Retsept aastast 1864. Supp rohhilistest ernedest

Jaga retsepti

Retsept aastast 1864. Supp rohhilistest ernedest

Kaks toopi rohhilissed erned sawad peotud ja pestud, pehme vee sees kedetud moosiks ja siis ühe turslaki läbbi lödut ja buljongiga läbbi kedetud. Senna jurde antaks pissokesseks tükkideks leikatud woi sees röstitud nisso leiba. Ka nairid, porkanid ja kartuhwlid woib selle wiisi peal walmistud sada.

 

Retsept on kahele sööjale

Koostisosad:

400 g külmutatud rohelisi herneid

250- 300 ml köögiviljapuljongit

20 g võid

Maitsestamiseks soola (soovi korral)

Serveerimiseks:

50 g saia

50 g võid

Maitserohelist (peterselli)

 

Pane potti herned ja 250 ml köögiviljapuljongit. Keeda herned pehmeks ja purusta saumikseriga püreeks. Suru saadud mass läbi tiheda sõela, et saada ühtlane püree. Pane saadud püree potti ja lisa puljongit, kui soovide vedelamat suppi. Lisa supile 20 g võid ja lase sellel sulada, sega supp ühtlaseks. Maitsesta soovi korral soolaga.

Lõika saial koorikud ära ja tükelda sai kuubikuteks. Rösti neid võis, kuni need on mõnusalt pruunikad.

Serveeri suppi koos röstitud saiakuubikutega ja maitserohelisega.

 

 

vaata veel:

Coop

Leiva-pähklitort mustade sõstardega

Mõnus tort Eesti pidupäevaks. Tort sisaldab  rukkileiba ja sarapuupähkleid. Kreemiks mõnus kreemjas toorjuust ja veidi vahukoort ning lisaks ka mustad