Suvine arbuusijook

Jaga retsepti

Värskendav suvine arbuusijook piparmündi ja laimiga. Ideaalne jahutav jook kuuma suvepäeva. Serveeri jooki pokaalidest ja soovi korral lisa ka jääd.

Retsept kahele

Vaja läheb:

300 g arbuusi, puhastatud ja väiksemateks tükkideks lõigatud

Laimimahla, maitse järgi

50 g vett

25 g suhkrut

Piparmündi lehti

 

Keeda siirup veest ja suhkrust. Lisa piparmündi lehed kuuma siirupisse ja lase mündimaitsel siirupisse imenduda, kuni siirup jahtub. Eemalda piparmündi lehed siirupist. Puhasta arbuusi viljaliha seemnetest ning pane blenderisse ja püreesta ühtlaseks. Kurna saadud segu  läbi sõela ja lisa arbuusimahlale siirup. Maitsesta jook laimimahlaga.

Serveri külmalt.

 

 

vaata veel:

Eelroad

Pesto röstitud tomatitega

Pesto koostisosad: 400 g kirsstomateid, pooleks lõigatud 30 g oliivõli+ 2 sl tomatite röstimiseks 2 suurt küüslauguküünt väike peotäis lehtpeterselli

Eelroad

Focaccia ja pesto

Toskaana toidureis nr.19 Seekord siis saia lainel. Focaaccia on lihtne valmistada ja see meeldib kõigile. Seekordne retsepti versioon karamelliseeritud sibulatega.