Seekord olen jäätiselainel. Tegin kaks vanillijäätise põhja. Ühele neist lisasin röstitud metsapähkli pralineed ja teisele digestive küpsiste puru ning isetehtud soolakaramelli. Lisandid lisasin segudele
Ma pole kunagi varem kookosejahu kasutanud aga tahtsin proovida, kuna mulle kookose maitse meeldib. Esimeseks katsetuseks võtsin ette muffinid. Lisasin külmkuivatatud vaarikaid, mis annavad
Tuli mõte teha ekleere ja proovida neid küpsetada ainult rukkijahust. Rukis on üks minu lemmiktoorainetest ükskõik mis kujul, kas jahu või helbed. Osadele ekleeritele
Makroonide retsept on pärit siit.😊 Retsepti muutsin pisut- jätsin ära vanilli ja lisasin roosat toiduvärvi, et oleks sõbrapäevale kohane. Ja siis veel need armsad südamed… https://tutti-dolci.com/…/vanilla-bean-macarons-with-raspb…/
Sõbrad tulid külla 🙂 SIDRUNIVÕIE (LEMON CURD) 135 g suhkur 1 tl maisitärklis 120 g sidrunimahl 2 tk L muna 2 tk L munakollast 85
Retseptikogused ca 6-8-le sööjale. Pasta: 6 muna 300 -500 g durumnisujahu Taigna valmistamine Segada köögikombainis taigaks 300g jahu ja 6 muna. Vajadusel lisa jahu.
Nostalgiline magustoit- särtsu andmiseks keetsin kisselli apelsinmahlast ja lisasin tähtaniisi. Kissell 0,5 l apelsinimahla 0,5 l vett 0,5 dl suhkrut 150 g kuivatatud aprikoose 75
Järgmine katsetus vastlakuklitest, millele lisasin sidrunivõiet (lemon curdi). See sobib hästi neile, kes armastavad sidruni maitset ja tahavad vastlakuklist leida väikest hapukat nüanssi 🙂
Kui küpsetada midagi kuhu on vaja ainult munakollaseid jäävad ju munavalged järgi. Ja ka neist oleks midagi mõistlik küpsetada. Siin on üks lihtne kohvi-beseeküpsiste
Esmaspäeva õhtusse sobib põneva maitse ja ilmega küpsetis. Tegu on pärmitaignast tehtud küpsetisega, kuhu on lisatud värviks spinatit ja maitseks kakaod. Küpsetise välimus on
Tänaseks retseptiks mõnusasse laupäevaõhtusse on “õige magus” tort. Kaunistamisega nägin pisut rohkem vaeva aga see kõik tasus ennast ära. Öeldakse ju, et esmalt süüakse
„Ruffinid“ ehk rukkijahust muffinid kuivatatud mustade ploomidega. Serveerimiseks sobib ülihästi munavõi ———————————————————————————– 1 muna 100 g toiduõli 100 g hapukoort 200 g traditsioonilist kohupiima
Täna õhtuks midagi Itaalia köögist. Pole küll väga kiire õhtusöök aga väike ajakulu tasub ennast ära. 🙂 Maitsed on mõnusad. Retseptikogused ca 6-8-le sööjale. Pasta: 6
Tänaseks retseptiks on midagi aastate tagant. Kust retsept pärit on ei teagi. Mäletan, et kui olin laps siis meie kodus küpsetati tihti neid küpsiseid. Ilmselt
In English Üks mõnus tort, mis sobib hästi kui soovid sõpradele midagi maitsvat pakkuda 🙂 Tordipõhi250g digestive küpsiseid100 g võid100 g vaarika moosi1 tl želatiini Vaarika-mousse600
Üks minu ammustest retseptidest, mida olen mitmeid aastaid küpsetanud ja alati maitseb hästi. Viimasel ajal on karaski küpsetamine pisut unarusse jäänud aga seda suurem
Vastlad on tulekul ja üha enam isutab mõnusalt vahukooreste kuklite järele. Siin on minu versioon kuklitest ja muidugi väikese vimkaga… Soolakaramell lisab soolakat maitset
Pühapäeva õhtusse sobivad mõnusalt pehmed ja rosinatega kohupiimakorbid. Rosinaid on muidugi niipalju, et ei peaks neid noaotsaga taga ajama 🙂 Tainas 700 g jahu 50
Minu retsept „Eesti Parima Pagari“ üheksandast saatest, milles oli eesmärgiks pakkuda midagi Eesti Vabariigi 100 – nda sünnipäeva banketile/pidulauale. Minu arvates oleksid sellised väikesed pirukad
See retsept on õhukeste krõbedate vahvlite küpsetamiseks. Need vahvlid oleks peaaegu tavalised- kui seda kardemoni maitset ei oleks……….. Maitsevad imeliselt😊 3 muna 150 ml suhkrut
5 g kuivpärmi 100 ml vahukoort 100 ml vett 2 spl suhkrut 0,25 tl soola 1 muna 2 spl toiduõli 200 g kodujuustu 250 ml
Üks lihtne ja uskumatult maitsev pastaroog esmaspäeva õhtusse:) 300 g spagette 2 sl oliivõli 100 g võid 6 suuremat küüslaugu küünt 3 sl magusat tšilli
Tänasesse külma ja kargesse talvepäeva sobib üks mõnus ja magus tordiretsept. Tordi küljed Mustripasta jaoks läheb vaja: 30 g suhkrut 20 g nisujahu 1 munavalge
See retsept meie peres on väga menukaks osutunud ja sobib just hästi külmadesse ning pimedatesse talveõhtutesse. Valmistada on seda imelihtne. Koostisosad: Purukate 3 dl rukkihelbeid
Siin minu retsept „Eesti Parima Pagari“ seitsmendast saatest „Pöörased Pagarid“. Fotod: Stanislav Moshkov Tainas 700 g jahu 50 g suhkrut 1 tl soola 230 ml
Jälle midagi Jamie Oliveri retsepti varamust https://www.jamieoliver.com/…/chocolate-rec…/chocolate-pots/ Sobib ideaalselt kõigile šokolaadi armastajate. Šokolaad ja mandariinisiirup sobivad kokku ideaalselt ja magustoit maitseb taevalikult 😋
Jamie Oliver, Osso Buco ja slow cooker. Mis neid kolme ühendab? Vastus lihtne- pühapäevane õhtusöök 😀 Näpsasin Jamie Oliveri lehelt https://www.jamieoliver.com/…/member-rec…/recipe-detail/995/ Osso Buco retsepti, tuunisin pisut
Leidsin internetist põneva retsepti. Kohe tekkis isu katsetada. Selle nimetus on “Cronut” , mis oma olemuselt on croissanti ja donuti hübriid. Idee autoriks on Dominique
Lisan fännide tungival nõudmisel 😉ka oma lehele Eesti Parima Pudrumeistri 2017 pudru retsepti. Pudru saamislugu: Kasutasin pudru valmistamiseks ainult tuttavaid- tuntud koostisosi: rukist, porgandit ja