karjalanpaisti. Traditsionaalselt on tegu vasika- ja sealihast valmistatud pajaroaga, mis on hautatud madalal temperatuuril ning pikka
Meile kõigile meeldib reisida! 2019. aastal kutsun Teid ümbermaailmareisile. 😊Seekord ei reisi me meritsi, õhus ega ka maismaad pidi. Eesmärk on olla kodus köögis ja