Limoncello

Jaga retsepti

Limoncello on üks mõnus sidruniline jook, mida kangesti tahtsin proovida ise teha. Internetist sain retsepti abi ja tegin mõningad mööndused retseptis ning lõpuks sai ta nüüd selline. 

Koostisosad:

3 suurt sidrunit

0,5 l viina

200 g suhkrut

50 g sidrunimahla

100 g vett


Pese kolm suurt sidrunit ja koori need juurvilja koorimisenoaga. Vaata, et lõikaksid eriti õhukesed koored, et koorte külge ei jääks valget koore all olevat kihti. Pane koored koos viinaga suletavasse nõusse ja sulge see korralikult. Aseta nõu pidemasse kappi laagerduma kolmeks nädalaks.

Kolme nädala möödudes keeda siirup sidrunimahlast, suhkrust ja veest. Keeda siirupit keskmisel kuumusel senikaua kuni suhkur on sulanud ja siirup õige pisut paksenenud. Lase siirupil jahtuda toatemperatuurile ja kalla see viinale-sidrunikoortele. Sulge nõu uuesti õhukindlalt ning aseta pimedasse kappi laagerduma üheks nädalaks.

Nädala möödudes võta nõu ja kurna selle sisu läbi tiheda riide ning villi saadud jook säilituspudelisse. Säilita Limoncellot külmkapis ja serveeri seda jooki samuti külmalt.


Terviseks!

vaata veel:

Eelroad

Baklažaani involtini

Toskaana toiduretsept nr. 38 Ongi käes aasta lõpp ja olen jõudnud Toskaana toidureisi viimase retseptini. On olnud põnevaid roogi, millest