
Kuklid sidrunivõide ja sidrunimaitselise vahukoorega
Järgmine katsetus vastlakuklitest, millele lisasin sidrunivõiet (lemon curdi). See sobib hästi neile, kes armastavad sidruni maitset ja tahavad vastlakuklist leida väikest hapukat nüanssi 🙂
Järgmine katsetus vastlakuklitest, millele lisasin sidrunivõiet (lemon curdi). See sobib hästi neile, kes armastavad sidruni maitset ja tahavad vastlakuklist leida väikest hapukat nüanssi 🙂
Kui küpsetada midagi kuhu on vaja ainult munakollaseid jäävad ju munavalged järgi. Ja ka neist oleks midagi mõistlik küpsetada. Siin on üks lihtne kohvi-beseeküpsiste
Esmaspäeva õhtusse sobib põneva maitse ja ilmega küpsetis. Tegu on pärmitaignast tehtud küpsetisega, kuhu on lisatud värviks spinatit ja maitseks kakaod. Küpsetise välimus on
Tänaseks retseptiks mõnusasse laupäevaõhtusse on “õige magus” tort. Kaunistamisega nägin pisut rohkem vaeva aga see kõik tasus ennast ära. Öeldakse ju, et esmalt süüakse
„Ruffinid“ ehk rukkijahust muffinid kuivatatud mustade ploomidega. Serveerimiseks sobib ülihästi munavõi ———————————————————————————– 1 muna 100 g toiduõli 100 g hapukoort 200 g traditsioonilist kohupiima
Täna õhtuks midagi Itaalia köögist. Pole küll väga kiire õhtusöök aga väike ajakulu tasub ennast ära. 🙂 Maitsed on mõnusad. Retseptikogused ca 6-8-le sööjale. Pasta: 6
Tänaseks retseptiks on midagi aastate tagant. Kust retsept pärit on ei teagi. Mäletan, et kui olin laps siis meie kodus küpsetati tihti neid küpsiseid. Ilmselt
In English Üks mõnus tort, mis sobib hästi kui soovid sõpradele midagi maitsvat pakkuda 🙂 Tordipõhi250g digestive küpsiseid100 g võid100 g vaarika moosi1 tl želatiini Vaarika-mousse600
Üks minu ammustest retseptidest, mida olen mitmeid aastaid küpsetanud ja alati maitseb hästi. Viimasel ajal on karaski küpsetamine pisut unarusse jäänud aga seda suurem
Vastlad on tulekul ja üha enam isutab mõnusalt vahukooreste kuklite järele. Siin on minu versioon kuklitest ja muidugi väikese vimkaga… Soolakaramell lisab soolakat maitset
Pühapäeva õhtusse sobivad mõnusalt pehmed ja rosinatega kohupiimakorbid. Rosinaid on muidugi niipalju, et ei peaks neid noaotsaga taga ajama 🙂 Tainas 700 g jahu 50
Minu retsept „Eesti Parima Pagari“ üheksandast saatest, milles oli eesmärgiks pakkuda midagi Eesti Vabariigi 100 – nda sünnipäeva banketile/pidulauale. Minu arvates oleksid sellised väikesed pirukad
See retsept on õhukeste krõbedate vahvlite küpsetamiseks. Need vahvlid oleks peaaegu tavalised- kui seda kardemoni maitset ei oleks……….. Maitsevad imeliselt😊 3 muna 150 ml suhkrut
5 g kuivpärmi 100 ml vahukoort 100 ml vett 2 spl suhkrut 0,25 tl soola 1 muna 2 spl toiduõli 200 g kodujuustu 250 ml
Üks lihtne ja uskumatult maitsev pastaroog esmaspäeva õhtusse:) 300 g spagette 2 sl oliivõli 100 g võid 6 suuremat küüslaugu küünt 3 sl magusat tšilli
Tänasesse külma ja kargesse talvepäeva sobib üks mõnus ja magus tordiretsept. Tordi küljed Mustripasta jaoks läheb vaja: 30 g suhkrut 20 g nisujahu 1 munavalge
See retsept meie peres on väga menukaks osutunud ja sobib just hästi külmadesse ning pimedatesse talveõhtutesse. Valmistada on seda imelihtne. Koostisosad: Purukate 3 dl rukkihelbeid
Siin minu retsept „Eesti Parima Pagari“ seitsmendast saatest „Pöörased Pagarid“. Fotod: Stanislav Moshkov Tainas 700 g jahu 50 g suhkrut 1 tl soola 230 ml
Jälle midagi Jamie Oliveri retsepti varamust https://www.jamieoliver.com/…/chocolate-rec…/chocolate-pots/ Sobib ideaalselt kõigile šokolaadi armastajate. Šokolaad ja mandariinisiirup sobivad kokku ideaalselt ja magustoit maitseb taevalikult 😋
Jamie Oliver, Osso Buco ja slow cooker. Mis neid kolme ühendab? Vastus lihtne- pühapäevane õhtusöök 😀 Näpsasin Jamie Oliveri lehelt https://www.jamieoliver.com/…/member-rec…/recipe-detail/995/ Osso Buco retsepti, tuunisin pisut
Leidsin internetist põneva retsepti. Kohe tekkis isu katsetada. Selle nimetus on “Cronut” , mis oma olemuselt on croissanti ja donuti hübriid. Idee autoriks on Dominique
Lisan fännide tungival nõudmisel 😉ka oma lehele Eesti Parima Pudrumeistri 2017 pudru retsepti. Pudru saamislugu: Kasutasin pudru valmistamiseks ainult tuttavaid- tuntud koostisosi: rukist, porgandit ja
Eile valmistasin “cruffineid”. Retsepti piilusin siit 😊 https://niftyrecipe.com/recipe-6-cruffin.html “Cruffin” on segu croissantist ja muffinist. Väike erinevus algse retseptiga siiski on. Tegin kahe erineva maitsega “cruffineid”
Seekord ühendasin kaks meeldivat tegevust: lugemine ja küpsetamine:) Mulle on kogu aeg meeldinud lugeda kriminaalromaane ja seekord leidsin ühe eriti põneva, millesse on kirja pandud
Selle aasta lõpetame millegi soolasega, sest maitsemeeled vajavad vaheldust! Aitäh Päkapikkudele, kes tõid vajalikud “agregaadid” Sous Vide meetodil kokkamiseks. Siin esimene katsetus. Koostisosad: 2 broilerifileed
Jagan oma tordi retsepti, mis tehtud “Eesti Parima Pagari” kuuendas saates. Arvati,et läksin piparmündikommidega pisut hullama . Kui suvi kätte kätte jõuab ja värsked maasikad
Pärmitaignast küpsetis, mille vahel on riivitud martsipan ja pohla kaste. Taigna koostisosad: 700 g nisujahu 100 g suhkrut 1 tl soola 230 ml piima
Retsepti idee on pärit Ants Uustalu koolituselt Tartu Toiduakadeemias. Olen retsepti lisanud talviseid maitseid: Vana Tallinna likööri, pohli ja kardemoni. Retsept 10-le Vaja läheb:
Selle aasta jõuluõhtuks valmistasin maasika ja valge šokolaadi mousse koogi peegelglasuuriga. Koogi retsept pärineb Carina Stewarti kodulehelt. Kook: http://carinastewart.com/strawberry-and-white-chocolate-mo…/ Peegelglasuur: http://carinastewart.com/mirror-cake-recipe/ RAHULIKKE JÕULE!
Vaja läheb: 1 viil Muhu seemnetega leiba 2 viilu verikäkki 2 tl pohlamoosi ca 50g hapukoort 1 tl mädarõika hoidist 1 muna soola, pipart